Uutinen

Ouluhallin palloilusali

Tervarit kellisti PP-70:n – tänään vastassa Liikunnan Riemu

Lauantai-iltana nähtiin Urheilutalolla jännittävä Futsal-liigan ottelu Tervareiden ja tamperelaisen PP-70:n välillä. Kotijoukkue lähtöasetelmat kamppailuun olivat selvät; Tervareiden tuli ottaa ottelusta voitto välttääkseen putoamisen. Tamperelaiset tavoittelevat puolestaan paikkaa pudotuspeleissä ja olivat ennen ottelua juuri viivan paremmalla puolella. Kummankin joukkueen valmennus oli saanut käyttöönsä kaksi täyttä kentällistä ja Riku Säärelä oli saanut käyttöönsä Aki Vähäsöyringin, joka pelasi eilen kauden ensimmäisen ottelunsa. Tervarit lähti otteluun seuraavilla ketjuilla; Iiro-Vandell-Dritan Stafsula-Aki Vähäsöyrinki-Karam Hadhoud ja Teemu Pähtilä-Junior-Hicham Bouhia-Arno Kandelberg. Henri Heikkinen sai lisäksi ottelun kuluessa peliakaa kiertäen kummassakin ketjussa tuoden tiivistä puolustuspelaamista.

Ottelu käynnistyi kotijoukkueen komennossa ja hallinta oli ensimmäiset minuutit selkeästi Tervareilla. Vieraat osoittivat kuitenkin vaarallisuutensa ja pääsivät hiljalleen peliin mukaan. Juho Keskinen pääsi maalillaan heti lämpimäksi lukuisten torjuntojen ansioista, joiden lisäksi PP-70 osui kahteen otteeseen maalipuihin ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana. Vierailla oli varsinkin ottelun alussa selkeästi lyhyemmät vaihtovälit kuin oululaisilla tietäen edessä olevan kaksi kamppailua viikonlopun aikana. Avausmaalia saatiin odottaa 13.minuutille saakka, jolloin lauantaina vahvasti esiintynyt Teemu Pähtilä prässäsi pallon pois Jerry Sipilältä keskialueella. Tilanteesta avautui ylivoimahyökkäys, kun Pähtilä otti muutaman terävän juoksuaskeleen houkutellen vielä puolustajaa katkomaan varomattomasti peliä. Pähtilän jalasta lähti juuri oikealla hetkellä tarkka syöttö vasemmalle laidalle, jossa oli vapaana Dritan Stafsula. Hän ei paikastaan erehtynyt ja Tervarit siirtyi 1-0 johtoon. Maalin jälkeen kotijoukkueen peliin tuli hermostumista sekä tunnetila oli turhan korkealla. Valmennus reagoi siihen nopeasti ottamalla aikalisän korostaen rauhallisuutta sekä pelisuunnitelmassa pysymistä. Pian tästä oli taululla lukemat 2-0, joten aikalisä voidaan nähdä onnistuneeksi. Stafsula oli rakentamassa myös punamustien toista maalia, joka merkittiin vieraiden omaksi maaliksi. Markus Säde puski epäonnisesti Stafsulan pitkän syötön PP-70:n maaliin noin kymmenestä metristä, jolla haettiin alun perin maalin edessä olevaa Aki Vähäsöyrinkiä. Säde pääsi väliin ja maalivahti Roope Hakulinen oli maaliltaan liian ulkona pyrkien estämään Vähäsöyringin palloon pääsyn. Ennen taukoa tamperelaisille avautui vielä paikka kaventaa lukemia, kun oululaisten virhetili oli täyttynyt vähän ennen avausjakson loppua. Markus Säde asettui ampumaan 10 metrin vapaapotkua, mutta varmasti maalillaan esiintynyt Juho Keskinen peitti laukauksen oivallisesti jalallaan tullen maalistaan kauas vastaan ja näin vieraat eivät saaneet avattua maalitiliään avausjaksolla.

Toisella puoliskolla Tervarit ottivat aluksi hallinnan ja loivat useita paikkoja lisämaaleihin, mutta vieraiden maalilla hyvin pelannut Roope Hakulinen oli hyökkääjiä etevämpi näissä tilanteissa. 3-0 maalia hänkään ei kyennyt estämään, kun Stafsula teki illan toisen maalinsa vapaapotkusta, josta hän laukoi suoraan yläriman alle. Tarkka laukaus noin kymmenestä metristä yli muurin. Tervarit sai paikkansa siirtyä 4-0 johtoon vieraiden hakiessa kavennusta avaamalla peliään, mutta Hakulinen jatkoi maalillaan varmoja otteitaan. Vieraiden kavennusyritykset eivät tuoneet sillä tulosta sillä oululaisten puolustus pysyi paremmin kasassa kuin aiemmissa otteluissa ja viimeisenä lukkona toimi hyvässä vireessä ollut Juho Keskinen. Reilut viisi ennen täyttä aikaa lähtivät vieraat hakemaan kavennusta viidellä kenttäpelaajalla saamatta kuitenkaan aikaan pallonhallinnasta huolimatta vaarallisia tilanteita. Sen sijaan Iiro Vandell ratkaisi ottelun katkaisemalla vieraiden pakkopelin ja laukoi varmasti omalta puoliskolta lukemat 4-0 tyhjiin. Näissä lukemissa mentiin aina viimeiselle minuutilla asti, kunnes PP-70 sai aikaan ensimmäisen maalinsa maalinedushässäkästä. Lisämaaleja ei enää nähty ja Tervarit otti 4-1 loppulukemin vuoden 2017 avausvoittonsa nousten samalla sarjassa 10 pisteeseen. Sarjasijoitus on edelleen 12., mutta PJK on enää viiden pisteen päässä ja tänään sunnuntaina Urheilutalolle saapuva Liikunnan Riemu kuuden pisteen päässä.

Eilisen ottelun parhaina palkittiin vieraista maalivahti Roope Hakulinen ja kotijoukkueesta Dritan Stafsula. Joukkue voi olla tyytyväinen eiliseen esitykseen, mutta tänään sunnuntaina tulee pystyä vähintään samanlaiseen esitykseen kello 19 alkaen. Eilen kauden ensimmäisen futsalpelinsä pelannut Aki Vähäsöyrinki toi kaivattua vääntövoimaa ja loppuun asti pelaamista, jota joukkue on kaivannut kauden aikana. Eilen kokeneet pelaajat johtivat esimerkillään joukkuetta ja koko joukkue täytti paikkansa tiukassa paikassa. Tuoreita jalkoja tuo tänään pelikieltonsa sovittanut Adrian Rizvani. Vieraaksi saapuva Liikunnan Riemu kärsi eilen tappion FC Kemin vieraana ja tarvitsee myös kipeästi pisteitä runkosarjan viimeisistä otteluista. Jyväskyläläisten osalta on mahdollista selvitä pudotuspeleihin, mutta myös joutua karsimaan tai jopa pudotaan suoraan sarjasta.

Tervetuloa kannustamaan Tervarit viikonlopun toiseen voittoon kello 19 alkavassa ottelussa. Liput otteluun maksavat aikuisilta 10 euroa, eläkeläiset, opiskelijat ja varusmiehet 7 euroa ja alle 12 vuotiaat lapset 5 euroa. Tervareiden sosiaalisen median kanavat palvelevat ottelun osalta mahdollisuuksien mukaan muun muassa Twitterissä tileillä @OulunTervarit ja @TervaritLIVE. Seuraa meitä myös Instagramissa @ouluntervarit ja Facebookissa osoitteessa http://www.facebook.com/OulunTervarit.

Kommentit