Uutinen

Ouluhallin palloilusali

Tervarit kaatoi PJK:n – tärkeät ottelut jatkuvat huomenna

Lauantai-iltapäivään lähdettiin Tervareiden ja PJK: leireissä hakemaan ainoastaan voittoa. Tervarit tarvitsivat pisteitä tavoittaakseen sarjassa edellä olevia joukkueita ja PJK pyrki lisäämään piste-eroa takanaan oleviin FC Kemiin ja Tervareihin. Tervareilla oli ennen lauantaita kasassa kuusi pistettä ja eroa vieraisiin seitsemän pistettä. Kauden ensimmäinen kohtaaminen päättyi oululaisten voittoon voittomaalikilpailun jälkeen 4-3. Ennen viikonloppua oululaisilla oli takanaan pitkä tappioputki, yhdeksän ottelua ja edellinen voitto oli marraskuun lopulta. Vieraat olivat keränneet suurimman osan pisteistä sarjan toisella puoliskolla ja lähtivät näistä asetelmista hienoisina suosikkina iltapäivään.

Tervarit oli saanut lähes parhaan kokoonpanon otteluun, sillä vakiokokoonpanosta huilasi ainoastaan pelikieltoaan sovittanut Adrian Rizvani. Marcos Silva oli parin kuukauden tauon jälleen valmennuksen käytössä ja mukana oli kolme täyttä kentällistä. Maalissa aloitti totutusti Juho Keskinen.

Ottelu käynnistyi tasaisesti ja tunnustellen kummankin joukkueen toimesta. Ensimmäinen maali syntyi kotijoukkueen päähän, kun Miikka Mörö pääsi nokikkain Keskisen kanssa puolustuksen ollessa myöhässä. Kapteeni ei erehtynyt ja vieraat johtoon. Tervarit sai koneensa käyntiin kymmenen minuutin pelin jälkeen ja esimerkkiä näytti Marcos Silva. Brassi riisti itse ensin pallon omalla kenttäpuoliskolla ja purjehti puolustuksen läpi päättäen yksilösuorituksen tarkkaan ja matalaan laukaukseen maalin alakulmaan.

Seuraavasta maalista vastasivat vieraat, kun nopea vastahyökkäys päättyi onnistumiseen kahdella kosketuksella. Mörö avasi pitkällä ja Miika Sainio tökkäsi pallon vastaan tulleen Keskisen längistä sisään. Pari minuuttia tästä ja oululaiset tasoihin Arttu Niemelän tahtomaalilla, jota edelsi seinäpeli Taneli Kohosen kanssa. Jakson lopun Tervarit painoi päälle hakien johtomaalia, mutta Nico Suomalainen vieraiden maalissa oli etevämpi.

Toiselle jaksolla valmennus tiivisti pelaavaa kokoonpanoa ja antoi runsaasti vastuuta kuumille pelaajille. Aktiivisesti hyökkäys- ja puolustuspäässä pelannut Marcos Silva väänsi jakson alkuun tärkeän 3-2 maalin. Esityön maaliin teki Arttu Niemelä riistämällä pallon puolustukselta, kun Suomalainen oli torjunut pallon eteensä Silvan ensimmäisen yrityksen jälkeen. Paine pysyi vieraiden päässä ja Tervareiden puolustus oli aktiivista. Seuraavan kerran verkkoja heilutettiin puolen tunnin pelin jälkeen Dritan Stafulan antamasta kulmasta, kun Taneli Kohonen oli jäänyt vapaaksi ja laukoi lähietäisyydeltä pallon maalin yläriman alle.

Kotijoukkue oli hyvässä vireessä ja pallo kävi sekä tolpassa että ylärimassa seuraavien minuuttien aikana. Peli pyöri PJK:n päässä siihen saakka, kunnes vieraat lähtivät hakemaan kavennusta nostamalla maalin Tervareiden puoliskolle. Ylivoima tuotti paikkoja, mutta Juho Keskinen oli mies paikallaan viimeisenä puolustuksen lukkona torjuen häntä kohden tulleet pallot. Lisämaaleja ei enää nähty, joten Tervarit otti vuoden 2019 ensimmäisen voittonsa.

Tänään lauantaina nähtiin kauden parasta peliä Tervareilta. Kokoonpanoon palannut Marcos Silva oli hyvässä vireessä ja nuorisoketjusta Taneli Kohonen sekä Arttu Niemelä saivat hyökkäyspäässä onnistumisia. Juho Väinälä pelasi jälleen joukkueen eteen ja oli esimerkillään johdattamassa joukkuetta voittoon. Valmennuksen päätös tiivistää pelaavaa kokoonpano oli järkevä.

Tärkeät pelit jatkuvat huomenna, kun Tervarit kohtaa tänään FC Kemin 3-8 kaataneen PP-70:n. Voiton myötä oululaiset kavensivat eron kolmeen pisteeseen FC Kemiin ja neljään pisteeseen PJK:hon. Tervarit on kutsunut yhteistyöseurojensa (HauPa, Kurenpojat, Tervarit-juniorit) kaikki juniorit joukolla kannustamaan punamustat voittoon. Joukkueille on vapaa sisäänpääsy otteluun ja vanhemmat juniorin seurassa sisään 5 eurolla. Muut liput 10/7/5 euroa. Ottelu käynnistyy huomenna sunnuntaina kello 14.

Kommentit