Uutinen

Ouluhallin palloilusali

Viikonloppuna vastassa Turussa TPK ja KF Kosova

Tervarit palaa kahden viikon pelitauolta tositoimiin ja pelaa viikonloppuna kaksi ottelua Turussa.Tänään lauantaina vastassa on Turun Pallokerho (TPK) kello 17 ja sunnuntaina KF Kosova kello 14. Oululaiset ovat sarjakärjessä neljän pelatun ottelun jälkeen 10 pisteellä, AU on toisena pisteen päässä ottelun vähemmän pelanneena ja AS Moon sekä VehU ovat yhdekseällä pisteellä sarjan kolmas ja neljäs. Viikonlopun isännistä TPK on kerännyt kolmesta ottelusta kuusi pistettä on sarjassa sijalla kuusi. KF Kosova on pelannut viisi ottelua, joista pistepussiin on kertynyt kolme pistettä. He ovat sarjassa sijalla 11.

Miika Mendolinin ja Tuomas Vainion valmentama TPK lähti kauteen vahvistuneena viime kaudesta eikä joukkueessa ole tapahtunut isoja muutoksia lähtijöiden puolella. Marko Laaksonen palasi tolppien Futsal-liigasta ja on yksi sarjan parhaista maalivahdeista. Turkulaisten joukkueen verkkoon on tehty yhdeksän maalia, kun samaan aikaan hyökkäyspäässä verkko on pöllynnyt 16 maalin verran. Joukkueen viime kauden runko jatkaa tälläkin kaudella ja turkulaiset ovat saaneet alle ehjän treenikauden. Ennen kauden alkua turkulaisia ennakoitiin sarjan kärkipäähän ja Tervareilla onkin tänään vastassa yksi sarjan kovimmista joukkueista. Oululaisten tulee olla tarkkana joukkueen ykköskentän kanssa, josta Joonas Forsström on tehnyt jo seitsemän maalia (7+1) ja Tuomas Hakala on kerännyt kahdeksan pistettä (4+4) kolmessa ottelussa. Teemu Arposella on seitsemän pistettä (3+4) ja Aapo Hakalalla neljä syöttöä. Seuroilla on pitkä yhteinen historia varsinkiin Futsal-Liigan puolelta, jossa joukkueet ovat vuosien saatossa pelanneet useita jännittäviä otteluita vastakkain. Viime kaudella kumpikin joukkueista voitti oman kotiottelunsa.

Sunnuntain vastustaja KF Kosova nousi täksi kaudeksi Futsal-Kakkosesta Ykköseen ja on ottanut yhden voiton alkukaudesta viidestä ottelusta. Turkulaiset ovat pelanneet tasaisia otteluita alkukaudesta ja pelit ovat kääntyneet vastustajille maalin-parin voitoiksi. Hyökkäyspäässä KF Kosova on tehnyt riittävän määrän maaleja (15), mutta omaan verkkoon on mennyt liikaa maaleja, 27 kappaletta. Joukkueen tulisikin tiivistää puolustuspäätään kauden kuluessa, jotta sijoitus kohenisi sarjassa, sillä viisi maalia keskimäärin omaan maliin on liikaa otteluiden voittamisen kannalta. KF Kosova pääsee sunnuntaihin levänneenä, joka luo pienen edun heille suhteessa Tervareihin, jotka pelaavat tuplakierroksen. Kosova on taitava joukkue, joka pystyy alkukauden perusteella haastamaan kaikki sarjan joukkue, jos suoritustaso samalla läpi ottelun.

Tervarit on pelannut vahvan alkukauden ja on ennen viikonloppua tappioton joukkue. Oululaiset ovat keskittyneet viimeiset kaksi viikkoa harjoitteluun ja joukkue pääsee hyvin levänneenä viikonlopun otteluihin. Kokoonpanossa puuttuvat viikonloppuna Matias Juntunen ja Aki Vähäsöyrinki, mutta muuten oululaiset ovat matkassa parhaalla kokoonpanolla. Joukkueella on kaksi tasavahvaa ketjua, joihin valmennusjohto voi tukeutua tilanteessa kuin tilanteessa. Ville Niskala on pisteiden valossa koko Futsal-Ykkösen pörssikärki yhdessä Iiro Vandellin kanssa ja maalissa Lari Honkasen taakse on tehty kolmessa ottelussa ainoastaan kaksi maalia. Tervarit lähtee viikonlopun tuplaotteluihin luottaen omaan tekemiseensä ja tarkan puolustuspelaamisen kautta.

Kokoonpanot julkaistaan tunti ennen ottelujen käynnistymistä Palloliiton tulospalvelussa, jota kautta on mahdollista seurata ottelun sujumista. Lauantain ottelu on nähtävissä suorana nettilähetyksenä Youtubessa MRN:n kanavalla osoitteessa https://www.youtube.com/watch?v=jjIFGKutMeA&

Kommentit