Uutinen

Ouluhallin palloilusali

Tervarit piti sarjanousijan nuhteessa

Vahvana kotijoukkueena tunnettu Tervarit sai kovan haasteen kotihallissaan Oulun urheilutalolla sarjanousija Sievi Futsalilta, mutta kesti ennakkosuosikin paineet ja käänsi kamppailun edukseen loppuluvuin 3-2 (1-1). Tervarien kolmannen ja samalla ottelun voittomaaliksi jääneen osuman ampui Adrian Rizvani.

Sievi tuli kamppailuun hyvällä liikkeellä ja laittoi punamustat ahtaalle avauskympin aikana. Vierailijat siirtyivät ajassa 2.35 1-0 johtoon Radik Akhmetkhanovin osumalla ja kolisuttelivat avausjakson aikana peräti kolmesti Juho Keskisen vartioiman tervarimaalin kehikoita. Jakson edetessä myös kotijoukkue sai pelinsä rullaamaan ja nousi ansaitusti 1-1 tasalukemiin.

Tervarit käänsi ottelun edukseen toisen jakson pirteällä esityksellään. Teemu Pähtilä sahasi vieraiden puolustuksen poikittaisyötöllä auki ja Iiro Vandell siirsi pallon varmasti ohi Miikka Isosalon. Vain 40 sekuntia myöhemmin Sievin näkyvin hahmo Akhmetkhanov hukkasi pallon alimpana pelaajana ja Rizvani rankaisi liigadebytanttia viemällä Tervarit 3-1 johtoon ajassa 26.16. Sievi nousi vielä maalin päähän uuden vahvistuksensa Miika Hosion kavennusmaalilla, mutta puolustuspelinsä tauolla kuntoon saanut Tervarit piti pakkansa hyvin kasassa vierailijoiden hakiessa tasoitusta ja ansaitsi toisen peräkkäisen voittonsa.

Tervarien pelaava valmentajakaksikko Jukka Korhonen ja Heikki Halmet pitävät oululaisten vahvuutena joukkueen yhtenäisyyttä.

”Olemme saaneet harjoitella jo useamman kauden suunnilleen samalla ryhmällä, mikä näkyy myös kentällä ja pukukopissa. Meillä on kasassa vahva ja tasainen harjoitusrinki. Pieni kilpailuasetelma tuo säpinää myös treeneihin ja toivon mukaan saamme tällä kaudella myös vieraspeleihin iskukykyisen nipun.

Tervarien otteluohjelma jatkuu peräti neljällä kotiottelulla. Valmentajakaksikko ei halunnut pidätellä tyytyväisyyttään suotuisaan ohjelmaan.

”Tämän kauden sarja on erittäin tasainen ja matsit ratkeavat pieniin asioihin. Olemme harjoitelleet vasta muutaman viikon uudessa komennossa, joten suuria muutoksia ei ole vielä ollut edes järkeä lähteä toteuttamaan. Lähdemme myös kotisalissamme pelaamaan oman pään kautta, sillä aiemmilla kausilla olemme hyökänneet ajoittain liiankin rohkeasti. Hyvä kaudenavaus poikii varmasti lisää onnistumisia ja tästä on hyvä jatkaa tuleviin kotimatsehin”, Halmet ja Korhonen summasivat.

Kommentit