Uutinen

Ouluhallin palloilusali

Unelmien välieräsarja käynnistyy lauantaina

Futsal-liigan välierät pyörähtävät käyntiin viikonloppuna. Paras viidestä-menetelmällä pelattavat semifinaalit puhalletaan liikkeelle lauantaina paremmin sijoittuneen joukkueen kotikentällä ja sunnuntaina vuorossa on ns. tasoittava kierros toisella paikkakunnalla. Pohjoisesta vinkkelistä katsottuna edessä on liigahistorian herkullisin taistelupari, kun toisistaan mittaa ottavat runkosarjan suvereenisti vienyt Sievi-Futsal ja cup-finalisti Oulun Tervarit. Toisessa välieräparissa tasonsa mittaavat sarjan kestomenestyjät Ilves FS ja GFT.

Joukkueet ovat kohdanneet toisensa virallisissa kamppailuissa 11 kertaa. Sievi on niukasti niskan päällä voitoin 6-5 ja kuluneella kaudella FC YPA:n Kakkosen jalkapallomiehistöstä pääosin koostuva Keski-Pohjanmaan ylpeyden aihe vei kummatkin keskinäiset kohtaamiset maalierolla 13-7.

Tervarien suurin huolenaihe tullee olemaan Sievin tappavan tehokas ykkösnelikko, joka on tehnyt kuluneella kaudella tuhoisaa jälkeä liigaparketeilla. Nikola Erceg (19+32), Joni Pakola (31+15) ja Radik Akhmetkhanov (17+41) muodostavat koko sarjan taitavimman trion keräten pisteiden lisäksi hurjan määrän peliminuutteja ottelua kohden. Sieviin lajioppia ja taktista osaamista vienyt ex-SiFu-valmentaja Jani Paananen on viettänyt pitkiä iltoja luoden pelipaikkakohtaisen taktiikan tehonyrkin pysäyttämiseen. Jo avausviikonlopun aikana ulosmitataan runkosarjassa viidenneksi sijoittuneiden oululaisten kovuus ja pelirohkeus sarjan kiistattomasti kovimman joukkueen puristuksessa.

Tervarien leirissä tunnelma on oikealla tavalla jännittynyt. Joukkue näytti taistelutahtonsa ja hermokontrollinsa maalin marginaalin KaDy-sarjassa lunastaen ansaitusti paikkansa mitalipeleihin. Paljon vartijoina ovat ykkösmaalivahdin saappaisiin Juho Keskisen loukkaantumisen jälkeen isolla profiililla astunut Juha-Matti Savolainen, lopullista läpimurtokauttaan Suomen parhaiden futsalistien joukkoon tekevä aliarvostettu Iiro Vandell sekä pienet mutta taitavat hyrrät Oskari Tervo-Rikun Säärelä, jotka taidoillaan ja liikkeellään ovat tärkeässä roolissa rikkoessaan pallokontrolliin ja pitkiin hyökkäysiin pelinsä perustavan Sievin pelikuria.

Ottelusarjan avausottelu pelataan lauantaina kello 16.00 Sievissä ja sunnuntaina Oulun urheilutalo natisee liitoksistaan, kun kello 15.00 puhalletaan käyntiin välieräsarjan toinen osaottelu. Tervetuloa nauttimaan huipputason futsalista ja kannustamaan Tervarit seurahistorian ensimmäisiin finaaleihin!

Kommentit