Uutinen

Ouluhallin palloilusali

Tervarit lähtee hakemaan revanssia sarjakärjestä

Tervareiden neljän ottelun viikko päättyy huomenna lauantaina kello 19 alkavaan otteluun sarjakärki Alastaron Urheilijoita vastaan. Joukkueiden edellisestä kohtaamisesta on alle viikko, sillä Tervarit vieraili Loimaalla sunnuntaina ja oli pitkään kiinni täydessä pistepotissa, mutta AU meni ohi viimeisellä kympillä tekemällä neljä maalia oululaisten verkkoon vieden pisteet 5-3.

AU on ollut tällä ja viime kaudella Tervareille voittamaton joukkue ja lauantaina on oiva paikka katkaista tämä putki. AU on ollut kuluvalla sarjan paras joukkue ja he ovat kärsineet ainoastaan yhden tappion, vaasalaiselle Kiistolle vieraskentällä 0-3 marraskuussa. Kaikista muista ottelusta alastarolaiset ovat ottaneet täydet pisteet ja ovat näiden siivittämänä sarjajohdossa viiden pisteen erolla ottelun vähemmän pelanneeseen TPK:hon. Kiisto on kolmantena 27 pisteellä 12 ottelun jälkeen ja neljäntenä on raahelainen AS Moon 19 pisteellä. Tervarit löytyy sarjataulukosta sijalta kuusi 18 pisteellä 11 pelatun ottelun jälkeen.

AU:n yksi menestyksen kivijaloista on äärimmäisen tehokas ykköskenttä, jossa tehokolmikko on kerännyt jo 88 tehopistettä. Jani Luoma johtaa koko Futsal-Ykkösen pistepörssiä 37 (19+18) pisteellä, Tuomas Happosella on 27 (15+12) pistettä ja Mikke Louhelalla 24 (17+7) paunaa. Maalitolppien välissä Henri Saarinen on kantanut pääasiasiallisen torjuntavastuun ja torjunut yhden nollapelin. Petri Niinimäki on ollut maalissa muutamassa ottelussa kauden aikana. Joukkue sai joulun jälkeen vahvistukseksi ennestään kovaan rosteriinsa vielä Ville Sepän, joka pelaa jalkapallon puolella maalivahtina. AU:ssa Sepän on tarkoitus pelata kenttäpelaajana ja hän saikin kuparisen rikki maalien osalta FC Raumaa vastaan. Keskiviikon kamppailusta AU otti 8-3 voiton vahvistaen sarjajohtoaan.

Kauden edetessä AU on kyennyt perustamaan peliään vahvaan hyökkäyspään pelaamiseen. Joukkue on luonut sarjassa eniten maalintekotilanteita ja vaikka välillä viimeistely onkin takunnut hetkellisesti, he ovat kyenneet kääntämään ottelut voitokseen. Puolustuspelaaminen on ollut myös varsin tiivistä, sillä omiin on mennyt 37 maalia.

Tervarit katkaisi keskiviikkona neljän ottelun voitottoman ottelun putkensa voittamalla paikalliskamppailussa FC OPAn 2-1. Tervareiden yksi pelin perusjaloista on vahva koko joukkueen puolustuspelaaminen, jossa kaikki pelaajat toteuttavat sovittuja asioita. Vaikka viime otteluissa vastustajat ovat saaneet luotua alkukautta enemmän vaarallisia tilanteita Tervareiden puolustuspäähän omassa, maaliverkko ei ole pöllynnyt punamustien päässä aiempaa enemmän. Prässipelaaminen on ollut yvää ja puolustus on kyennyt estämään laukauksia uhrautuvalla puolustuspelaamisella ja Lari Honkanen on torjunut loput. Tervarit onkin päästänyt kuluvalla kaudella vähiten maaleja, 21 kappaletta eli alle kaksi maalia per ottelua.

Viime aikoina joukkueen haasteet ovat olleet pallollinen pelaaminen hyökkäyspäässä ja siellä on tullut liikaa helppoja virheistä ja otteista on puuttunut kärsivällistä. Ajoittain pallollinen pelaaminen on ollut mallikasta, kuten keskiviikkona, mutta töitä on edessä, jotta suoritukset pysyvät tasaisena koko ottelun ajan. Tervareista Ville Niskala on tehnyt eniten pisteitä 18 (13+5) kappaletta. Huomionarvoista on, että Niskala on tehnyt Tervareiden viimeisestä seitsemästä maalista neljä ja jatkossa onnistumisia toivotaan laajemmilta harteilta.

Lauantaina kohtaavat Futsal-Ykkösen tiivein puolustus ja sarjan tehokkain hyökkäys. Jää nähtäväksi launtaille, miten Tervarit onnistuu tylsyttämään AU:n rynnistyksen kotisalissaan. Tervareiden lopullinen kokoonpano selviää viimeistelyharjoituksen jälkeen ja kokoonpanot julkaistaan tunti ennen ottelua Palloliiton tulospalvelussa. Lauantain ottelu pelataan suljetuin ovin. Ottelua on mahdollista seurata ilmaisena ja suorana selostettuna nettilähetyksenä Solidsportin palvelun kautta.

Ottelun katsominen vaatii kuitenkin maksuttoman rekisteröitymisen.

Voit rekisteröityä alla olevan linkin kautta:

Kommentit