Uutinen

Ouluhallin palloilusali

Tervarit matkaa GFT:n vieraaksi

Tervarit urakoi viikonlopun toisen ottelunsa tänään Espoon Opinmäessä Golden Futsal Teamin vieraana. Ottelu käynnistyy kello 16. Tervarit pelasi eilen lauantaina Leijona Futsalia vastaan häviten ottelun lukemin ja GFT otti vuoden ensimmäisen kolmen pisteen voittonsa kaataen PP-70:n 8-4. Isännät ovat sarjassa sijalla neljä tasapisteissä Leijona Futsalin kanssa pisteen Sieviä perässä. Espoolaisilla on ottelu vähemmän pelattuna kuin Sievillä, joten voitolla heillä on mahdollisuus parantaa sarjasijoitustaan. Tervarit on sarjan viimeisellä sijalla kuusi pistettä FC Kemiä perässä, mutta oululaisilla on yksi ottelu vähemmän pelattuna kuin kemiläisillä. PJK on pisteen edellä kemiläisiä joten hekin ovat vielä oululaisten saavutettavissa.

Tarkasteltaessa espoolaisten kautta on todettavissa, että se on ollut tasainen. He ovat kyenneet pelaamaan tasaisesti sarjan kaikkia joukkueita vastaan ja kaatamaan muun muassa sarjakärki Kampuksen Dynamon vieraskentällä. Saldo on yksitoista voittoa ja viisi tappiota. Joukkueen puolustus on ollut sarjan tiiviimpiä, sillä vastustaja on onnistunut maalinteossa 44 kertaa, joka on kolmanneksi vähiten Futsal-liigassa. Vastustajan verkkoa espoolaiset ovat pöllyttäneet 71 kertaa joka on kolmanneksi eniten sarjassa.

GFT:n pelaajisto on laadukas. Joukkueella on käytettävissään kaksi vahvaa maalivahtia, maajoukkuevahti Antti Koivumäki ja Matias Majander. Kenttäpelaajien puolella suomalaisen futsalin tunnetuin hahmo Panu Autio jatkaa totutun korkealla tasolla ollen joukkueen paras pistemies 22 pisteellä. Toisena pistepörssissä on Miika Hosio, joka siirtyi kesken kauden Italian toiseksi korkeimmalla sarjatasolle. Pisteiden valossa muita kärkinimiä ovat Lasse Saari, Ville Vähäkoitti ja Ari Makowski.

Tervareilla on jäljellä runkosarjaa kuusi ottelua ennen sunnuntain ottelua. Joukkue tarvitsee lisäpisteitä tasaisesti jäljellä olevista otteluista tavoittaakseen edellä olevat joukkueet. Tähän tarvitaan tasaisuutta otteluiden sisällä, jossa suoritustaso pysyy ehjänä läpi ottelun. Asennetta ja motivaatiota joukkueella löytyy tähän, mutta Tervarit tarvitsisi ripauksen onnea kääntääkseen laivan kurssia loppukaudeksi. Pelaajisto on ollut hyvin sitoutunutta läpi kauden harjoitteluun ja valmennuksella on ollut käytössään lähes jokaisessa ottelussa laaja materiaali.

Valmennus on antanut kauden aikana tasaisesti vastuuta koko joukkueelle ja huomioarvoista on valmennuksen luotto tulevaisuuteen, sillä yhteistyöseuroista mukana olleet nuorisomaajoukkuepelaajat ovat saaneet rohkeasti vastuuta läpi kauden. Harmittavasti osalla kokeneista pelaajistossa on ollut koko kauden ajan loukkaantumisia, joka on estänyt heidän pelaamisensa tällä kaudella.

Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen tällä kaudella meni espoolaisille Oulussa lukemin 2-6. Panu Autio paukutti ottelussa tehot 3+1 ja oululaisten tehoista vastasi Taneli Kohonen, joka on oululaisten paras pistenikkari. Iltapäivän ottelun kokoonpanot julkaistaan tuntia ennen ottelun alkua. Tervareilla mukaan liittyy eilen puuttunut Dritan Stafsula. Alkuillan ottelua on mahdollista seurata totutusti suorana lähetyksenä Futsal-liiga.tv:n kautta.

Kommentit