Uutinen

Ouluhallin palloilusali

Tervarit matkaa Kemiin

Talvinen lauantai tarjoaa puitteet kauden ensimmäiselle paikallisottelulle FC Kemin ja Tervareiden välille. Punamustat matkustavat Perämeren pääkaupunkiin haastamaan kaksijaksoisesti kauden aloittaneet kemiläiset, jotka ovat sarjassa sijalla 5., kun oululaiset ovat sijalla 10.. Otteluita kotijoukkueella on pelattuna kymmenen ja vierailla yksi vähemmän. Cupissa vastakkain arvotut joukkueet mittelevät liigapisteistä ennakkoon kuumaksi povatussa ottelussa, jossa kotiyleisö tulee kannustamaan omiaan ja räksyttämään vierasjoukkueelle tuttuun tapaan.

FC Kemi teki ensiesiintymisensä Futsal-liigassa viime kaudella sijoittuen sijalle 9. ja jääden pudotuspelien ulkopuolelle dramaattisen vaiheiden jälkeen maalieron turvin. FC Kemi on tehnyt useamman vuoden ajan määrätietoista pohjatyötä edustusjoukkueen sekä junioritoiminnan osalta ja kehittänyt pelaajia liigatasolle sekä osallistuneet lisäksi nuorten SM-sarjaan omalla joukkueillaan hyvällä menestyksellä. Valmennuksesta kemiläisillä vastaa tälläkin kaudella kaksikko Kalle Huusko-Markku Kalermo.

Viime kaudella kemiläiset olivat kovia kotonaan, mutta vieraissa ja ottelun loppuhetkillä menetti liikaa pisteitä maksaen nousijoille tyypillisesti oppirahoja kokeneimpien vastustajien kääntäessä ottelut edukseen. Pelaajisto on pysynyt hyvin kasassa viime kaudesta. Kemi lähtee sarjaan nuorella joukkueella, mutta joukkueessa jatkavat muun muaassa kokenut Keijo Huusko, samoin kuin Jani Kokkila ja Ville Uimaniemi. Uusina pelaajia Kemin paitaa kantavat tällä kaudella maalivahdit Lari Honkanen Tervareista ja Marko Pirnes Sievistä. Lauantaihin Kemi lähtee viiden ottelun voittoputkessa j, joista kaksi on tullut kotona ja kolme vieraissa. Kauden viisi ensimmäistä ottelua tuottivat kemiläisille ainoastaan kolme pistettä, joten vire on ollut poikkeuksellisen hyvä viime otteluissa. Viime viikonloppuna Kemissä vieraili PJK Pirkkala ja voiton korjasi Kemi 7-2 lukemin. Alkukauden tehokkain pelaaja on ollut maajoukkuekutsun saanut Iiro Vanha 5+7 pisteillään, ikinuori Keijo Huusko on kerännyt 5+2 tehot ja Paavo Jokinen 5+1 pisteet.

Tervareiden osalta kausi on alkanut heikosti, mutta merkkejä paremmasta viimeisinä viikkoina. Kemi-ottelu on kolmas viiden vierasottelun putkesta, joista kahdesta ensimmäisestä on saldona voitto ja tappio. Lauantaihin lähdettäessä joukkueessa ei ole rasitteena pelikieltoja, mutta kokoonpanosta puuttuu muun muassa Evi Mateli työkiireiden vuoksi. Uutena pelaajana joukkueessa on mukana tänään Junior Obagbemiro, joka pelasi kuluneella kaudella Kakkosta JS Herculesissa ja aiemmin hänellä on saavutuksenaan muun muassa Intian liigan maalikuninkuus. Tervarit pääsee Kemiin hyvällä kokoonpanolla ja riveihin palaa loukkaantumiseen jälkeen pelaajavalmentaja Adrian Rizvani, joka saa varmasti lämpimän vastaanoton Kemissä kuten jokaisella vieraspaikkakunnalla.

Viime kaudella kumpikin joukkueista haki vierasvoiton toisen kotisalista, Tervarit Rizvanin maalilla joulukuussa ja FC Kemi jatko-ottelun jälkeen helmikuussa. Tällä kaudella joukkueet pelaavat vastakkain varmuudella kolmesti, sillä liigan lisäksi seurat kohtaavat itsenäisyyspäivän alla Oulussa 5.12. klo 18.30 Futsal-cupin 3.kierroksen ottelussa, josta voittaja jatkaa eteenpäin.

Kello 15 käynnistyvä ottelu on nähtävillä suorana nettilähetyksenä Futsal-liiga.TV:n kautta ja mahdollisuuksien mukaan Tervareiden sosiaalisen median tilit raportoivat ottelusta reaaliaikaisesti.

Kommentit