Uutinen

Ouluhallin palloilusali

Viikonloppu vieraissa toi vain kokemusta

Tervarit matkasi kauden ensimmäiseen vierastuplaansa Hämeen seudulle. Lauantaina Oulun punamustia isännöi nousijajoukkue TP-49 (Akaa) ja sunnuntaina matka jatkui Tampereelle VehU:n vieraaksi.

Lähtökohdat vierastuplalle eivät olleet parhaat mahdolliset, sillä sitten voitetun KS Kosova-pelin kokoonpanosta tippui vielä viimeisillä hetkillä pois joukkueen runkomiehistöön kuuuvia pelureita, kun Iiro Vandell ja Adrian Rizvani jäivät kotiin parantelemaan vaivojaan.

Sarjanousija TP-49 sai otteluun mainion alun ja siirtyi ajassa 2.21 1-0 johtoon. Tervareille avautui muutamaa minuuttia myöhemmin loistava tilaisuus tasoitukseen, mutta Sami Huhtiniemi ei tällä kertaa onnistunut viimeistelemään 6 metrin rangaistuspotkuaan viholaisen verkkoon.

Tervarien iltapäivä sai synkkiä pilviä, kun Huhtiniemi sai suoran punaisen jälkipelin tönimisestä ajassa 9.41 ja TP-49 käytti miesylivoimansa hyväkseen siirtyen 2-0 johtoon 4vs3-pakkopelissään ajassa 10.21.

Antti Uusitaloi toi vielä Tervarit mukaan peliin 1-2 kavennuksellaan, mutta TP-49 rokotti vain neljä sekuntia myöhemmin ja teki taululle 3-1 johtomaalin.

Tervarit nousi toisella jaksolla vielä kahden maalin päähän Jyri Vääräniemen maalilla viidellä kenttäpelaajalla, mutta kotijoukkue kesti punamustien paineen ja viimeisteli loppunumeroiksi 7-3 (4-1).

Sunnuntaina vastus ei ainakaan helpottunut, kun Kaupissa oululaisia isännöi kauden aiemmasta kuudesta ottelustaan peräti viisi peliä voittanut VehU. Tervarien runsaasti peliaikaa saanut ns.ykköskenttä pelasi varsin kelvollisen ottelun, sillä se hävisi oman osuutensa 0-1 ja loi useita maalintekopaikkoja, mutta kolmella kentällä myllyttänyt kotijoukkue oli tasaisen vahva ja rokotti oululaisten kokematonta kakkosvitjaa kolmella takaiskumaalilla.

VehU voitti ottelun ansaitusti maalein 4-0 (3-0) ja nousi Futsal-Ykkösen sarjataulukossa kakkospaikalle JoSePan tuntumaan. Tervarien kaksi tappiota tiesivät sitä, että sijoitus sarjan keskikastissa ei parantunut ja matkaa jumbopaikalle on vain kaksi pistettä.

Tervarien vastuuvalmentaja Antti Kaisto oli tyytyväinen joukkueensa taisteluun, mutta tunnustti viikonlopun realiteetit.

– Iiro Vandellin ja Adrian Rizvanin viime hetken valitettavat poisjäännit jättivät ison loven kokoonpanoomme. Lauantain TP-49-ottelussa oli käytännössä kolme selkeää kulminaatiopistettä, jotka ratkoivat ottelua isosti: maalin tappioasemassa hukattu 6 metrin rankkarimme, Huhtiniemen ulosajo ja sen rangaistuksen myötä syntynyt 0-2 ylivoimamaali ja välittömästi 1-2 kavennuksemme jälkeen kotijoukkueen kuittaama 1-3 takaiskumaali. Pääsimme toisella jaksolla vielä viidennen kenttäpelaajan myötä peliin mukaan, mutta paukut eivät riittäneet tasoitukseen, Kaisto myönsi.

– Sunnuntain ottelussa meillä oli hyviä jaksoja, mutta kolmella kentällä hyvin peliä pyörittänyt VehU oli liian vahva meille. Ensimmäisen miesten valtakunnallisen tason futsal-ottelun pelannut Ermir Suka väänsi ihan kelvollisesti ja 18-vuotiaat nuoremme Jaakko Myllykangas ja Lassi Kaisto pysyivät hyvin pelissä sisällä, mutta olimme sunnuntaina sen kuuluisan askeleen perässä, Kaisto summasi.

Tervarien kausi jatkuu tulevan viikonlopun tuplakotiotteluilla. Lauantaina 26.11. kello 14.00 Ouluhallin palloilusalissa vastassa on sarjanousija TP-Kaarle (Kokkola) ja sunnuntain päiväottelussa kello 13.00 punamustat haastaa sarjan jumbosijalla oleva EBF FS Espoosta.

Kommentit