Uutinen

Ouluhallin palloilusali

Tervarit saa vieraita pääkaupunkiseudulta

Tervareiden Futsal-Ykkösen kausi jatkuu huomenna sunnuntaina 17.1.2021 kello 12, kun Urheilutalolle saapuu vieraaksi espoolainen EBK FS. Lauantaille merkitty IK Myran ottelu siirtyi maalikuun 6.päivään, joten ohjelmassa on kahden pelin sijaan yksi. Tervarit lähtee viikonloppuun sijalta kuusi, 12 ottelun jälkeen kasassa on 18 pistettä saldolla viisi voittoa, kolme tasapeliä ja neljä tappiota. Vierasjoukkue on sarjan toiseksi viimeiselle sijalla seitsemällä pisteellä 11 pelatun ottelun jälkeen. Espoolaiset ovat voittaneet otteluistaan kaksi, yksi on päättynyt tasan ja kahdeksan kertaa joukkue on poistunut kentältä tappion kärsineenä.

EBK pelaa tänään lauantaina FC OPAa vastaan kello 19, joten sunnuntain peli tulee nopeasti iltapelin jälkeen. Jyri Kaurian valmentavan joukkueen kausi on ollut viime kautta vaikeampi ja espoolaiset tulevat Ouluun viiden voitottoman ottelun putkessa. Viimeisin voitto on marraskuun loppupuolelta IK Myranista vieraskentältä. Loppiaisena EBK nappasi Tampereelta tasapelin Vehmaisten Urheilijoista. Kuluvalla kaudella vieraspeleistä EBK on voittanut yhden, yksi on päättynyt tasan ja neljä tappioon. EBK on tehnyt 44 maalia ja omiin on mennyt 60 maalia, joka on sarjan toiseksi eniten. Päästettyjen maalien määrä kertoo osaltaan, että joukkueen puolustuspelaamisen tulee parantua, jotta pisteitä karttuisi alkukautta enemmän.

Viime kauden jälkeen EBK menetti Futsal-Liigaan useita viime kauden runkopelaajiaan SoVon paitaan. Joukkue ei ole kyennyt paikkaaman menetyksiä, jotta menestys olisi viime kauden veroista. Viime vuonna kesken jääneessä sarjassa EBK oli seitsemäs 29 pisteellä. Espoolaisten tehokkain pelaaja on ollut tällä kaudella Aleksi Hietanen 16 (8+8) pisteellä, Albinot Bekajilla on 12 (12+0) pistettä ja Andres Salgadolla on 10 (7+3) paunaa.

Tervarit lähtee sunnuntain otteluun niukka tappio niskassaan viime viikonlopun AU-ottelusta. Tervareiden voittosarake on kerttynyt vain yhdellä voitolla marraskuun lopusta kuudesta ottelusta ja sen vuoksi oululaiset ovat tippuneet keskikastiin. Sarja on tällä hetkellä puolivälissä ja otteiden tulisi parantua pisteiden keräämisen osalta olennaisesti, jos joukkue haluaa vielä taistella karsintapaikoista Futsal-Liigaan kaudelle 2021-2022. Viime aikoina yksi isoimmista pelin ongelmista on kulminoitunut hyökkäyspelin tehottumuuteen. Joukkue on tehnyt viimeisessä kuudessa keskimäärin kaksi maalia, joka on liian vähän otteluiden voittamiseksi. Omiin on toki mennyt edelleen vähän maaleja, reilut kaksi maalia per ottelu.

Tervarit on saanut palautua ja treenata rauhassa kuluvan viikon edellisen härkäviikon jälkeen. Joukkue lähtee kääntämään kurssia kohti voittoja vaikeamman jakson jälkeen hyvän treeniviikon jälkeen. Kokoonpanosta puuttuu edelleen Aatu Asikainen, mutta muuten Tervareiden valmennus pystyy valitsemaan sunnuntain otteluun pelaavan kokoonpanon laajasta pelaajaringistä. Ville Niskala on ollut viime peleissä kovassa maalivireessä ja hänellä on kasassa jo 15 maalia. Tervarit – EBK -pelin kokoonpanot julkaistaan tunti ennen ottelua Palloliiton tulospalvelussa.

Ottelu pelataan suljetuin ovin, mutta sitä on mahdollista seurata ilmaisena ja suorana selostettuna nettilähetyksenä Solidsportin palvelun kautta. Ottelun katsominen vaatii kuitenkin maksuttoman rekisteröitymisen.

Voit rekisteröityä alla olevan linkin kautta:

Kommentit