Uutinen

Ouluhallin palloilusali

Tervarit kiirastulessa kotisalissaan

Tervarien kausi on vedenjakajalla jo tulevana viikonloppuna. Joukkue pelaa kotisalissaan Oulun urheilutalolla 18 tunnin sisällä kaksi sarjaottelua, joiden lopputulos viitoittaa jo pitkälle seuran todelliset mahdollisuudet pudotuspelien kotietua silmällä pitäen.

Viikonvaihteen avaa lauantaina kello 19.00 pelattava Tervarien ja Espoon GFT:n välinen taisto. Joukkueilta löytyy yhteistä historiaa valtakunnan ylimmältä sarjatasolta jo toistakymmentä vuotta ja kumpikin joukkue tuntee tarkasti toistensa pelitavat. Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa joukkueet pelasivat 2-2 (2-2) tasapelin Espoon Leppävaarassa.

Vaatimattomasti kultapojiksi nimettyjen espoolaisten suurin huolenaihe on tällä hetkellä Romanian ilmatila ja myös kaakkoisempaa osaa Euroopasta kiusaava talvi. Suomen maajoukkueessa tiistaina ja keskiviikkona tuplamaaottelut pelanneiden Tervarien Ari Makowskin ja Oskari Tervon lisäksi Bukarestin lentokentällä peruutettuja lentoja ovat mananneet GFT:n riveistä Lasse Lind, Jarkko Reinikka, Risto Salmi, Ville Lindgren ja valmentaja Ville Sihvonen. Viimeisimpien tietojen mukaan Suomen joukkueella on mahdollisuus laskeutua jo perjantain kuluessa kotimaan kamaralle, jolloin joukkueet nähtäisiin parhaissa kokoonpanoissaan urheilutalon parketilla.

Kolmentoista pelatun sarjakierroksen jälkeen GFT löytyy sarjataulukosta sijalta kaksi komealla pistesaldolla 30. Joukkue on kärsinyt alkukauden aikana vain yhden tappion, mikä kertoo jo paljon Sihvosen johtaman ryhmän iskukyvystä ja suoritusvarmuudesta. Kokoonpano-ongelmiensa kanssa pitkin kautta painiskellut Tervarit on liigassa kuudentena 19 pistellään ja matkaa neljänteen sijaan on kertynyt jo seitsemän pistettä.
Lauantaina on vain voitettava.

Tervarit ja GFT ratkovat sarjapisteiden kohtalon lauantaina 28.1. kello 19.00 alkavassa taistossa ja sunnuntaina Ouluun saapuu syyskierroksella oululaiset yllättänyt SoFo. Ottelu pelataan jo kello 12.00 alkaen.

Kommentit