Uutinen

Ouluhallin palloilusali

Viikonloppuna edessä vierasottelut – lauantaina vastassa Zenith ja sunnuntaina TPK

Tervareilla on edessä tärkeä viikonloppu nousuhaaveiden kannalta, kun joukkue pelaa ensin lauantaina Helsingissä Zenithiä vastaan ja sunnuntaina Turussa TPK:a vastaan. Joukkue on matkustanut tänään perjantaina Helsinkiin, jossa peli käynnistyy huomenna lauantaina kello 14. Sunnuntaina pallo pyörähtää peliin kello 17. Ottelut ovat todellisia kärkikamppailuita, sillä Zenith johtaa Futsal-Ykköstä ja TPK on sarjassa sijalla neljä. Tervarit lähtee viikonloppuun sijalta neljä 15 pelatun ottelun jälkeen.

Zenith ja Tervarit kohtasivat Oulussa marraskuussa, jolloin punamustat olivat 5-1 vahvempia. Sen jälkeen Zenith on pelannut vahvasti ja kotikentällään helsinkiläiset ovat vielä voittamattomia. Saldona on kuusi voittoa ja yksi tasapeliä. Vieraista on kertynyt kolme voittoa, kaksi tasapeliä ja kolme tappiota. Pisteitä Zenithillä on 15 pelatun ottelun jälkeen 30 ja joukkue pisteen turvin sarjakärjessä ennen vaasalaista FC Kiistoa. Joukkue on ollut sarjan toiseksi tehokkain joukkue hyökkäyspäässä 67 maalillaan ja omaan päähän on mennyt kolmanneksi vähiten maaleja, 37 maalia. Joukkue pelaa ottelunsa Herttoniemen Liikuntahallissa, joka on Tervareilla uusi tuttavuus.

Viimeisen neljän ottelun saldona isännillä on kaksi voittoa, yksi tasapeli ja yksi tappio. Viime viikonloppuna kotikentällä kaatui TPK 3-1. Zenith on uudistanut miehistöään viimeisinä vuosina ja se on tuonut hyvää tulosta. Joukkueen tehokkain pelaaja on ollut Futsal-Liigassakin mestaruuden voittanut Jose Ikonen 19 (7+12) pisteellään. Häntä on säestänyt vuoden 2019 Helsingin parhaaksi futsalpelaajaksi valittu Hassan Yaghoubi, jolla on kasassa myös 19 pistettä (14+5), joka oikeuttaa joukkueen maalipörssin kärkisijaan. Timo Peltolalla on 16 (10+6) pistettä ja Stefan Petresculla 11 (2+9) tehopistettä. Zenithillä on farmisopimus espoolaisen GFT:n kanssa ja heillä on pelannut osassa pelaajista vahvistuksia Futsal-liigasta, kuten Tom Korolainen ja Samir Haddouti. Lauantain isännät ovat kärsineet kauden aikana loukkaantumisista, mutta se ei ole hidastunut vauhtia kentällä. Zenith on yllätyksellinen ja taitava joukkue, jonka kanssa Tervareiden tulee olla tarkkana koko 40 minuutin ajan, jotta pisteisiin olisi mahdollisuus. Zenithillä ei ole pelikieltoja ennen lauantaita.

Sunnuntain vastassa on turkulainen TPK Samppalinnan Urheiluhallissa. Lauantaina TPK kohtaa kotikentällä PJK:n, joten joukkueet lähtevät rasituksen näkökulmasta sunnuntaihin samoista lähtökohdista. Viime viikonloppuna TPK hävisi Zenithillä vieraskentällä 3-1. Kotikentällään kolme viikkoa sitten kaatui FC OPA 10-3. Kotona turkulaiset ovat pelanneet kuusi ottelua, joista se on voittanut neljä ja hävinnyt kaksi. Vieraskentällä on tarttunut mukaan neljä voittoa, yksi tasapeli ja kolme tappiota. Turkulaiset ovat sarjan neljänneksi tehokkain joukkue 65 maalillaan ja puolustuspelaaminen on ollut myös mallikasta, kun verkkoon on mennyt 41 maalia, sarjan neljänneksi vähiten. Neljän viimeisen ottelu saldona turkulaisilla on kaksi voittoa ja kaksi tappiota.

TPK:n valmennusjohto Tuomas Vainio ja Miika Mendolin ovat luoneet joukkueelle tasapainoisen pelitavan tälle kaudelle. Maalissa Joni Posti on kantanut pääasiallisen vastuun maalivahdeista kuluvalla kaudella. Joukkueen tehokkain pelaaja on Mikael Sibakov 18 (12+6) pistellään ja Futsal-liigan konkari Tuomas Hakalalla on piste vähemmän, 15 (7+8). Kari-Pekka Koivunen on kerännyt 15 pistettä (14+1) ja Joona Forsströmillä on 14 (10+4) paunaa. Samuel Sibakov on viidenneksi tehokkain 14 (4+10) pisteellään. Joukkueella ei ole pelikieltoja ennen lauantaita.

Tervarit palasi viime viikonloppuna voittojen tielle voittaen kotikentällään FC Rauman puhtaalla pelillä 4-0. Joukkue pääsee matkaan terveenä ja lähes parhaalla kokoonpanollaan. Viime viikonlopun kokoonpanosta puuttuvat varmuudella ainoastaan Matias Juntunen ja Jere Moilanen. Tervareiden peli on ailahdellut vuoden 2020 puolella ja viiden pelin saldo on kolme voittoa ja kaksi tappiota. Joukkue on mukana tiiviisti vielä sarjan kärkitaistelussa ja matkaa on kärkeen ennen lauantaina kolme pistettä. Niskassa hengittää TPK kahden pisteen päässä ottelun vähemmän pelanneena ja EBK on viidentenä neljä pistettä perässä myös ottelun vähemmän pelanneena. Tervarit ei ole ollut vahvimmillaan vieraskentällä kuluvalla kaudella. Saldona on seitsemästä vierasottelusta kaksi voittoa, yksi tasapeli ja neljä tappiota. Viikonloppu tarjoaa oivan mahdollisuuden parantaa saldoa.

Tuleva viikonloppu näyttää suuntaa Tervareiden loppukaudelle, sillä sunnuntain ottelun jälkeen on jäljellä viisi ottelua. Näistä Tervarit pelaa kolme ottelua kotikentällä, jonne saapuu esimerkiksi sarjakakkonen FC Kiisto helmikuun puolivälissä. Vieraissa kohdataan PJK ja Monkulat. Myöskään Tervareilla ei ole tuplaviikonloppuun lähdettäessä pelikieltoja. Otteluiden tarkemmat kokoonpanot julkaistaan tuntia ennen Palloliiton tulospalvelussa. Turun ottelusta on luvassa suora nettilähetystä MNR:n tuottamana osoitteessa https://www.youtube.com/watch?v=CA-5VI708jQ& Viikonlopun otteluiden raportit tullaan julkaisemaan sunnuntaina tai maanantaina.

Kommentit