Uutinen

Ouluhallin palloilusali

Tervarit taipui kauden avaustappioon

Lauantaina Oulun urheilutalolla nähtiin tasokas Futsal-ykkösen kärkikamppailu, kun alkukauden ottelunsa tappioitta selvittäneet Tervarit ja FC Kiisto ottivat toisistaan mittaa. Vaasalaiset olivat 2-0 (0-0) voittolukemiensa verran isäntiään vahvempia ja nousivat sarjassa kakkoseksi AU:n kantaan.

Avausjaksolla kummallakin joukkueella oli omat paikkansa siirtyä johtoon, mutta Tervarien Lari Honkanen ja Kiiston Teemu Kulmala näyttivät olevansa ykkösen eliittivahteja ja tylsyttivät torjunnoillaan potentiaaliset maalintekopaikat. Kotijoukkueen parhaat paikat avautuivat tolppaan laukoneelle Aatu Asikaiselle ja ensimmäisen ottelunsa Tervarien paidassa pelanneelle Jyri Vääräniemelle, joka pääsi oman riistonsa seurauksena läpiajoon, mutta matala laukaus painui ohi etutolpan.

– FC Kiisto oli tänään todella vahva puolustuspelissään. Hyvä maalivahtipeli ja uhrautuva puolustus veivät pelistämme parhaan terän, Tervarien vastuuvalmentaja Antti Kaisto antoi tunnustusta.

Kamppailun avausmaali nähtiin ajassa 23.39, kun Lauri Karri pääsi kääntymään sivurajapotkun jälkitilanteessa Tervarien maalin edustalla ja laukoi pallon ohi Lari Honkasen.

Eero Kaistolle avautui loistava mahdollisuus 1-1 tasoitukseen, kun pallo pelattiin jo ohi Kulmalan, mutta vaasalaisten puolustusmuuri pelasti pallon maaliviivalta.

Vaasalaisten päivän toinen ja samalla koko ottelun viimeinen maali nähtiin ajassa 32.48, kun Matias Träskbäck kiskaisi 10 metrin takaa valtaisan pommin maalin ylärautoihin ja nosti kädet kattoon 2-0 osuman merkiksi.

Tervarit haki viimeiset 5 minuuttia kavennusta viidellä kenttäpelaajalla, mutta vieraiden puolustus kesti pallorallin ja petasi uhrautumisellaan Kulmalalle nollapelin.

-Kiisto malttoi pitää pakettinsa tiiviinä matalalla blokilla ja emme kyenneet pelaamaan palloa riittävän usein heidän muotonsa sisään. Ratkaisuhetkillä laukauksemme lähtivät osin tästäkin syystä hieman liian kaukaa. Nyt meillä on seuraavaan peliin aikaa kolme viikkoa, ehdimme hyvin hioa pallollista pelaamistamme, Kaisto kommentoi.

Tappion myötä Tervarit putosi tasaisessa sarjassa sijalle viisi. Matkaa sarjan kärjessä tasapistein oleviin AU:n ja FC Kiistoon on kuusi pistettä ennen Alastaron sunnuntain iltaottelua, jossa se kohtaa SC Riverballin Joensuussa.

Tervarit pelaa seuraavat ottelunsa vieraissa, kun punamustien tie vie etelään FC Rauman ja AU:n vieraaksi heti uudenvuoden jälkeen 2.-3.1.2021.

Kommentit