Uutinen

Ouluhallin palloilusali

VehU haki täyden pistepotin Tervareilta

Tähän kauteen Janne Malmin komennossa valmistautunut VehU näytti lauantaina parasta osaamistaan ja vei pisteet mennessään selkein 5-1 (1-0) loppunumeroin. Vierailijoiden puolustuspelaaminen oli riittävän tiukkkaa ja joukkue liikutti palloa hyvin myös hyökkäysalueella, joten lukemiin ei jäänyt juuri jossiteltavaa.

Kotijoukkueen päävalmentaja Antti Kaiston vinkkelistä katseltuna avausjakson pelaaminen Tervarien osalta oli kaukana valmiista. Vieraat pääsivät nousemaan parhaan maalintekosektorin vetopaikkoihin toistuvasti ja Lari Honkasen loisto-otteet maalinsuulla pitivät punamustat vielä kiinni ottelussa. Oma hyökkäyspelaaminen oli lauantaina liian staattista, pallo ja juoksukuviot eivät tehneet riittävästi töitä ja VehU:n puolustus blokkasi parhaat vetopaikat.

– Meillä on edelleen suuria ongelmia koko kentän pelaamisessamme. Joudumme harjoittelemaan Kiitäjässä jaetulla kentällä ja koko tilan hahmottaminen on edelleen puutteellista, mikä näkyy etenkin puolustuspelaaamisessamme, Tervarien vastuuvalmentaja Antti Kaisto tuskaili.

VehU karkasi toisen jakson ensimmäisen viiden minuutin aikana jo neljän maalin johtoon. Kotijoukkueen merkkauspeli ja miesvartiointi jättivät suuria kysymyksiä ilmaan kauden jatkoa ajatellen. Tervarit väläytteli viimeisen vartin aikana potentiaaliaan luoden useita hyviä maalintekopaikkoja, mutta mainiosti torjunut Valtteri Kannosto hyydytti punamustien loppukirin. Isäntien ainoaksi onnistumiseksi jäi Simoh Thurlingin 1-4 kavennusmaali ajassa 37.39.

– Pääsimme toisella jaksolla paremmin kiinni pallolliseen tekemiseemme ja saimme sen kautta luotua vaaraa vastustajan maalille. Meillä riittää kuitenkin edelleen paljon töitä kokonaisen kentällisen eheässä pelaamisessa. Jokaiseen neljään tappioon on mahtunut hyviä jaksoja, mutta vastaavasti olemme puolustaneet heikosti ja vastustajat ovat rankaisseet meitä tylysti, Kaisto summasi.

Tervarit saa keskittyä seuraavat kaksi viikkoa harjoitteluun, sillä seuraava ottelu pelikalenterissa on vasta 27.11. jolloin pelataan ensimmäinen Oulun derby FC OPA:n toimiessa tuossa ottelussa kotijoukkueena.

Kommentit