Uutinen

Ouluhallin palloilusali

Tervarit nappasi Oulun futsalherruuden – FC OPA kaatui 2-1

Tänään lauantaina pelattiin kauden toinen paikalliskamppailu Urheilutalolla. Tervarit lähti otteluun katkaisemaan neljän voitottoman ottelun putkea oman peruspelaamisen kautta. Vastustaja FC OPA oli Tervareita kaksi sijaa alempana sarjataulukossa sijalla 9 ja voittanut kaksi viimeistä otteluaan KF Kosovaa ja IK Myrania vastaan ja noussut 10 pisteeseen Tervareiden oltua 15 pisteessä sijalla 7 tasaisessa Futsal-Ykkösessä.

Ottelu pelattiin ilman yleisöä kokoontumisrajoituksen vuoksi. Tervarit pääsi lähtemään otteluun lähes parhaalla kokoonpanolla, sillä poissa oli ainoastaan Aatu Asikainen. Matias Juntunen, Heikki Halmet ja Aki Vähäsöyrinki olivat palanneet punamustien kokoonpanoon viikonlopun poissaolon jälkeen. Kotijoukkue FC OPAlla oli muutama poissaolo enemmän, mutta sairastupa on tyhjenemään. Kotijoukkueen maalilla oli Ville Halonen ja Tervareiden maalia vartioi totutusti Lari Honkanen.

Paikalliskamppailu käynnistyi tasaisesti kummankin joukkueen hakiessa parastaan ilman vaarallisia maalintekotilanteita. Tervarit rikkoi kuparisen 11.minuutilla, kun Eero Kaisto prässäsi puolustajaa sivurajan jälkeen blokaten purkuyrityksen ja ampuen pelivälineen tarkasti ohi Halosen maalin takakulmaan. Ville Niskala lisäsi johtoa kahteen maaliin kulmasta komealla ylänurkkaan suuntautuneella laukauksella 16.minuutilla. Kummallakin joukkueella oli muutama paikka maaleihin jakson loppupuolella, mutta tarkkuus ei ollut kohdillaan, joten taukoa siirryttiin viettämään 0-2 vierasjohdossa.

Toiselle jaksolle OPA sai hyvän alun, kun Niko Junkkari laukaus upposi Tervarimaalin yläkulmaan Jere Moilasen jalan kautta kimmokkeen saatuaan. Maalin jälkeen isännät ottivat pelin hallintaansa ja loivat tilanteita Tervareiden päähän ja Lari Honkanen oli liian vaikea ohitettava. Tervareiden hyökkäyspelaaminen oli vaisumpaa, mutta jakson edetessä punamustat ottivat pallollista pelaamista enemmän hallintaansa kuin jakson alussa. OPAn tasoituksen hakemisesta puuttui viimeinen silaus ja joukkue ei saanut viidelle pelatessaan aikaiseksi yhtään laukausta kohti Tervarimaalia. Tervarit puolusti kurinalaisesti ja katkaisi täten neljän ottelun voitottoman ottelun putkensa ja otti mukaansa tärkeät kolme pistettä. Tervareiden parhaana palkittiin maalillaan jälleen upeasti pelannut Lari Honkanen ja FC OPA:n paras oli Janne Mäntynenä.

Tervareiden valmentaja Antti Kaisto oli tyytyväinen ottelun jälkeen.

– Ensimmäisellä jaksolla olen tyytyväinen pelaamiseemme. Saimme ensimmäisellä jaksolla onnistumisia ja peli oli hallinnassamme, mietti Kaisto

– Toisella jaksolla OPA sai hyvän alun ja se sekoitti omaa pelaamistamme. Meille tuli liikaa helppoja virheitä ja OPA hallitsi peliä. Maalilla Lari pelasi taas mahtavan ottelun ja otti tärkeitä torjunta.

– Tärkeintä on, että saimme voitottomien ottelun sarjan poikki ja onnistumisia. Tämän jälkeen on helpompi lähteä lauantain otteluun, päätti Kaisto.

Voitollaan Tervarit nousi 18 pisteeseen ja sarjassa sijalle 6. Lauantaina on edessä jälleen tärkeä ottelu ja mahdollisuus ottaa revanssi sarjakärjestä, kun Urheilutalolle saapuu vieraaksi AU. Ottelu pelataan suljetuin lauantaina 9.1. kello 19.00. Tuo ottelu striimataan selostuksen kera Solidsportin palvelun kautta.

Kommentit