Uutinen

Ouluhallin palloilusali

Tuplaviikonloppu ei tuottanut ilonaiheita

Tervarien liigajoukkueen tuplavieraspelit Turussa ja Espoossa eivät valitettavasti kerryttäneet tiukasti pudotuspelipaikastaan taistelevien oululaisten pisteplakkaria. Kahden tappion lisäksi joukkueen minibussi hyytyi kesken matkanteon ja pelaajat kotiutuivat pitkältä reissulta aamun pikkutunneilla, jälkeen aamulehden saapumisen.

Tervarien kokoonpano on kokenut kovia viimeisten viikkojen aikana. Adrian Rizvanin polven sivusidettä jouduttiin korjailemaan KylVe-ottelun jälkeen, ja viimeisten tietojen mukaan Adi on pelikunnossa vasta runkosarjan päätöskierroksilla. Juho Keskisen polvivamma ei mahdollistanut ei mahdollistanut asettumista tolppien väliin viikonlopun kummassakaan taistossa, ja saman kohtalon koki myös Harri Lehtiniemi. Iiro Vandell mursi kätensä TP-Kaarlea vastaan vuodenvaihteessa pelatussa ottelussa, ja on varmuudella sivussa myös ensi lauantaina. Synnyinmaassaan Albaniassa lomaillut Dritan Stafsula ei puolestaan kerennyt kotiutua vastoin ennakko-odotuksia, joten Heikki Halmetilla ja Jukka Korhosella oli käytössään purukumilla ja teipillä paikkailtu kokoonpano.

Lauantaina TPK:n vieraana ollut Tervarit ei ollut pelillisesti isäntiään jäljessä, mutta helpot oman puolustualueen virheet näkyivät välittömästi tulostaululla. Oululaiset saivat ottelun päätösminuuteilla vielä hyvän kirivaihteen silmään, mutta Marko Laaksonen torjui kotijoukkueelle tärkeän 4-2 (2-1) voiton.

GFT oli sunnuntaina yksinkertaisesti liian vahva. Jarkko Reinikka vei kahdella maalillaan Espoon kultapojat 2-0 taukojohtoon. Tervarien hyökkäyskaluston yritykset pysähtyivät hienon ottelun torjuneen Matias Sareliuksen lonkeroihin.

Kamppailun toinen jakso oli käytännössä kosmetiikkaa, sillä Aki Miettinen katkaisi Tervarien selkärangan ajassa 24.12 laukomalla isännät 3-0 johtoon. Ottelun loppulukemat kirjattiin maalein 6-1 GFT:lle.

Tervarien kapteeni Ari Makowski oli luonnollisesti pettynyt viikonlopun saldoon.

– Tämä ei olllut niitä futsal-muistoja parhaasta päästä. Lähdimme treenien kautta Turkua kohden perjantaina alkuillasta ja paluumatkan ongelmien vuoksi kotiuduimme Ouluun reilusti maanantain puolella. Pelillisesti lauantain ottelusta jäi jopa jossiteltavaa, mutta emme kyenneet käyttämään maalintekopaikkoja hyväksemme. Oman alueen pelaamisessamme viime viikkojen muutokset kokoonpanossa näkyvät helppoina virheinä, ketjut elävät ottelusta toiseen ja yhteisen sävelen löytäminen vie aina aikansa. Lauantaina Oulun urheilutalolla on kasvojen pesun paikka, kun vastaan asettuu Mad Mad. Tässä tilanteessa jokainen piste on äärettömän tärkeä, Makowski muistutti.

Tervarit ja Mad Max iskevät yhteen lauantaina 19.1. kello 17.30 Oulun urheilutalolla.

TPK – Tervarit 4-2 (2-1)
1.38 Kari-Pekka Koivunen (Raimo Sokka) 1-0, 15.35 Koivunen 2-0, 18.54 Ari Makowski (Oskari Tervo) 2-1, 26.34 Petteri Pitkänen (Tomi Tuominen) 3-1, 28.23 Sokka (Koivunen) 4-1, 37.42 Niko Säärelä (Jere Moilanen) 4-2.
Yleisöä: 122.

Parhaat pelaajat:
Koti: Kari-Pekka Koivunen.
Vieras: Ari Makowski.
Kulta: Kari-Pekka Koivunen, TPK
Hopea: Marko Laaksonen, TPK.
Pronssi: Ari Makowski, Tervarit.

GFT – Tervarit 6-1 (2-0)
11.05 Jarkko Reinikka (Aki Miettinen) 1-0, 17.31 Reinikka (Pekko Rosenberg) 2-0, 24.12 Miettinen (Ville Lindgren) 3-0, 29.10 Miettinen (Rosenberg) 4-0, 34.12 Miettinen 5-0, 35.19 Ari Makowski (Teemu Lukkari) 5-1, 38.10 Timo Lumivaara (Lindgren) 6-1.
Yleisöä: 79.

Parhaat pelaajat:
Koti: Matias Sarelius.
Vieras: Juha-Matti Savolainen.
Kulta: Matias Sarelius, GFT.
Hopea: Aki Miettinen, GFT.
Pronssi: Jarkko Reinikka, GFT.

Kommentit