Uutinen

Ouluhallin palloilusali

Viikonloppu päättyi pettymykseen

Miksi sunnuntaina sataa aina? Tätä saattoi pettynyt kotiyleisö ihmetellä poistuessaan urheilutalolta isänpäivän jatkoille ulos sateiseen ja sumuiseen sunnuntai-iltaan Tervarien ja Ilveksen välisestä, erittäin tasokkaasta Futsal-Liigan koitoksesta.

Tervarit tarjoili yleisölleen avausjaksolla kenties alkukauden parastaan laittaen Ilveksen ahtaalle, mutta maajoukkuevahti Tuomas Kallioisen jäätävän viileä esitys kehikoiden välissä piti vieraat mukana kamppailussa. Adrian Rizvanille avautui paikka viedä isännät johtoasemassa tauolle, mutta kuudesta metristä lauotun rangaistuspotkun torjui Kallioinen.

Toisella jaksolla oululaisten hurmos hiipui ja Ilves pääsi kiinni juonesta. Kaksi maalia laukoneen Ari Makowskin 2-1 johtomaalin jälkeen hallitseva mestari vyöryi väellä, voimalla ja taidolla tasoihin, rinnalle ja ohi jättäen pettymyksen päällimmäiseksi tunteeksi; huolimatta loistavasta avausjaksosta. Voittoon vaaditaan 40 minuutin eheä esitys ja sunnuntaina siitä jäätiin 10 minuuttia vajaaksi.

Ilveksen 3-2 johtomaalin jälkeen Tervarit haki viidellä kenttäpelaajalla tasoitusta, mutta Kallioinen vei voiton takatolpalla käydyssä kaksinkamppailussa Iiro Vandellia vastaan, joka ei saanut ohjatuksi poikittaissyötöstä palloa vieraiden verkkoon. Antti Teittinen kuittasi lopun isäntien pyristelyille ajassa 39.40 sijoittamalla pallon tyhjään maaliin.

Tervarien manageri Jussi Törmä ei yrittänytkään peitellä pettymystään pelin jälkeen:

– Pakko myöntää, että ketuttaa ja rankasti. Yksi piste tuplakotimatseista ei ole sellainen saldo, jota lähdettiin hakemaan. Ensimmäinen puolisko oli mainio, mutta toisella jaksolla eväät oli syöty. Liekö lauantain TPK-matsi vielä painanut kintereissämme, mutta osa pelaajistamme ei viimeisen vartin aikana yksinkertaisesti pysynyt enää mukana pelissä. Tämä viikonloppu viimeistään osoitti, että kovasti on työtä tehtävänä, jotta jatkossa pystymme ja jaksamme pelata samalla intensiteetillä täyden peliajan, Törmä manasi.

Tervarit saa keskittyä seuraavat puolitoista viikkoa harjoitteluun, sillä ensi viikonvaihteessa liiga hiljenee maajoukkuetauolle. Punamustat palaa tositoimiin tuplavierasreissulla viime kauden sarjanousijoiden isännöiminä. Lauantaina 24.11. Tervarit pelaa Tammisaaressa ESC:tä vastaan ja sunnuntaina Toijalan fanaattisen kotiyleisön siivittämänä tahtia paukuttaa KylVe.

Tervarit – Ilves FS 2-4 (1-1)

4.09 0-1 Ilves FS Valtteri Similä (Jaakko Laitinen)
16.27 1-1 Tervarit Ari Makowski (Iiro Vandell)
26.34 2-1 Tervarit Makowski (Jukka Korhonen)
30.13 2-2 Ilves FS Similä (Niko Stenholm)
36.47 2-3 Ilves FS Juhana Jyrkiäinen (Juha-Pekka Torvinen)
39.40 2-4 Ilves FS Antti Teittinen

Yleisöä 135
Parhaat pelaajat
Ari Makowski Tervarit
Tuomas Kallioinen Ilves FFS

Kulta Tuomas Kallioinen Ilves FS
Hopea Ari Makowski Tervarit
Pronssi Valtteri Similä Ilves FS

Kommentit