Uutinen

Ouluhallin palloilusali

Tervarit taisteli: numerot kertovat totuuden

Tervarit kohtasi Sievi Futsalin kotisalissaan Oulun urheilutalolla aivan joulun kynnyksellä. Tervarien rivit harventuivat peliä edeltäneellä viikolla viikatteen sijasta puimurilla leikaten: Ari Makowskin ja Adrian Rizvanin seuraksi katsomon puolelle liittyi polven rasitusvammasta kärsivä Harri Lehtiniemi, ja lisäksi sivuun jättäytyi siviilikiireiden vuoksi estynyt Harri Aaltonen.

Oulun ylpeys pelasi lähtökohtiin nähden mainion avausjakson. Iiro Vandell vei oululaiset ajassa 4.28 1-0 johtoon ja Dritan Stafsulan laukaus pysähtyi ylärimaan vain joitain minuutteja myöhemmin. Rehellisyyden nimissä on toki myönnettävä, että Sievi ansaitsi tasoitusmaalinsa: Juho Keskinen venyi maalillaan alkukauden parhaimpaan esitykseensä suoden lukuisilla torjunnoillaan Tervareille mahdollisuuden.

Sievi ajautui jo varhain virhevaikeuksiin. Stafsula pääsi avausjakson loppupuolella yrittämään 10 metristä jälleen kerran paluun ’eläkepäiviltään’ maalipuiden väliin tehneen Matti Rissasen ohittamista, mutta vastaantulollaan laukaisukulman peittänyt Rissanen veti kaksintaistossa pidemmän lyhteen.

Toisella jaksolla kotijoukkueen tassu alkoi painaa. Sievi lisäsi kierroksia ja ajassa 32.30 Ville Saxman viimeisteli heikon miesvartioinnin seurauksena kamppailun voittomaaliksi jääneen 2-1 voittomaalin. Tervarit sai vielä parin viimeisen minuutin aikana viidellä kenttäpelaajalla luoduksi pakkopelin vieraiden puolustusaluelle, mutta jo kauden aiemmissakin kamppailuissa vaivannut pehmeys ratkaisutilanteissa piti Rissasen ohella huolen siitä, että Sievi pääsi joulun viettooon kolme pistettä säkissään.

Ottelun yleisömääräksi ilmoitettiin 219 katsojaa. Kyseeessä on nykyisen, sarjamuotoisen Futsal-Liigan katsojaennätys Tervarien kotipelissä. Edellisen kerran 200 katsojan maaginen raja ylitettiin keväällä 2004 Kempeleessä pelatussa liigan lopputurnauksessa.

Tervarien manageri Jussi Törmä oli tapahtumaan tyytyväinen:

– 200 katsojaa näkyy ja kuuluu tämän kokoisessa hallissa. Katsomoon oli löytänyt tiensä runsaasti myös täysin uusia kasvoja, ja pelihän oli mitä mainiointa pr:ää lajille. Avausjakso oli kauden vauhdikkainta ja tilannerikkainta vain kahdesta maalista huolimatta ja peli tarjosi kokonaisuudessaan kunnon jännitysnäytelmän. Valittavasti lukuisat poissaolot näkyivät kentällä etenkin toisella jaksolla: emme jaksaneet enää haastaa vieraita Sievin nostaessa pelitempoaan. Meillä on vielä ohjelmassamme TP-Kaarle täällä kotisalissamme, ja sen jälkeen on kaksi viikkoa aikaa kursia miehet kasaan kevätkierrokselle, Törmä summaili.

FUTSAL-LIIGA

Tervarit – Sievi Futsal 1-2 (1-1)

4.28 Iiro Vandell (Riku Säärelä) 1-0, 14.44 Joni Pakola (Radik Akhmetkhanov) 1-1, 32.30 Ville Saxman (Nikola Erceg) 1-2.
Yleisöä: 219.

Parhaat pelaajat:

Koti: Juho Keskinen.
Vieras: Radik Akhmetkhanov.

Kulta: Juho Keskinen, Tervarit.
Hopea: Radik Akhmetkhanov, Sievi Futsal.
Pronssi: Matti Rissanen, Sievi Futsal.

Kommentit