Uutinen

Ouluhallin palloilusali

Viikonlopuksi kissajahtiin Pirkanmaalle

Futsal-liiga palaa maajoukkuetauolta viikonloppuna ja se tarkoittaa Tervareille viikonloppua Pirkanmaalla kissajahdin merkeissä. Lauantaina kohdataan Ilves FS ja sunnuntaina Leijona Futsal. Huomenna pelataan kello 16 alkaen sarjakolmosta vastaan ja sunnuntaina peli sarjakakkosta vastaan käynnistyy kello 14 Akaassa. Tervarit löytyy ennen viikonloppua sarjasta sijalta 9. kymmenen ottelun jälkeen. Sarjatauon aikana Tervarit pelasi Futsal cupin ottelun FC Kemiä vastaan häviten 5-9 jatko-ottelun jälkeen.

Lauantaina kohdattava Ilves FS on Suomifutsalin yksi kestomenestyjä. Sarja on käynnistynyt vahvasti ja joukkue on voittanut viisi viimeistä otteluaan. Runkosarjan ensimmäisellä puolikkaalla pisteitä kertyi tamperelaisille 22 kappaletta, jotka muodostuivat kahdeksasta voitosta ja kolmesta tappiosta. Pelit ovat olleet pääosin vähämaalisia joista kertoo maalisuhde 39-26. Kauden avausottelussa Tervarit oli joukkueista parempi ja otti ansaitun voiton aneemisesti esiintyneestä Ilves-laumasta. Huomenna oululaisilla on vastassa taatusti erilainen ryhmä ja pisteet eivät tule irtoamaan helpolla. Vuosien saatossa seurat ovat pelanneet lukuisia kertoja vastakkain ja tamperelaiset ovat olleet niskan päällä kohtaamisissa, mutta Tervarit ovat kiusanneet kovasti tupsukorvia usein loppuhetkille saakka.

Ilves FS koostuu kokeneista ja nuorista pelaajista. Joukkueen pelaajista osa oli mukana viime viikolla, kun futsalmaajoukkue haki Pohjoismaiden futsalmestaruuden Ruotsissa pelatusta turnauksesta. Alkukauden tehokkain pelaaja on ollut Oulussakin hyvin esiintynyt Rafael Giorgio, jolla on kymmenessä ottelussa kasattuna 12+2 pisteet. Tomi Lahtisen tehot ovat myös hyvät 6+3 ja Simo Martiskainen on kerännyt 3+5 tehot. Ilveksen vahvuutena on ollut jo vuosien ajan vahva joukkuepelaaminen, jossa näkyy valmennuskolmikko Teittinen-Torvinen-Huhtanen kädenjälki.

Sunnuntaiksi oululaiset siirtyvät Akaaseen Leijona Futsalin vieraaksi. Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa LeIF haki pisteet Oulusta vakuuttavan esityksen päätteeksi lukemin 2-10. Sama meno on jatkunut tämän jälkeen ja joukkueella on kahdeksan voitto ja kolme tappiota sarjan ensimmäisen puoliskon jälkeen sarjasijoituksen ollessa toinen. Maaliero on 54 – 36 pistepussin näyttäessä 26 pistettä. Leijona Futsal pelaa lauantaina lupaavasti esiintynyttä FC Kemiä vastaan oman ottelunsa ja sunnuntaina on vastassa kokenut Tervarilauma. Päävalmentaja Matti Anttosen johdolla joukkue on harjoitellut hyvin tauon aikana ja saanee jalkeille lähes parhaan miehistönsä. Pisteiden valossa tehokkaimmat pelaajat ovat olleet alkukauden aikana 19 pisteen miehet Jussi Nyström (17+2) ja Dusan Milojevic (10+9). Jirka Järvi on kerännyt 12 pistettä (7+5). Maalissa ovat vuorotelleet Mikko Annanin ja Jukka Saari, joten on vielä arvoitus kumpi saa torjuntavastuun sunnuntaina.

Tervarit aloitti runkosarjan heikosti, mutta ennen taukoa oululaiset napsivat kaksi tärkeää voittoa vieraista FC Kemin ja Riemun kaatuessa. Oululaiset ovat viiden ottelun vierasottelun putkessa, joka päättyy tähän viikonloppuun ja vielä ennen joulua pelataan KaDya vastaan kotona Urheilutalolla. Päävalmentaja Adrian Rizvani on saanut käyttöönsä kauden kuluessa lisää pelaajia ja joukkue lähtee vieraskiertueelle ilman pelikieltoja. Matias Juntunen teki paluun punamustien paitaan Futsal Cupin ottelussa ja Junior on pelannut jo pari ottelua lupaavasti esiintyen. Teemu Pähtilä on ollut alkukauden uurastaja pelaten kaikki ottelut erinäisissä rooleissa osoittaen olevansa valmennukselle luoton arvoinen. Ikinuori Heikki Halmet on edellisten vuosien tapaan uurastanut joukkueen eteen illasta toiseen.

Tervarit lähtee viikonloppuun hakemaan täydennystä pistepussiinsa taistelussa kohti pudotuspelejä kovia vastustajia vastaan. Voit seurata otteluita Futsal-liiga.tv:n kautta ja Tervareiden sosiaalisen median tilit Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa raportoivat otteluista mahdollisuuksien mukaan. Otteluraportit löydät tuttuun tapaan kotisivuiltamme.

Kommentit