Uutinen

Ouluhallin palloilusali

Tervarit matkaa Sievin vieraaksi

Tervarit jatkaa Futsal-liigaa tulevana viikonloppuna kahdella ottelulla. Tänään lauantaina pelataan rakasta paikallisvastustaja Sievi Futsalia vastaan vieraissa klo 16 alkaen ja huomenna kausi jatkuu kotisalissa espoolaisen Golden Futsal Teamin saapuessa vierailulle Urheilutalolle.

Sievi ja Tervarit ovat pelanneet tällä vuosikymmenellä lukuisia herkullisia kamppailuja ja otteluja on voitettu vuorotahdissa, vaikka viime vuosina keskipohjanmaalaiset ovat olleet niskan päällä. Tällä kaudella joukkueet ottelevat paremmuudesta ensimmäisen kerran heti sarjan alussa ja Sievin tiivis sali tulee takamaan, että ottelussa nähdään kentän ja katsomon puolella tunnelmaa. Sievin saldo on kahden ottelun jälkeen, yksi voitto ja yksi tappio. Ensimmäinen ottelu päättyi vieraskentällä Sievin tappioon sarjanousija JoSePan vieraana ja viime viikonloppuna kotiottelussa FC Kemi kaatui 6-3 monitoimihallissa.

Sievi on pelannut alkukauden ilman GBK:n mukana olevia Juho ja Jaakko Alasuutari sekä Joni Pakolaa. Maalitykki Rami Tirkkosen kausi on vielä avaamatta ja hän puuttunee tänään kokoonpanosta. Maalissa sieviläisillä jatkaa Miikka Toivola aisaparinaan Marko Pirilä-Miikka Isosalo-kaksikko, joista jälkimmäinen on tänään AS Moonin mukana. Kokeneista pelaajista Jarmo Junno, Henri Heikkilä ja Nikola Erceg ovat tuttuja suomalaiselle futsalkansalle ja ovat ehdotonta suomalaista futsalkermaa. Paluuun kentille on tehnyt loukkaantumisten jälkeen Radik Akhmetkhanov, joka on kahdessa ottelussa pommittanut kaksi maalia. Kotijoukkueen kokoonpanosta löytyy lisäksi nuorista nousseita kykyjä, jotka ovat pelanneet jo U21-liigaa hyvällä menestyksellä. Sieviläiset voivat hyödyntää farmisopimuksen heidän kanssaan tehneen AS Moon pelaajia ja samoin vähän peliaikaa saaneet voivat hakea tuntumaan Futsal-Ykkösessä raahelaisten riveissä. Valmennuksesta vastaa tututusti Kimmo Mattila ja joukkueen tavoite on mennä pitkälle tulevana keväänä.

Oululaisten kausi alkoi viime viikonloppuna Ilves FS:n vieraana 1-4 tappiolla. Tampereen reissulla uupui ihannekokoonpanosta muutama pelaaja ja jää nähtäväksi millainen kokoonpano Jani Paananen-Tomi Tuominen valmennuskaksikolla on viikonloppuna käytössä. Tänään varmoja poissaolijoita ovat Iiro Vandell ja Sampo Lastuvirta. Kuluvalla viikolla on hiottu harjoituksissa erikoistilanteita ja oman hyökkäyspelaamista Ilves-ottelun anti mukana. Tavoitteena on parantaa avauksesta ja tehdä kiusaa Sieville todenteolla.

Kello 16 käynnistyvä ottelu on nähtävissä suorana nettilähetyksenä Futsal-liiga.tv:n kautta. Kausi jatkuu huomenna kotisalissa GFT:n saapuessa vieraaksi, jotka vierailevat tänään Kemissä FC Kemin vieraana.

Kommentit