Uutinen

Ouluhallin palloilusali

Tervarit jatkaa voittojen tiellä – lauantai kaatui VehU

Tervarit sai lauantai-iltapäivänä Urheilutalolle vieraakseen sarjanousija Vehmaisten Urheilijat (VehU). Kumpikin joukkue lähti otteluun vielä tappiottomalla saldolla, Tervarit kahden ottelun jälkeen ja VehU:n avattua kautensa viime viikonloppuna kotivoitolla FC Raumasta. Kotijoukkue pääsi peliin parhaalla mahdollisella kokoonpanolla, kun Matias Juntunen palasi kokoonpanoon ja muutkin pelaajat olivat terveenä. Kotijoukkueen valmennus antoi kaikille yhdelletoista kenttäpelaajalle alusta asti vastuuta tiivistäen peluutusta toiselle jaksolle kahteen kenttään. Vieraat pääsivät myös viikonlopun ensimmäiseen otteluun hyvällä kokoonpanolla.

Ottelu alkoi tasaisesti kotijoukkueen hienoisessa hallinnassa ja ensimmäinen maalipaikka tuli Matias Juntuselle rankkarista, jonka Valtteri Kannosto torjui reilun kolmen minuutin pelin jälkeen. Kuparinen rikkoutui pelin yhdennellätoista minuutilla Eero Kaiston viimeistellessä. Näissä lukemissa mentiin lähes jakson loppuun, kun vieraat tulivat tasoihin Teemu Hannulan vaparimaalilla. Lisämaaleja ei nähty ennen taukoa, vaikka Tervarit olivat paikkojen suhteen niskan päällä avausjaksolla vieraiden puolustaessa joukkueena hyvin.

Toiselle jaksolle Tervarit sai lentävän lähdön, kun Matias Juntunen siirsi joukkueen 2-1 johtoon heti tauon jälkeen. Hyvin toisellakin jaksolla puolustanut VehU sai pidettyä pitkään Tervareiden hyökkäykset kurissa, mutta Ville Niskala ja Eero Kaisto tekivät maalin mieheen ottelun viimeisellä kympillä ja peli oli 4-1. Samalla maalissa pelannut Lari Honkanen otti tärkeitä torjuntoja maalillaan estäen vieraiden yritykset lisämaaleihin. Toisella jaksolla Tervarit oli selkeästi hallitsevampi osapuoli ja maalipaikoissa oli huolellisuutta ja ehkä ripaus onneakin enemmän mukana kuin avausjaksolla. Ottelun viimeisellä sekunnilla Ville Angeria teki ensimmäisen osumansa Tervareiden paidassa tyhjiin ja peli päättyi 5-1 lukemiin. Kotijoukkueesta palkittiin tänään parhaana Lari Honkanen ja vieraista ainokaisen tehnyt Teemu Hannula.

Tervareiden päävalmentaja oli tyytyväinen mies ottelun jälkeen.

– Olen tyytyväinen meidän puolustuspelaamisemme. Se on mennyt eteenpäin ja paranee koko ajan. Pidimme tänään vastustajan pitkälti pois hyvistä laukaisusektoreilta ja Lari Honkanen maalissa nappasi loput. Lisäksi puolustajat olivat hereillä kakkospalloissa siivoten ne pois, kiitteli Antti Kaisto.

– Pallollinen pelimme on myös mennyt eteenpäin kahdessa pelissä. Pelasimme tänään suoraviivaisesti ja haastoimme vastustajaa hyökkäyspelaamisessamme. Kolmen pelin jälkeen voimme olla tyytyväisiä mihin suuntaan pelimme on kehittymässä, päätti Kaisto

Tervarit nousi voiton myötä sarjassa seitsemään pisteeseen kolmen pelatun ottelun jälkeen. Vieraat jäivät kolmen pisteeseen ja jatkuvat huomenna sunnuntaina lisäpisteiden saalistusta Oulussa, kun tänään huilannut FC OPA isännöi tamperelaisia. Tervareiden pelit jatkuvat viikon päästä sunnuntaina jälleen sarjanousijan kohtaamisella joensuulaisen SC Riverballin saapuessa Ouluun kello 12 käynnistyvään otteluun.

Kommentit