Uutinen

Ouluhallin palloilusali

Yllätys jäi piippuun – Ilves vei pisteet

Futsal-liiga jatkui Tervareiden osalta lauantai-iltapäivänä Urheilutalon parketilla. Vastaansa punamustat saivat perjantaina kauden kolmannen tappionsa kärsineen monikertaisen Suomen mestarin Ilves FS:n Tampereelta, joka tavoittelee runkosarjan voittoa yhdessä Sievi Futsalin kanssa. Tervareilla tavoitteena on jatkaa kautta pudotuspeleissä ja lauantain tavoite oli selvä joukkueella ja valmennusjohdolla: Kolme pistettä ja voitto tupsukorvista.

Kotijoukkue oli saanut täydennystä miehistöönsä pelikiellon kärsineestä Adrian Rizvanista ja alkukauden jälkeen riveihin palanneesta Miikka Paldanista. Normaalisti kapteeninnauhaa kantava Iiro Vandell oli poissa jalkapallokiireiden vuoksi ja muita poissaolijoita olivat pelaamissaan peleissä hyvin esiintynyt Rony Knape ja Janne Putaala. Matias Juntunen oli käynyt aiemmin päivällä pelaamassa OPS:n kanssa harjoitusottelun PS Kemiä vastaan Kemissä, mutta oli mukana myös Ilves-ottelussa. Vierailla oli mukanaan lähes paras miehistö lukuunottamatta loukkaantunutta Juhana Jyrkiäistä.

Ottelun maalinteon aloitti kotijoukkue jo reilun minuutin jälkeen, kun Miikka Paldan pamautti kauden avausmaalinsa Heikki Halmetin antaman kulman jälkeen. J-P Torvisen tiukasta vartioinnista huolimatta Paldanin jalka jäi vapaaksi ja hän pääsi ohjaamaan pallon maalin. Vieraat tulivat tasoihin reilun kolmen minuutin jälkeen, kun Tervareiden laukaisuyritys blokattiin ja pallo kimposi Tomi Lahtisesta Timur Inapshballe, joka rynni läpi kentän ja tuikkasi pallon lopulta ohi Lari Honkasen. Näissä lukemissa mentiin jakson puoliväliin saakka, kunnes pomppupallojen jälkeen peliväline jäi kotijoukkueelle ja Dritan Stafsula lähti juoksuun kohti päätyä. Hieman puolittainen puolustus Inapshbalta ja Tani tykitti pallon yllättävällä laukauksella ohi Ilves-vahti Juha Ojanperän, 2-1. Vieraat tulivat tasoihin lähes heti, kun Stafsula menetti pallon alimpana miehenä Antti Teittiselle, joka otti muutaman nopean askeleen ja laukaisi pelin tasoihin.

Noin viisi minuuttia ennen taukoa Tervarit sai vapaapotkun hyökkäysalueelta vajaasta kymmenestä metristä, jota asettui ampumaan Stafsula. Laukaus ei ollut kova, mutta Evi Matelin loistava maalineduspelaaminen esti Ojanperää näkemästä laukausta ja kotijoukkue taas johtoon. Vieraat saivat mahdollisuuden tulla tasoihin reilu minuutti ennen ensimmäisen jakson loppua, kun heille tuomittiin rangaistuspotku Heikki Halmetin käsivirheen vuoksi. Inapshba laukoi varmasti yläkulmaan ja peli taas tasan. Vain kymmenen sekuntia tästä ja keskialueen harhasyötön jälkeen pallo Ilvekselle. Tomi Lahtinen päätti kokeilla kaukaa ja tällä kertaa se kannatti. Tauolle mentiin vieraiden 3-4 johtolukemissa.

Ensimmäinen jakso antoi kuitenkin uskoa, että Tervareilla on mahdollisuus haastaa Ilves. Tarkoitus oli hakea ensin tasoitus ja laittaa tamperelaiset koville. Vierailla oli kuitenkin iltapäivälle toisenlainen suunnitelma. Ensin Tomi Lahtinen laukoi Torvisen sivurajapotkun jälkeen onnekkaasti vieraat kahden maalin karkumatkalle ja pari minuuttia tästä Jani Nyblom laittoi valotaululle lukemat 3-6 Juha Ojanperän pitkän avauksen jälkeen kotijoukkueen puolustuksen löysäillessä. Puolen tunnin pelin jälkeen Antti Teittinen jatkoi sivurajan Timur Inapshballe liian helposti keskeltä tervaripuolustajia ja hän kruunasi iltapäivänsä kolmannella maalillaan. Kotijoukkueelle antoi pientä toivoa Adrian Rizvani 4-7 kavennuksellaan. Aikalisästä huolimatta Tervarit eivät saaneet lisäkavennusta aikaan vaan Ilves naulasi pelin rutiinillaan kaksi minuuttia ennen loppua, kun Jani Nyblom sinetöi läpiajosta loppulukemat 4-8.

Otteluraati palkitsi vieraiden parhaana Tomi Lahtisen ja kotijoukkueen paras oli Aki Vähäsöyrinki. Lauantaissa oli tappiosta huolimatta hyviäkin asioita, mutta varsinkin toisen jakson esitys jäi harmittamaan. Avausjaksolla kotijoukkue kykeni tasaisesti haastamaan Ilveksen, mutta jotain tapahtui tauolla. Jälkimmäinen kaksikymppinen sisälsi liikaa virheitä, jotka rutinoituneet vieraat eivät jätä käyttämättä.

Tappion myötä Tervarit putosivat pudotuspeliviivan alapuolelle, kun PP-70 voitti omassa ottelussaan PS Kemin 5-3 ja ohittivat oululaiset maalieron turvin. Runkosarjaa on jäljellä vielä kolme ottelua ja tilanne on kutkuttava sarjan voiton ja pudotuspelipaikkojen osalta. Sievi ja Ilves ratkovat keskenään voittajan viimeisillä kierroksilla. FC Kemi, PP-70 ja Tervarit taistelevat viimeisestä pudotuspelipaikasta pisteen marginaalilla. Kemillä on pisteitä 22 kappaletta ja PP-70 sekä Tervarit ovat kemiläisiä pisteen perässä. Oma sanottavansa voi olla myös vielä valkeakoskelaisella Mad Maxilla, joka on kolme pistettä Tervareita takana.

Ensi viikonloppuna Tervarit matkaa Etelä-Suomeen, jossa se pelaa kaksi todella tärkeää kamppailua. Lauantaina kohdataan Espoossa kello 14 GFT ja sunnuntaiksi matkataan Somerolle Sovo Futsalin vieraaksi. Sanomattakin on selvää, että reissulta on pakko ottaa pisteitä mukaan, jotta urakka helpottaisi ennen päätöskierroksen kotiottelua PP-70 vastaan.

Kommentit