Uutinen

Ouluhallin palloilusali

Voitto ja tappio tuliaisina – kokemus karttui

Tervarien viikonloppu oli kiireinen ja marraskuun masentavat maisemat halki Suomen tulivat jälleen nähtyä. Viikonvaihteen ensimmäinen pidempi stoppi suoritettiin Jyväskylässä, jossa oululaisia isännöi paikallinen Riemu ja sunnuntain ratoksi matka jatkui vanhan kiistakumppanin GFT:n kotiluolaan.

Lauantain ottelun ensimmäiset 10 minuuttia olivat punamustien tuplapelien parasta antia. Huikealla sykkeellä peliin tullut vierasjoukkue johti alle kolmen peliminuutin jälkeen jo 2-0 Ari Makowskin ja tulokaskauttaan liigassa pelaavan Matias Juntusen maaleilla. Nähtyjen maalien lisäksi Tervareilla oli paikat naulata peli ja pisteet hurmoshetkien kuluessa, mutta tauolle mentiin oululaisten 2-0 johtolukemissa.

Riemu nousi toisella jaksolla vielä peliin mukaan ja kavensi lukemat 1-2 numeroihin, mutta Iiro Vandell helpotti vieraiden urakkaa sijoittamalla ajassa 38.06 pallon tyhjään maaliin ja 3-1 taululle. Riku Säärelä kaunisteli ottelun loppunumeroiksi 4-1 (2-0) kauden avausmaalillaan.

Lauantain kamppailun pohjalta sunnuntain GFT-pelistä oli odotettavissa hyvä ja tasainen koitos, mutta niin vain yksi yö ja matkaosuus JKL-Espoo kaiken muuttaa voi. Tervarien peli-ilme oli muuttunut täysin sitten lauantain avausminuuttien ja joukkue sortui helppoihin virheisiin eikä saanut omaa hyökkäyspeliään rullaamaan lähellekään sitä tasoa, mihin tällä kaudella on totuttu, joten iltapäivä oli valmentaja Jani Paanasen silmin katseltuna raastava kokemus.

Tasaisen avauskympin jälkeen GFT liikutti silminnähden väsyneiltä terwamiehiltä jalat alta ja saalisti täydet pisteet tylyin 5-0 (4-0) loppunumeroin. Tappio oli kuitenkin Tervareille vasta kauden toinen, joten kun runkosarjasta on pelattu runsas kolmannes, oululaiset ovat liigassa sijalla kolme, matkaa sarjajohtaja KaDyyn kuusi pistettä ja kakkosena väijyvään Ilves Futsaliin kolme pistettä. GFT säilytti voittonsa myötä paikkansa Sievin edellä ja on keräämillään 15 pisteellä sijalla viisi.

Futsal-liiga vetäytyy maajoukkuetauolle ja Tervarit palaa pelikentälle vajaan kahden viikon kuluttua tuplavieraspelien merkeissä, kun lauantaina 13.12. oululaisia isännöi SoVo ja sunnuntaina 14.12. tie vie Hyvinkäälle nousijajoukkue PS Villan vieraaksi.

Kommentit