Uutinen

Ouluhallin palloilusali

Tervarit teki pisteiden valossa turhan retken etelään

Ennen viikonvaihdetta hyvistä tarkkailuasemista sarjataulukon kannalta Zenithiä ja TPK:ta vastaan matkannut Tervarit koki kaksi pettymystä. Lauantaina sarjajohtaja Zenith otti täydet pisteet maalein 4-2 (1-1) ja sunnuntaina Turussa kotijoukkue TPK repi jo alkuminuuteilla ratkaisevan 3-0 johtoaseman vieden pelin lopulta luvuin 5-3 (3-0).

Tervarien vastuuvalmentaja Ville Hirvelä oli luonnollisesti pettynyt sarjan kärkisijojen kannalta kalliisiin tappioihin, mutta näki esityksissä myös hyvää.

– Lauantaina Zenith oli kyllä todella vahva ja yhtenäinen joukkue. Tuon esityksen perusteella en pidä heidän paikkaansa FC Kiiston kanssa Ykkösen jaetulla piikkipaikalla ollenkaan vääränä. Saimme alkuun tarvittavan 1-0 johtomaalin, mutta kotijengi nousi todellisella pukukoppimaalilla tasoihin, kun avausjaksoa oli pelaamatta enää 58 sekuntia. Toisella jaksolla Zenith pelasi erittäin hyvin ja me emme tuossakaan pelissä kyenneet käyttämään omia maalintekotilanteitamme, Hirvelä myönsi.

Lauantain PJK-tappiosta sisuuntunut TPK tuli sunnuntaina ottelun ensiminuutit kovalla höyryllä ja käytti maalipaikkansa murhaavan tehokkaasti johtaen ajassa 3.54 jo 3-0. Tervarien sihti ei ollut avausjaksolla kohdillaan ja samoissa lukemissa siirryttiin viettämään puoliaikaa.

Tervarit otti reikäpaidan kentälle viimeisen kympin aikana ja onnistuikin peräti kolme kertaa sahaamaan isäntien puolustuksen auki maalin arvoisesti, mutta TPK kesti oululaisten loppurytistyksen ja otti tärkeän kotivoiton maalein 5-3 (3-0).

Ville Hirvelä näki myös sunnuntain pelissä hyviä elementtejä:

– Sunnuntain matsi oli viihdyttävää ja vauhdikasta futsalia, jossa myös meillä oli etsikkoaikamme, mutta tältä kaudelta tuttu tehottomuus oli jälleen riesanamme. Viidellä kenttäpelaajalla saimme kuitenkin myös onnistumisia ja teimme kuuteen minuuttiin kolme maalia. Kyllä se vain on karu totuus, että kokemusta ja niitä puuttuvia senttejä ja kiloja kaksinkamppailuissa on vaikeaa korvata. Viikonvaihteen kenttäpelaajistamme ainoastaan Iiro Vandell ja Aki Vähäsöyrinki olivat yli 21-vuotiaita.

Hirvelä oli myös tyytyväinen joukkueensa taisteluun ja joukkuehenkeen.

-Tappioista huolimatta kausi jatkuu treenikentän kautta kohti ensi lauantain PTU-kotipeliä. Lähdetään voittamaan jokaista jäljellä olevaa viittä ottelua ja katsellaan maaliskuussa sarjataulukkoa. Teemme kentällä tappioista huolimatta oikeita asioita ja nuoret pelaajat ovat sydämellään hommassa mukana, Hirvelä kehui.

Tervarit kohtaa tulevana lauantaina eli 8.2. Porin PTU:n. Ottelu alkaa Oulun urheilutalolla kello 19.00.

Kommentit