Uutinen

Ouluhallin palloilusali

Tervarit jatkaa vahvoja otteitaan – TPK taipui Urheilutalolla

Tervarit palasi lauantain Raahen vierailun jälkeen sunnuntaiksi kotisaliinsa isännöimään turkulaista Turun Pallokerhoa. Oululaiset ottivat Raahesta mukaansa maukkaan tasapelipisteen Iiro Vandellin viimeisellä sekunnilla tulleella maalilla. Turkulaiset olivat aloittaneet oman kautensa edellisillan myöhäisottelussa FC OPAa vastaan. TPK oli lauantaina tehokas ja otti 3-1 voiton pelaten kuudella kenttäpelaajalla koko ottelun. Joukkueen tehokkain oli lauantaina Aapo Hakala, joka keräsi avausottelusta 2+1 tehot. Tervareiden aika palautua edellisen päivän rasituksesta oli muutaman tunnin pidempi kuin vieraiden ja punamustat olivat lisäksi peluuttanut lauantaina pelaajistoaan huomioiden kahden ottelun viikon rasituksen.

Tämä loi pienen edun kotijoukkueelle ennen ottelua yhdistettynä laajaan käytössä olevan kokoonpanoon. Oululaisten ainut muutos sunnuntain pelaavaan kokoonpanoon oli maalivahdin vaihtuminen Matti Sivoseen. Pelaavat nelikot säilyivät samana; Nuorisonelikko muodosti oman ketjunsa ja toisen ketjun kierrossa oli kuusi pelaajaa. Viikonloppuna Tervareiden mukana oli uusi sopimuspelaaja Jere Moilanen, joka palasi talveksi Pohjanmaalta kotikonnuilleen.

Ottelu käynnistyi tasaisesti ja kuparisen rikkoi kotijoukkue. Toni Kaikkonen viimeisteli kauden avausmaalinsa Taneli Kohosen syötöstä reilun kahden minuutin pelin jälkeen. Sinänsä vaaraton tilanne yhdistettynä turkulaisten puolustuksen velttoon pelaamiseen jätti vieraiden maalivahdin Joni Postin ylivoimaisen tehtävän eteen. Turkulaiset tulivat tasoihin Walter Mattilan maalilla kuuden minuutin kohdalla, jonka laukaus livahti Sivosen längistä maaliin. Lisämaaleja ei enää nähty, mutta ensimmäisellä jaksolla kumpikin joukkue loi tilanteita molempiin päihin kenttää ja maalivahdit pysyivät lämpimänä läpi avausjakson. Turkulaisten rivit harvenivat entisestään ensimmäisen jakson aikana, kun Walter Mattila sai tällin ja hän joutui jättämään ottelun kesken, joten heillä oli käytössään ainoastaan viisi kenttäpelaaja suurimman osan ottelusta.

Toisella jaksolla Tervarit siirtyi kuuden minuutin pelin jälkeen jälleen johtoon, kun vahvassa syysvireessä oleva Arttu Niemelä haki yksi-yksi tilanteen Aapo Hakalan kanssa hyökkäysalueen laidalla. Nopea askellus ja Hakala jätti liikaa tilaa Niemelälle tehdä oma ratkaisu. Vastustamaton laukaus TPK:n maalin yläkulmaan ja Tervarit 2-1 johtoon. Muutama minuutti tästä ja Jere Moilanen katkaisi Hakalan syötön hyökkäyspäässä. Nopea vastaisku ja pallo jälleen oikeaan laitaan, josta Paavo Jokinen laittoi pelivälineen verkon perukoille. Vieraat lähtivät tämän jälkeen hakemaan kavennusta ottamalla maalivahdin pois maalilta ja saivat käyttöönsä viidennen kenttäpelaajan. Peli pyöri kotijoukkueen päädyssä ja Matti Sivonen joutuikin torjuntatöihin tasaisesti. Sivosen vahvat otteet tekivät turkulaisten yritykset tyhjiksi ja lisämaaleja ei enää nähty.

Tervarit jatkaa kolmen ottelun jälkeen tappiottomana sarjan piikkipaikalla seitsemällä pisteellä. Sunnuntain ottelussa oululaisten parhaana palkittiin 1+1 tehot kerännyt Toni Kaikkonen ja vieraiden paras oli Aapo Hakala. Seuraavat viikot oululaiset voivat keskittyä harjoitteluun, sillä sarjatauon johdosta seuraava ottelu on Zenithiä vastaan vasta 9.11. klo 19.

Toimitus tavoitti sunnuntain ottelun jälkeen päävalmentaja Ville Hirvelän kommentoimaan alkukautta.

– Tunnelmat ovat loistavat. Meiltä nähtiin todella hyvä ja tasapainoinen viikonloppu. Tänään päästimme ilmaisen maalin, mutta reagoimme siihen hyvin. Joukkueen yleispelaaminen paranee koko ajan ja pallollinen pelaaminen on vahvempaa, mietiskeli Hirvelä.

Aika on Tervareiden puolella, sillä joukkue on uusiutunut viime kaudesta paljon. Joukkueessa saavat vastuuta tällä kaudella aiempaa enemmän nuoret pelaajat ja he ovat suoriutuneet omasta roolistaan hyvin.

– Pelin sisällä pelaajat saavat toteuttaa itseään varsinkin hyökkäyssuuntaan, mutta puolustuksen suhteen meillä on tiukka pelikuri, jota odotan kaikilta. Nyt pääsemme treenaamaan kolme viikkoa ennen seuraavaa peliä ja uskon meidän menevän sinä aikana eteenpäin eri asioissa.

Valmennusjohto on antanut vastuuta alkukaudesta kummallekin maalivahdille Juho Keskiselle ja Matti Sivoselle, jotka kummatkin ovat vastanneet huutoon

– Matti Sivonen pelasi tänään loistavan pelin ja otti kiinni kolme lähes varmaa maalia, kiitteli Hirvelä

Mietittävää valmennusjohdolle tuo sunnuntaina maalinteossa onnistuneen Paavo Jokisen kauden päättyminen otteluun, mutta Jokisen poissaolo avaa mahdollisuuden toisille pelaajille astua isompaan rooliin.

Kommentit