Uutinen

Ouluhallin palloilusali

Tie vie Vaasaan lauantaina

Oulun Tervarien työntäyteinen tammikuu saa jatkoa lauantaina Vaasassa, kun Futsal-liigan kevätkierroksen kamppailussa punamustia isännöi Ruutupaidat. Tervarit vei lokakuussa pelatun keskinäisen ottelun nimiinsä kotihallissaan urheilutalolla maalein 5-3 (2-2).

Sarjanousija Ruutupaitojen alkukausi on ollut odotetun vaikea, sillä kotimaisen futsalin taso on noussut jyrkästi 2010-luvulla. Divarissa useita kausia pelanneilla joukkueilla kestää aikansa totuttautua ylimmän sarjatason vaatimaan pallokontrolliin ja pelitempoon. Vaasalaisten plakkarissa on 12 pelatun ottelun jälkeen vain kuusi pistettä, mutta Ruutupaidat antoi varoituksen tulevasta avaamalla vuoden 2016 tyylillä lyöden liigan toisen nousukkaan FC Kemin numeroin 7-2 (4-1). Isäntien sankariksi pelissä nousi hattutempun viimeistellyt Joel Sunabacka.

Tervarien viime lauantain vierailu Jyväskylään on syytä unohtaa nopeasti. Joukkue ei kyennyt pelaamaan Riemua vastaan omaa peliään, vaan sortui sen sijaan ylivarovaisuuteen jonka seurauksena hidastempoisen ja henkilökohtaisten virheiden sävyttämä varsinainen peliaika päättyi maalittomaan tasapeliin. Tervarit pääsi sovittelemaan palloa jatkoajalla 10 metrin rangaistuspisteelle, mutta Matias Juntunen ei kyennyt tällä kertaa nousemaan illan hahmoksi. Riemu korjasi kaksi pistettä 2-0 jatkoaikavoitollaan. Huomionarvoista on, että Tervareiden maalissa Lari Honkanen on ollut kaksi viimeistä peliä ohittamaton ja nollaputki on tällä hetkellä 80 minuutin mittainen. Riemu-ottelun maalit syntyivät Tervareiden hakiessa pisteitä viidellä kenttäpelaajalla.

Oululaisten plakkariin on 13 pelatussa sarjapelissä kertynyt pisteitä yhteensä 15 kappaletta, joka oikeuttaa liigassa sijalle 10. Iltapäivän peliin tuo huikeaa lisäpanosta asetelmat; Tervareilla on matkaa pudotuspeleihin oikeuttavaan sijoitukseen vain yksi vaivainen piste. PP-70 pitää sarjassa kuudetta sijaa 17 pistellään ja viimeisellä putoamiskarsijan paikalla oleva Riemu on tamperelaisiin nähden vain neljän pisteen takaa-ajomatkalla, joten jännitystä sijoitusten suhteen piisannee aina maaliskuun loppupuolella pelattavaan päätöskierrokseen saakka.

Ruutupaidat ja Tervarit mittaavat paremmuutensa lauantaina 16.1. kello 15.00 Vaasan Ammattiopistolla pelattavassa taistossa. Ottelusta ei ole luvassa livekuvaa, mutta Tervarit seuraa pelitapahtumia mahdollisuuksien mukaan Twitterissä.

Kommentit