Uutinen

Ouluhallin palloilusali

Tervarit ja PJK mittelivät tasapelin

Lauantaina pelattiin kahden viime kaudella Futsal-liigasta tippuneen joukkueen kohtaaminen Oulun Urheilutalolla. Vieraaksi saapunut Pirkkalan Jalkapalloklubi oli avannut kauden epätasaisesti ja kotijoukkue oli sarjakärjessä vielä tappiomattomana. Tervarit sai otteluun lähes parhaan kokoonpanonsa ja lähti otteluun kolmella kentällisellä fyysistä vastustajaa vastaan. Myös vieraat saapuivat otteluun optimikokoonpanollaan.

Ottelu käynnistyi vauhdikkaasti ja avausmaalista vastasivat vieraat. Tomi Tiiralle jätettiin sivurajapotkun jälkeisessä kuviossa liikaa tilaa ja hän laukoi reilusta kymmenestä metristä pallon takakulmaan Jussi Kaihlajärven esityöstä reilun kahden minuutin pelin jälkeen. Vieraiden toinen maali tuli jälleen erikoistilanteesta, kun pallo pelattiin Kaihlajärvelle sivurajasta ja hän löysi maalinedessä olleen Miikka Mörön, joka pisti pallon verkkoon kotijoukkueen puolustuksen nukahtaessa. Tervareiden kavennusta saatiin odottaa reilu minuutti ja ottelun kolmaskin maali syntyi erikoistilanteesta. Kaapo Lepojärvi antoi kulman suoraan Iiro Vandellille, joka jatkoi suoraan ilmasta pallon maaliin. Osuman taustalla oli Vandellin hyvä ja oikea-aikainen liikkuminen, jolla hän pääsi irti puolustajasta ja sai tarvittavan tilan.

Vieraiden erikoistilanteet olivat lauantaina kohdillaan, sillä heidän kolmas maali tuli myös sivurajapotkun jälkeen. Miikka Mörö laukoi kaukaa ja Santeri Kohonen ohjasi epäonnisesti pallon omiin maalin edustalta. Lukemat olivat 1-3 12. minuutin jälkeen. Tämän jälkeen Tervarit ottivat entistä vahvemmin ohjat käsiinsä ja hakivat vimmatusti kavennusta. Se syntyi komealla tavalla nuorisonelikon toimesta, jossa Toni Kaikkonen päätti syöttörallin yläkulmaan suuntautuneella kanuunalla. Näissä lukemissa mentiin myös tauolle.

Toisella jaksolla Tervarit painoi hyökkäyksiä jatkuvasti kohti vieraiden kenttäpäätyä. Pallo kävi välillä maalin kummassakin tolpassa ja vieraiden maalissa pelannut Nico Suomalainen joutui venymään parhaimpaansa. Kotijoukkue tuli tasoihin 27.minuutilla, kun kapteeni Vandell suti pelivälineen sisään, kun Suomalainen ei ollut saanut hallintaansa Ville Niskalan kaukolaukasta vaan se kimposi hänen eteensä. Peli tasan ja hyvin mukana elänyt kauden ennätysyleisö, 197 katsojaa, odotti Tervareilta vielä lisäosumia. Maalin jälkeen voittoa lähempänä olivat vieraat ja viimeisellä minuutilla Miikka Mörö paukautti pallon ylärimaan, josta se isäntien ja kotiyleisön onneksi kimposi pois maalista päin. Ottelu päättyi tasatulokseen 3-3- ja kummallekin joukkueelle yksi piste mukaansa. Tervarit nousi 14 pisteeseen ja PJK 8 pisteeseen. Tervareiden parhaana palkittiin Iiro Vandell ja vieraiden parhaaksi nähtiin Miikka Mörö.

Päävalmentaja Ville Hirvelä löysi ottelun jälkeen Tervareiden pelaamisesta parannettavaa.

– Tiesimme etukäteen vieraiden olevan vaarallisia erikoistilanteissa ja varsinkin sivurajapotkuissa. Heillä on hyvä pivot, joka järjesteli ensimmäisen maalin. Kaikki PJK:n maalit olivat tänään meiltä löysää puolustamista, Hirvelä kommentoi.

– Teimme 0-2 tilanteessa pelaavan miehistön tiivistämistä ja siirryimme kahden kentällisen peluutukseen. Haimme tällä omaan peliimme lisää fyysisyyttä, sillä olemme yksi sarjan pienimmistä joukkueista. Meillä oli tänään hyvä joukkue vastassa, joten siinä valossa olen tyytyväinen lopputulokseen.

– Lopputulos on oikeutettu ja kummallakin oli omat paikkansa. Olen tyytyväinen, miten nousimme tappioasemasta. Kapteeni Iiro Vandellin johtama kenttä pelaa tasapainoista peliä ja nosti tänään meidät tasoihin. Iiro Vandell on meille tärkeä pelaaja. Hän tekee paljon töitä ja sai tänään vielä palkinnoksi kaksi maalia.

– Lopussa haimme liian nopeasti ratkaisua ja pelistä tuli hätäistä. Nuorisokenttä otti tänään vastaan kaksi takaiskumaalia ja odotan maajoukkuetauon jälkeen heiltä tasapainoisempaa peliä myös puolustussuuntaan, Hirvelä päätti.

Tervarit pelaa seuraavan kerran Futsal-Ykköstä kahden viikon päästä lauantaina 7.12., kun Ouluun saapuu vieraaksi espoolainen EBK.

Kommentit