Otteluraportti

Ouluhallin palloilusali

Tervarit matkaa kaksi voittoa allaan Kokkolaan

Tervarit jatkoi voitokasta kotisarjaansa kauden 2023-24 osalta Futsal-Ykkösessä. Toijalan TP-49 joutui taipumaan kahden maalin taukojohdostaan 2-3 (2-0) tappioon Ouluhallin palloilusalissa. Tervarien nousua kiritti 300-päinen yleisö, jonka äänekkäimpinä kannattajina erottautuivat jalkapallokauden päättäjäisiään viettäneet Tervarit Juniorien tulevaisuuden pelurit.

Matalassa blokissa läpi ottelun puolustanut TP-49 sai pidettyä ensimmäiset 20 minuuttia muotonsa tiiviinä ja Tervareille avautui vain muutama potentiaalinen maalintekopaikka. Vierasjoukkue pelasi uhrautuvasti peittäen ja blokaten valtaosan Tervarien laukauksista.

– Avausjaksolla sorruimme näpräilyyn pallollisessa vaiheessa ja emme vain kyenneet liikuttamaan palloa riittävän nopeasti. Matalaa blokkia vastaan pelatessa korostuu syöttöjen laatu ja pallon liike, vain siten voimme rikkoa tiiviin muodon, Tervarien vastuuvalmentaja Antti Kaisto manasi.

Tervarien vapauttavan 1-2 kavennuksen laukoi Jyri Vääräniemi Iiro Vandellin esityöstä ajassa 27.27. Maalinsa myötä vapautuneemmin pelannut kotijoukkue nousi vain runsasta minuuttia myöhemmin 2-2 tasalukemiin Antti Uusitalon osumalla ja kauden avausmaalinsa tärkeään paikkaan maalin edestä ohjannut Rasmus Knuutila huudatti kotiyleisöä 3-2 johtoosumalla ajassa 34.45.

Vieraat ottivat heti 3-2 maalin jälkeen aikalisän ja siirtyivät pelaamaan viidellä kenttäpelaajalla, mutta Tervarit oli vahva ottelun ratkaisuhetkillä ja kesti Toijalan loppurynnistyksen.

– Toisella jaksolla vastustajamme väsyi silminnähden ja ei jaksanut enää pitää muotoaan niin tiiviinä. Pystyimme myös itse nostamaan pallotempoamme ja luomaan tilaa vierailijoiden puolustusalueelle. Johtomaalin jälkeen puolustimme hyvin joukkueena ja voitto oli lopulta niukka, mutta ansaittu, Kaisto tiivisti.

Tervarit nousi voittonsa ansiosta taulukon keskivaiheille ja petasi kahdella kolmen pisteen voitollaan maukkaat asetelmat kauden jatkoa ajatellen. Lauantaina oululaisten tie vie Kokkolaan, jossa vastaan asettuu sarjajohtaja TP-Kaarle Nikola Ercegin, Radik Akhmetkhanovin ja maalitykki Atte Hentun johdolla.

Joukkueet kohtasivat toisensa lokakuussa Oulussa harjoitusottelun merkeissä. Tuolloin Tervarit oli etevämpi maalein 5-0.

Tervarien Antti Kaisto oli tyytyväinen joukkueensa puolustuspelaamiseen ja halusi painottaa pallottoman pelaamisen tärkeyttä myös tulevassa koitoksessa.

– Kaarlen joukkueesta löytyy runsaasti pallollista taitoa haastaa ja luoda maalintekotilanteita. Meidän täytyy kyetä olemaan kärsivällisiä ja seurata omat miehemme loppuun asti, Henttu on sarjan vaarallisimpia pelaajia saadessaan jalkansa auki 10 metrin sisäpuolella maalistamme, Kaisto muistutti.

TP-Kaarlen mahdollinen livestriimi ottelusta löytyy alla olevan linkin kautta. Ottelu puhalletaan käyntiin 11.11. kello 15.00 Kokkolan Hollihaan liikuntahallissa.

Lisää tietoa webissä: https://www.youtube.com/@tpkaarlefutsal/streams

Kommentit