Uutinen

Ouluhallin palloilusali

Tervarit taisteli pakkovoiton

Oulun urheilutalollo nähtiin sunnuntaina kauden viihdyttävin sekä tunteikkain koitos, joka ei tarjoillut kuin kaksi pelitilannemaalia, mutta yleisö sai vastineeksi yli kaksi tuntia hyvää pudotuspelipalloilua, jossa nähtiin myös sopiva annos tunneryöppyjä ja pienimuotoista henkistä sodankäyntiä.

Avausjakson jälkeen Jussi Kaihlajärven maalilla 1-0 johtanut KaDy joutui toisella jaksolla jo köysiin Tervarien vyöryttäessä hyökkäyksiään hyvin torjuneen Niila-Ville Laitisen maalia kohti. Adrian Rizvani onnistui rikkomaan kuparisen ajassa 34.38 Ari Makowskin syötöstä sovitulla kulmapotkukuviolla.

– Tasoitusmaali oli sovitun kuvion tulos, sillä KaDy tukki erikoistilanteissa tiukasti tekoalueen ja esti poikittaissyötöt, joten päätimme Adin kanssa kokeilla hieman erilaista kulmaa, Ari Makowski myhäili.

Tervareilla oli paikkansa tappaa ottelu jo varsinaisella peliajalla, mutta Laitisen torjunnat ja tietynlainen huolimattomuus tekopaikoissa siirsivät ratkaisun jatkoeriin. 32 sekuntia ennen toisen jakson päätössummeria nähtiin varsin uskalias veto, kun KaDy lähti hakemaan voittomaalia viidellä kenttäpelaajalla.

– Olihan se melkoinen thrilleri, olimme pelissä vahvempia ja paikkoja oli ratkaisuun jo aikaisemmin, mutta maalivahdit olivat hyviä. Oulussa on pienempi kenttä ,joten KaDy ei saanut samalla lailla pyörimään ylivoimapeliään kuin kotisalissaan, Makowski viittasi lauantain kolmeen yv-maaliin sekä KaDyn rohkeaan yv-pelaamiseen sunnuntaina.

Jatkoerissä KaDy onnistui luomaan pari vaarallista maalintekotilannetta, mutta hyvällä itseluottamuksella torjunut Juha-Matti Savolainen kesti pommituksen. Savolainen veti myös rangaistuspotkukilpailussa pidemmän korren. Laitinen ei kyennyt ottamaan kiinni yhtään Tervareiden viidestä yirtyksestä ja Savolainen venyi neljäntenä laukojana pallon taakse asettuneen Laitisen laukauksen eteen räjäyttäen urheilutalon huutomyrskyyn. Tervarit voitti pelin 2-1 ja kuittasi ottelusarjan tasoihin.

Kolmas ja ratkaiseva ottelu pelataan kello 19.30 Jyväskylän monitoimihallissa. Otteluparin voittaja kohtaan välieräsarjassa runkosarjan voittaneen Sievi Futsalin. Kapteeni Makowski lähtee joukkueensa kanssa luottavaisin mielin tiistain peliin.

– Omien virheiden minimointi ja paikkojen tehokkaampi hyödyntäminen ovat avainasioita tiistain ottelussa. Olemme olleet kummassakin ottelussa tasakentällisin pelattaessa vahvempia, nyt se vain täytyy realisoida hyökkäysalueella, Makoski painotti

Tervarit – KaDy rp. 2-1, 1-1 (0-1)

7.17 Jussi Kaihlajärvi (Arash Muridiyazd) 0-1, 34.38 Adrian Rizvani (Ari Makowski) 1-1.

Yleisöä: 189.

Parhaat pelaajat:
Koti: Oskari Tervo.
Vieras: Niila-Ville Laitinen.

Kommentit