Uutinen

Ouluhallin palloilusali

Tervarit vei ensimmäisen derbyn – Stafsulan hattutemppu lannisti Kemin

Kauden ensimmäinen Pohjois-Suomen derby pelattiin Kemin pienessä kotisalissa. Kahdella maalivahdilla ja kentällisellä otteluun matkustanut Tervarit lähti hakemaan sarjasijoituksen parantamista ja orastavaa voittoputkea. Kemi oli saanut jalkeille parhaan miehistönsä, joten lähtökohdat otteluun olivat hyvät. Kotijoukkue oli viiden ottelun voittoputkessa sijalla viisi ja Tervarit sijalla kymmenen.

Peli lähti käyntiin tasaisesti ja varovaisesti. Avausmaali nähtiin kuuden minuutin jälkeen vieraiden toimesta, kun Dritan Stafsula laukoi matalan laukauksen Kemin verkkoon ohi Lari Honkasen. Tämän jälkeen vihellettiin Tervareille muutama nopea virhe ja kotijoukkue alkoi ottaa otetta, mutta Tervareiden maalissa pelannut Mikko Siivikko torjui kudit. Peli tasoittui muutaman minuutin huoltatauon jälkeen, kun Kemin salin kellolasi rikkoutui. Kotijoukkue tuli kuitenkin tasoihin 14.minuutilla Keijo Huuskon maalilla, kun sivurajan jälkeen Kemi sai pelinsä pyörimään ja houkuteltua Tervarit ulos puolustuskuorestaan. Omalta alueelta tullut pitkä poikkikentän syöttö tavoitti Iiro Vanhan tolpan juurella. Suora jatko Keijo Huuskolle, joka oli omalla paikallaan ja pallo tyhjään maaliin. Peli aaltoili tämän jälkeen päästä päähän ja kummallakin joukkueella oli omat paikkansa maalintekoon, mutta lisämaaleja ei enää syntynyt avausjaksolla. Paikallisottelulle tyypilliseen tapaan tunteet kuumenivat jakson loppua kohden ja aikaan saatiin muutama torikokous, mutta tilanteista selvittiin puhutteluilla.

Toisen jakson alkuun jälleen kotiyleisön suosikiksi noussut Adrian Rizvani otti alkuun varoituksen jälkipelistä. Sama mies oli järjestelemässä hetkisen päästä johtomaalia, kun Honkanen avasi pitkällä heitolla Tervareiden päätyyn, jonka Rizvani kuitenkin pysäytti ja syötti pallon Stafsulalle. Stafsula päätti kokeilla ja laukoa melkein puolesta kentästä ja pallo kimposi puolustuksen kautta Kemin maaliin. Hetki tästä ja peli oli jo 1-3 Stafsulan täydentäessä hattutemppunsa. Honkasen pitkä avaus, jonka Dritan katkaisi ja muutama askel kohti Kemin päätyä, jonka jälkeen Junior tekee hyvän maskin ja Honkanen oli jälleen voimaton. Kemi lähti hakemaan kavennusta, mutta Tervarit näytti tilannekovuutta puolustuksessa. Uutena pelaajana tänään mukana ollut Junior näytti taituruuttaan toisessa päässä, kun hän jatkoi pitkän avauksen kantapäällä Kemin maalin tolppaan akrobaattisen suorituksen jälkeen.

Toisen jakson edetessä Tervareilla oli vaikeuksia purkaa Kemin prässiä ja se johti pelin jämähtämiseen omaan puolustuspäähän, kun Kemi sai katkaistua vieraiden hyökkäykset alkuunsa. Maalissa Mikko Siivikko seisoi kuin muuri vetojen edessä. Tervarit ottivat tarvittavaa huilausaikaa laittamalla pelin tempoa alas avaamalla peliä hitaasti ja muutamissa hyökkäyksissä hakemalla paikkaa kärsivällisesti. Kemi sai aikaan kavennuksen vajaan puolen tunnin kohdilla, kun Siivikko avasi Rizvanille keskirajalle. Rizvani lähti tiputtamaan palloa alaspäin, mutta Joona Veteli pääsi tähän väliin. Tästä avautui läpiajo ja Veteli lirutti pallon Siivikon alta maaliin muuttaen lukemiksi 2-3. Kemi loi useita paikkoja tasoitukseen jakson toisella puolikkaalla, mutta Sami Huhtiniemen laukaisu kilpistyi tolppaan ja Keijo Huusko sai pallon jo maaliin saakka, mutta tuomari oli tilanteessa nähnyt virheen ennen tätä.

Kotijoukkue haki tasoitusta Tervareiden pakan pysyessä tiiviinä, pallollinen sai painetta ja Tervarimaalin edessä oli välillä ihmismuurin kaltainen este. Välillä vieraat pääsivät katkaisemaan painostusta, mutta kotijoukkue painoi päälle. Pyöritys oli tehoton ja Tervarit onnistui pitämään heidät poissa laukaisusektorilta. Puolustupeli oli kurinalaista ja Kemin yritykset olivat liian varmaa paikkaa hakevia. Laukauksia tuli jonkin verran, mutta Siivikko poimi ne näppeihinsä. Vapauttavan loppusummerin soimisen jälkeen oululaiset tanssivat villisti napaten kolme pistettä mukaansa. Kotijoukkueen parhaana palkittiin Joona Veteli ja vieraiden paras oli hattutemppuillut Dritan Stafsula. Koko Tervarilauma voi olla tyytyväinen iltapäivän esitykseensä, sillä Kemi on vahva joukkue ja vaikea voitettava kotonaan. Erityisen tyytyväinen valmennusjohto voi olla kurinalaiseen puolustuspelaamiseen, jossa Kemi pystyttiin poissa maalintekopaikoilta.

Voitto nosti Tervarit sijalle seitsemän 12 pisteeseen, kun Kemi säilytti samaan aikaan viidennen sijansa 17 pisteellä. Tervareiden pelit jatkuvat seuraavaksi Futsal-Cupin merkeissä 5.12. klo 18.30 kolmannen kierroksen ottelulla FC Kemiä vastaan. Ottelu pelataan Urheilutalolla. Tervetuloa seuraamaan kumpi jatkaa neljännelle cupkierrokselle.

Kommentit