Uutinen

Ouluhallin palloilusali

Tervarit varmisti sarjapaikkansa ennen päätöskierrosta

Koko syyskauden aikana vain kolme pistettä plakkariinsa kerännyt Tervarit näytti lauantaina kaikille Ouluhalliin peliä katsomaan saapuneille futsal-ihmisille, että joukkue kuuluu ehdottomasti valtakunnalliseen sarjaan. Nousukarsintoihin valmistautuva AS Moon sai avausjaksolla todellista shokkihoitoa. Tervarit marssi raahelaisten yli maalein 7-3 (5-2).

Kotijoukkue näytti AS Moonille kaapin paikan jo ensimmäisessä vaihdossa. Teemu Aittola ja Simon Thurling toimittivat pallon vieraiden verkkoon Ari Makowskin tarjoiluista ja siirtyi 2-0 johtoon, kun ottelua oli ehditty pelata vain 37 sekuntia.

Raahelaiset eivät päässeet ensimmäisen kahdeksan minuutin aikana mukavuusalueelleen ja hurmoksen päälle saanut tervarinippu latoi taululle peräti 5-0 lukemat (Adrian Rizvani, oma maali ja Joona Juntunen maalareina), kun peliä oli pelattu vasta 7.07.

Veikka Pekkala oli lauantaina jälleen oikea mies oikeassa paikassa ja otti tarvittavat kopit niinä vaikeina hetkinä, kun AS Moon sai pelinsä rullaamaan.

Ottelun lopullisen niitin käytännön tasolla iski illan toisella maalillaan Raahesta Ouluun täksi kaudeksi siirtynyt Teemu Aittola, joka rokotti entistä seuraansa kesken heidän painostusjaksonsa ja naulasi tulostaululle 6-2 johtomaalin ajassa 22.03.

FC Kiisto varmisti jo aiemmin nousunsa Futsal-Liigaan kaudeksi 2022-23. AS Moon kohtaa karsinnoissa liigassa sijalle 11. sijoittuvan joukkueen, joka nykyisessä asetelmassa olisi viime kaudella karsintojen kautta noussut AU.

Tervarit on kerännyt 21 ottelusta pisteitä 29, joka oikeuttaa sarjataulukossa sijaan 7. Kuudes sija on vielä haarukassa, sillä ennen päätöskierrosta tuolla paikalla oleva FC Rauma on vain pisteen karkumatkalla. Rauma päättää kautensa Turussa KF Kosovan vieraana.

Tervarien kausi päättyy lauantaina 2.4. mielenkiintoiseen paikallisotteluun FC OPA:a vastaan, jolla ei todennäköisesti ole varaa tappioon, mikäli se mielii varmistaa sarjapaikkansa pelaamalla. Kauden päätöskierros pelataan kello 16.00. Tervetuloa päättämään kausi 2021-22 Ouluhallin Kiitäjään kanssamme.

Kommentit