Uutinen

Ouluhallin palloilusali

Tervarit saa vieraaksi FC Rauma Futsalin Urheilutalon viimeiseen otteluun

Tervarit päättää huomenna lauantaina kautensa Futsal-Ykkösessä, kun oululaisten vieraaksi saapuu FC Rauma Futsal kello 15 käynnistyvään otteluun. Ykkösen sijoitukset ovat pääasiassa ratkenneet ja Tervarit tulee sijoittumaan sarjassa joko sijalla neljä tai viisi. Voittamalla viimeisen ottelunsa ja jos samalla AS Moon menettää pisteitä omassa ottelussaan, nousee Tervarit sijalle neljä. Ennen viimeistä kierrosta joukkueet ovat kummatkin 36 pisteessä, mutta raahelaisten maalisuhde on parempi kuin oululaisten. FC Rauma tulee sijoittumaan keskikastiin joko sijalle kuusi tai seitsemän. He ovat keränneet 31 pistettä ja VehU on kolme pisteen päässä ja heillä on mahdollisuus nousta vielä sarjassa. Ykkösestä etenevät Futsal-Liigan karsintoihin TPK ja AU, mutta heidän vastustajansa ovat vielä selviämättä. Futsal-Kakkoseen putoaa IK Myran ja toisen suoran putoajan paikan ratkaisevat viimeisellä kierroksella EBK ja FC OPA. Voittamalla ottelunsa OPA varmistaa paikkansa karsinnassa yhdessä SC Riverballin kanssa.

Lauantain peli on myös yhden aikakauden loppu, kun Tervarit pelaa viimeisen futsal-ottelunsa perinteikkäällä Oulun Urheilutalolla. Urheilutalo puretaan ja Tervarit pelaa jatkossa kotiottelunsa Ouluhallin uudessa laajennusosassa. Urheilutalo on rakennettu vuonna 1962 ja se on nähnyt vuosien aikana erilaisia vaiheita oululaisessa urheiluelämässä. Tervareiden kotina futsalissa Urheilutalo on toiminut viimeiset reilut viisitoista vuotta ja hetkiin on sisältynyt monenlaisia ikimuistoisia hetkiä. Seitsemän vuotta sitten punamustat pelasivat Urheilutalolla Futsal-Liigan finaaleita Ilvestä vastaan joutuen tyytymään hopeaan upean kauden jälkeen. Urheilutalo on ollut vuosien saatossa vieraille vaikea paikka hakea pisteitä Oulusta ja yleisö on ollut peliä lähellä luoden hyvän tunnelman.

Lauantain vastustaja FC Rauma on pelannut läpi kauden varsin pienellä pelaajaringillä. Viidestä viimeisestä ottelusta raumalaiset ovat voittaneet kaksi ja hävinneet kolme. Joukkue on tehnyt kauden otteluissa yhteensä 70 maalia, joka on reilu kolme maalia per ottelu. Omiin on mennyt 74 maalia, joka on sarjan keskitasoa. Raumalaisten paras pistemies on kuluvalla kaudella Niila Asunmaa 18 (11+7) pisteellä ja toiseksi tehokkain on ollut Mikke Litmanen 15 (8+7) tehopisteellään. Raumalaisten runko on pysynyt pitkään kasassa ja tulevina vuosina heillä on edessä uusiutumisen tarve, kun kokeneempi kaarti päättää pelaajauraansa. Raumalaiset pääsevät lähtemään kauden viimeiseen otteluun ilman pelikieltoja.

Tervareiden kausi on ollut kaksijakoinen. Joukkue aloitti sarjan hienosti ja oli pitkään mukana sarjan kärkitasoissa. Kesken kautta joukkueen suoritustaso ja varsinkin maalinteko takkusi pahemman kerran, jolloin myös pisteitä karttui vähemmän kuin alkukaudesta. Kokoonpano on jälleen elänyt pitkin kautta johtuen muun muassa loukkaantumisista. Kautta arvioitaessa on jo nyt sanottavissa miten Tervareilla on ollut tällä vahva maalivahtikolmikko Lari Honkanen-Veikka Pekkala-Joonas Lehtola. Oululaiset ovat päästäneet sarjassa kolmanneksi vähiten maaleja, 49 kappaletta, joka on reilut kaksi maalia per ottelua. Ongelmat ovat olleet maalinteossa, sillä paikkoja joukkue on kyennyt luomaan tasaisesti. Tervareiden paras pistemies on Ville Niskala 32 (23+9) pisteellä ja kapteeni Iiro Vandell on kerännyt 25 (7+18) pistettä. Myöskään Tervareilla ei ole ennen viimeistä ottelua varmoja poissaoloja ja pelikieltoja, joten valmennuksella on hyvä tilanne.

Tervareiden lopullinen kokoonpano selviää viimeistelyharjoituksen jälkeen ja kokoonpanot julkaistaan tunti ennen ottelua Palloliiton tulospalvelussa. Ottelu pelataan suljetuin ovin, mutta sitä on mahdollista seurata ilmaisena ja suorana selostettuna nettilähetyksenä Solidsportin palvelun kautta. Ottelun katsominen vaatii kuitenkin maksuttoman rekisteröitymisen. ¨

Tervetuloa nauttimaan huomenna vauhdikkaasta Futsal-Ykkösestä vielä kerran tällä kaudella streamin välityksellä!

Kommentit