Uutinen

Ouluhallin palloilusali

Tervarit taisteli tasapelin lauantain thrillerissä

Lauantaina Raahessa pelattu Futsal-Ykkösen kamppailu AS Moon – Tervarit ei jättänyt raahelaista ennätysyleisöä ainakaan kylmäksi. Yli 300 katsojan edessä pelattu kamppailu tarjosi riemunaiheita kummankin joukkueen kannattajille, mutta ottelun henkinen voittaja oli Tervarit, joka nousi 3-3 (1-1) tasapeliin ja pistejakoon ottelun viimeisellä sekunnilla.

Oulun punamustat lähtivät Pohjois-Pohjanmaan derbyyn aiemmista kausista poiketen puolustuksen kautta välttäen karkeita virheitä ja ratkaisevia pallonmenetyksiä. AS Moon pääsi ensiminuuteilla ottelussa kuljettajan paikalle ja siirtyi Antti Uusitalon maalilla 1-0 johtoon ajassa 05.08. Tervarit oli kuitenkin ottelussa hyvin mukana ja vieraiden parhaana palkittu Arttu Niemelä toi punamustat tasoiihin jakson puolivälissä.

Tervarien vastuuvalmentaja Ville Hirvelä ei ollut täysin tyytyväinen ensimmäiseen 20 minuuttiin.

– AS Moon oli mielestäni vaarallisempi ensimmäisellä jaksolla ja loi enemmän laadukkaita maalintekotilanteita. Reagoimme tänään heikommin kuin FC OPA-pelissä pallonmenetyksiin ja puolustuspelimme organisointi ei ollut täysin balanssissa, Hirvelä harmitteli.

Toisella jaksolla Tervarit loi tukut hyviä maalipaikkoja, mutta kotijoukkue rankaisi armotta oululaisten virheistä. 2-1 johtomaalissa yleensä varmanäppinen muuri Juha Keskinen lipsautti harmittavasti pallon sormistaan torjunnan jälkeen suoraan Hannes Seikkalan jalkoihin, joka rankaisi armottomasti sijoittaen pallon ohi kentän pinnassa olleen Keskisen.

AS Moon otti jo tukevan otteen täydestä pistepotista, kun Kai Paakkari laukoi 3-1 johtomaalin ajassa 33.34. Tervarit osoitti kuitenkin taistelutahtoa ja punnersi vain 20 sekuntia myöhemmin maalin päähän kahden upean yksilösuorituksen päätteeksi. Juho Keskinen löysi katseellaan vapaaksi jääneen Arttu Niemelän ja avasi pallon pitkällä heitolla. Niemelä laukoi pallon volleysta suoraan ilmasta ohi hyvän pelin torjuneen Janne Vähäkankaan.

Tervarit jauhoi viimeiset neljä minuuttia viidellä kenttäpelaajalla hakien tasoitusta. Pelikello näytti valuvan uhkaavasti kohti päätöstään, kun Tervarit sai hyökkäysalueen sivurajapotkun ajassa 39.57. Harjoiteltu kuvio toimi täydellisesti: iltapäivän sankari Niemelä löysi syötöllään maalin eteen nousseen Iiro Vandellin, joka laukoi pallon lähietäisyydeltä verkkoon ottelun viimeisellä kymmenyksellä ja nousi 3-3- tasapeliin raahelaisyleisön pidätellessä pettyneenä hengitystään.

Hirvelä oli tyytyväinen joukkueensa taistelutahtoon 1-3 tilanteessa.

– Olen toisen jakson hyökkäyspään tekemiseemme erittäin tyytyväinen, loimme kuitenkin toisen jakson avauskympillä useita potentiaalisia maalitekotilanteita ja 1-3 tilanteessakaan yksikään pelaaja ei luovuttanut, vaan antoi kaikkensa joukkueemme eteen. Vasta 17-vuotias Eero Kaisto teki onnistuneen debyytin tälle sarjatasolle ja tuorein vahvistuksemme Jere Moilanen osoitti olevansa hyvä vahvistus. Jere ehti jalkapallokauden jälkeen saada vain yhden treenin alle riveissämme ennen ottelua, Hirvelä kehui.

Tervarien kausi jatkuu jo sunnuntaina 20.10, kun kello 14.00 Oulun urheilutalolla vastaan asettuu TPK. Turkulaiset pelaavat kauden ensimmäisen sarjapelinsä tänään kello 19.00 FC OPA:a vastaan. Ottelupöytäkirjan mukaan TPK on saanut jalkeille vain kuusi kenttäpelaajaa ja maalivahdin, joten Tervarien laajempi materiaali tarjoaa ainakin pienen edun huomisen koitokseen.

Sunnuntain kamppailuun pääsyliput maksavat 10 euroa ja alennusryhmiltä 5 euroa. Lipunmyyntipisteestämme on saatavissa käteismaksua vastaan myös Tervarien 25-vuotisjuhlakauden kunniaksi kausikortteja, joiden hinta on vain 25 euroa. Yhteistyöseurojemme Tervarit-juniorien ja HauPan junioripelaajille on otteluun vapaa pääsy. Tervetuloa!

Kommentit