Uutinen

Ouluhallin palloilusali

Tervarit otti ensimmäisen voittonsa Kiitäjässä

Kauden 2021-2022 ensimmäistä voittoa saatiin odotella yli viisi viikkoa. Lauantaina Oulun Kiitäjässä pelatussa kamppailussa Tervarit oli toisella jaksolla vahvempi ja otti kauden avausvoittonsa maalein 3-1 (1-1). HIFK näytti vaarallisuutensa etenkin avausjaksolla, mutta Veikka Pekkala oli mainiolla pelipäällä punamustien maalinsuulla.

Tervarit iski lauantain kamppailun avausmaalin ajassa 9.12, kun Pekkala tavoiti pitkällä heitollaan Jyri Vääräniemen, joka karkasi vartijoiltaan pahantekoon ja sijoitti pallon varmasti ohi Matias Marjanderin.

HIFK oli kuitenkin avausjaksolla niukasti niskan päällä ja sai luotua tukun mainioita maalintekopaikkoja. Oskar Lindbergin 1-1 tasoitumaalin lisäksi pallo pysähtyi kertaalleen tervarimaalin pystypuuhun ja pari kertaa vieraat pääsivät myös testaamaan yläriman kestävyyttä.

– Pallollinen tekemisemme oli tänään hyvää oikeastaan läpi ottelun, mutta voitosta huolimatta en ole älyttömän tyytyväinen avausjakson puolustuspelaamiseemme. HIFK sai laukoa parhaalta maalintekosektorilta useammankin kerran, Tervarien päävalmentaja Antti Kaisto huokasi.

Toisella jaksolla vapautuneemmin esiintynyt kotijoukkue sai helpottavan 2-1 johtomaalin ajassa 33.52 avausmaalin kopiona: Pekkala heitti, Vääräniemi otti pallon haltuunsa ja painoi pallon nuottaan. Vain 13 sekuntia myöhemmin Simon Thurling rokotti tilanteessa heikosti puolustaneita tähtirintoja ja vei Tervarit jo 3-1 johtoon.

– Kävimme kopissa läpi puolustusvastuumme jaot ja teimme pieniä viilauksia pelaamiseemme. Koko joukkue nosti ryhtiään toiselle jaksolle ja laittoi itsensä likoon. Voitto oli todella tärkeä nihkeän alkukauden jälkeen, mielestäni vielä ansaittu sellainen, Kaisto kehui.

IFK haki vielä viidellä kenttäpelaajalla kavennusta, mutta kotijoukkueen puolustusnelikko kera mainion Pekkalan kesti lopun rynnistyksen. Kaksi syöttöpistettä kerännyt Pekkala oli myös todella lähellä maalintekoa, mutta Veikan tarkka potku oman maalinsa suulta laskeutui vastustajan maalin katolle: se oli senteistä kiinni.

Tervarien kausi jatkuu ensi viikonvaihteessa (11.-12.12.) länsirannikon tuplapelien merkeissä. Lauantaina karavaani pysähtyy Raumalle FC Rauman vieraaksi ja sunnuntaina hyökkäyskuvioita juonitaan Turussa KF Kosovaa vastaan.

Tiedotamme ensi viikon mahdollisista livelähetyksistä otteluennakkomme yhteydessä.

Kommentit