Uutinen

Ouluhallin palloilusali

Tervarit matkaa lauantaina IK Myranin vieraaksi

On vuosi 2000 ja sateinen ja synkkä lauantaiaamu, kun Jussi Törmä joukkoineen pakkautuu pikkubussiin mukanaan futsalpallo. Määränpäänä on Kruunupyy ja edessä on Tervareiden historian ensimmäinen futsalottelu punamustien karsiessa paikasta SM-sarjaan. Näihin maisemiin Tervarit palaa huomenna lauantaina kello 14, kun joukkueella on edessään kauden ensimmäinen vierasottelu sarjanousija IK Myrania vastaan.

IK Myran nousi täksi kaudeksi Futsal-Ykköseen ja alavetiläiset avaavat huomenna oman kautensa, sillä avauskierroksen vierasottelu FC Kiistoa siirrettiin myöhemmäksi Pohjanmaan koronatilanteen vuoksi. Joukkuetta valmentaa Nicholas Enroth ja se koostuu pääasiassa Nelosessa Myranin paidassa jalkapalloa pelaavista pelaajista. Joukkue on aloittanut harjoittelun jalkapallokauden päätyttyä ja se on pysynyt viime kaudesta pääasiallisesti samana. Joukkueen tavoitteena on säilyttää sarjapaikka ja sijoittua kahdeksan parhaan joukkoon.

Tervarit ja Myran eivät ole koskaan kohdanneet virallisissa otteluissa ja muutenkin alavetiläisten kohtaamiset Futsal-Ykkösen joukkueiden kanssa ovat viime vuosilta vähäisiä. Myran nousi viime kauden päätteeksi suoraan Futsal-Ykköseen voittamalla oman lohkonsa Kakkosessa, kun karsintaotteluita ei pelattu kauden päätteksi. Myran on useana vuonna kolkutellut Kakkosen lohkonsa kärkisijoja ja esimerkiksi kauden 2014 päätteeksi joukkue karsi nyt Futsal-Liigassa pelaavan FC Kemin kanssa paikasta Ykköseen. Ennakkotietoja esimerkiksi joukkueen pelitavasta on otteluun lähdettäessä toimituksella niukasti, mutta lauantain isäntien sali Kruunupyyn Urheilutalon sali on tiivis, joka luonee oman mausteensa lauantai-iltapäivän peliin.

Oululaiset pääsevät ensimmäisen vierasotteluun viime lauantain FC OPA 5-5 tasapelin jälkeen terveenä. Valmentaja Antti Kaistolla on lauantaille käytettävissä paras miehistö ja avauspelistä puuttunut Lari Honkanen palaa tolppien väliin. Avauspelissä hyökkäyspään pelaaminen toimi hyvin, mutta puolustuksen osalta jäi parannettavaa koko joukkueelle. Huomenna on syytä olla hereillä erikoistilanteissa ja pelata tarkasti omassa puolustuspeliä, sillä kotijoukkue pyrkinee hyödyntämään pienen salin edut omissa ratkaisussaan. Tervarit lähtee huomiseen ottelun suosikkina, mutta alkukauden ottelut ovat aina yllätyksellisiä ja helppo iltapäivää oululaisille ei luvassa varsinkaan, kun Myrania kannustaa äänekäs kotiyleisö tuoden joukkueelle lisää energiaa kentälle.

Kokoonpanot julkaistaan huomenna tunti ennen ottelun käynnistymistä Palloliiton tulospalvelussa, jota kautta on mahdollista seurata ottelun sujumista. Mahdollisista suorista nettilähetyksestä tiedotamme Facebookissa.

Kommentit