Uutinen

Ouluhallin palloilusali

Urheilutalo ratkeaa liitoksistaan lauantaina?

Tervarit pelaa huomenna eli lauantaina 12.4. futsal-historiansa tärkeimmän ottelun. Oulun urheilutalolla on katkolla paikka liigan finaaleihin, ja Tervarit johtaa ottelusarjaa voitoin 2-1 ryöstettyään keskiviikkona Sievistä kotiedun Henri Heikkilän maalilla vain minuutti ennen päätössummeria ja mahdollisia jatkoeriä.

Sievin kannalta ottelusarjan käsikirjoitus sai jo avausottelussa dramaattisen käänteen, kun sarjan ehdottomaan eliittiin lukeutuva Radik Akhmetkhanov loukkasi olkapäänsä vaarattoman näköisessä kaksinkamppailussa. Toisaalta runkosarjassa vain yhden tappion kärsineelle ennakkosuosikille avainpelaajan menetys on luultavimmin ollut suurempi henkisellä puolella, sillä Tervarien riveistä sivussa on vastaavasti Oskari Tervo ja ykkösvahti Juho Keskinen. Alkusarjassa liukuhihnalta maaleja työstänyt mestarisuosikki on kyennyt viimeistelemään kolmessa aiemmassa pelissä yhteensä vain yhdeksän maalia, joten Jani Paananen on saanut joukkueensa pelaamaan omilla vahvuuksillaan.

Lauantaina kello 15.00 alkavaan kamppailuun on odotettavissa seurahistorian ja kenties Futsal-liigan kaikkien aikojen yleisöryntäys. Viime sunnuntaina rikottiin jo 400 katsojan raja ja lauantaina Ouluun saapuu pelkästään Ylivieska-Sievin alueelta 50 hengen fanibussi sekä omilla kulkuneuvoillaan pelipaikalle hankkiutuvat. Oulussa on ollut tämän kauden aikana positiivinen kuhina seuran sekä lajin ympärillä, joten ei tarvinne suuria ennustajan lahjoja povatakseen huomenna syntyvän jälleen uuden katsojaennätyksen.

Tervarien manageri ja primus motor Jussi Törmä on varautunut huolella huomiseen ottelutapahtumaan.

– Avaamme ovet huomenna jo kello 14.00, joten varmistaakseen mieleisen paikkansa katsomossa kannattaa saapua ajoissa paikalle. Hallilla on useampia myyntipisteitä ja olemme varautuneet myös runsanslukuiseen vieraskannattajien joukkoon osoittamalla heille oman katsomonosansa, jolloin jokainen saa hyvän maun rajoissa kannattaa ja huutaa omalle joukkueelleen. Toivottavasti reilu urheilumeininki välittyy myös katsomosta kentälle, sillä kolme aiempaa kohtaamistamme ovat kuitenkin olleet loppupeleissä reiluja taistoja voitosta, joissa kukaan pelaajista ei ole sortunut lajin hengen vastaisiin ylilyönteihin, Törmä painotti.

Kuka lauantain kamppailun ratkaisee? Juha-Matti Savolaisen ja Miika Toivolan välillä käydään 30 metrin erottama kaksintaisto tolppien välissä, Joni Pakola ja Nikola Erceg -Tervarien liike ja palloton pelin sekä Sievi Futsalin reagointi kotijoukkueen lukuisiin variaatioihin erikoistilanteissa ovat jo merkittäviä tekijöitä yhteen 40 minuutin tehokkaalla peliajalla käytävään otteluun. Peli kertoo kaiken, joten saavu paikalle tuomaan oma panoksesi alkukevään upeimpaan urheilutapahtumaan!

Kommentit