Uutinen

Ouluhallin palloilusali

Tervarit pöllyytti tupsukorvia – Ilves kaatui avausottelussa

Futsal-Liigan avausottelun vastustajaksi oli Ouluun saapunut aina mielenkiintoinen Ilves FS. Kestomenestyjänä tunnettu Ilves tuli Ouluun pelaamaan myös kauden avausottelunsa pelaajavalmentaja Antti Teittisen johdolla. Mukaansa Ilves oli saanut tällä kertaa varsin vajaan kokoonpanon, sillä maalivahti Leo Rantasen lisäksi mukana oli seitsemän kenttäpelaaja. Tämä tarkoitti runsaasti vastuuta mukanaoleville pelaajille heti alusta lähtien. Kokoonpanosta puuttuivat maaliahne Juhana Jyrkiäinen ja Simo Martiskainen. Kotijoukkue Tervarit oli saanut jalkeille reilut kaksi kentällistä pelaajia, joista tänään ilman peliaikaa jäi ainoastaan Henri Heikkinen.

Tervareiden ykköskenttä oli tänään muodossa Teemu Pähtilä-Dritan Stafsula-Evi Mateli-Adrian Rizvani. Paluun Tervaripaitaan pienen poissaolon jälkeen tehnyt Pähtilä esiintyikin kauden avausottelussa mallikkaasti. Peli lähti käyntiin lupaavasti, sillä joukkueen kapteeni Dritan Stafsula oli rakentamassa kauden avausmaalia heti kamppailun alussa. Futsal-liigan kaikkien aikojen pistekunkku Adrian Rizvani pöllytti verkkoja komealla tavalla laukomalla terävästi reilusti kymmenestä metristä ohi Rantasen. Peli eteni aaltoillen läpi jakson ja kumpikaan ei saanut pitkiä painostuskausia aikaan. Tervarimaalissa Juho Keskinen torjui Ilves-yritykset mallikkasti. Keskinen joutui kuitenkin antautumaan reilun 15.minuutin jälkeen, kun Ilves-vahvistus Rafa Giorgio näytti osaamistaan ja tasoitti ottelun 1-1 tarkalla yläkulmavedolla johon esityön teki Tatu Ahonen. Parhaimmat paikat lisäosumiin oli kotijoukkueella, mutta Teemu Pähtilän yritys siivottiin pois lähes maaliviivalta Ilves-puolustuksen toimesta.

Toiselle jaksolle lähdettiin tasalukemista 1-1 ja näissä lukemissa reiluun 30.minuuttiin saakka. Totuuden nimessä on todettava kummallakin joukkueella olleen omat paikkansa ennen tätä, mutta kuviot olivat vielä pahasti keskeneräisiä. Tästä kertovat lukuisat harhasyötöt pelin kuluessa sekä helpot virheet. Moni saattoi epäillä Tervareiden kuntopohjaa ennen ottelua, mutta arvelut voitiin tänään unohtaa. Kolmen viikon valmistautumisjakso sekä hyvä omatoiminen harjoittelu sekä jalkapallosarjoissa pelaaminen oli valmistanut joukkueen hyvin sarjan alkuun. Toiveita kotijoukkueen leirissä nostatti 32.minuutilla Rony Knape, joka prässäsi pallon pois Ilves-pelaajalta ja omaantyypilliseen tapaansa eteni suoraviivaisesti kohti Ilves-maalia. Laukaus alakulmaan ja tilanne oli 2-1. Tästä vajaa minuutti ja Tervareiden prässi tuotti taas tulosta. Rizvanin pallonriiston ja laukauksen jälkeen Evi Mateli oli ensimmäinenä Leo Rantasen torjunnan jälkeisessä irtopallossa. Pallo tyhjään ja kotijoukkue kahden maalin johtoon.

Ilves otti pian jälkeen aikalisän ja lähti hakemaan kavennusta viidellä kenttäpelaajalla ottaen Leo Rantasen pois maaliltaan. Tupsukorvat saivatkin pyöritystä aikaan kotijoukkueen päätyyn, mutta Tervarit saivat estettyä vieraiden rakentelua hyvin omalla aktiivisella otteellaan. Lopulta kavennusta syntyi nopeasta vastahyökkäyksestä, kun Rafa Giorgio teki iltapäivän toisensa jälleen tyylikkäällä sijoituksella. Virhevaikeuksissa ollut Tervarit piti päänsä kylmänä ottelun tärkeillä hetkillä ja ottelun ratkaisija tutusta kaksikosta tutulla tavalla. Kesken vieraiden painostuksen nähtiin jotain mikä on toistunut usein Urheilutalolla. Loistavasti maalilla pelannut Juho Keskinen avaa pitkällä heitolla Adrian Rizvanille, joka nikkaa pallon sisään selkämaalin päin. 4-2 ja peli oli käytännössä ohi.

Kauden avausottelun parhaana palkittiin tänään vierasjoukkueesta kahden maalin mies Rafa Giorgio ja kotijoukkueesta yritteliäs Rony Knape. Kotijoukkueen osalta esitys oli lupaava, sillä yhteisharjoituksia ja harjoitusotteluita on ollut vähän kauden alla. Positiivista on kuinka joukkue sai onnistumisia laajalla rintamalla ja kykeni ottamaan kauteen positiivisen startin. Jokainen pelaaja täytti paikkansa ja oli luottamuksen arvoinen. Katsomoon oli silmiinpistävää kuinka viime kaudella ensimmäisiä askelia Futsal-liigassa ottaneet pelurit, Alireza Rasuli ja Evi Mateli olivat menneet eteenpäin kaudesta varsinkin pallollisessa pelaamisessa. Rasuli pelasi tänään kakkoskentässä yhdessä Rony Knapen, Heikki Halmetin ja liigadebytantti Onni Ikosen kanssa. Mainittavaa on myös kuinka Tervarit onnistui pitkästä aikaa kaatamaan Ilveksen, joka on ollut joukkueelle ylitsepääsemätön vuori viime vuodet.

Ottelut jatkuvat huomenna tiukalla kamppailulla Leijona Futsalia vastaan Urheilutalolla kello 13 alkaen. Tervetuloa kannustamaan joukkue voittoon.

Kommentit