Uutinen

Ouluhallin palloilusali

Tervarit isännöi superviikonloppua

Oululaiselle urheiluyleisölle on luvassa todellista mannaa tulevana viikonloppuna. Oulun urheilutalolla esittäytyvät TPK (Turku) ja viime kausien suvereeni kärkijoukkue ja hallitseva mestari Ilves FS (Tampere). Tervarien lähtökohdat Futsal-liigan tuplapeleihin ovat erinomaiset: joukkue on liigassa kolmantena vain iskuetäisyyden päässä sarjaa johtavasta Jyväskylän KaDy:sta ja ryhmän sisällä on valmentajan kannalta ihanteellinen kilpailuasetelma pelipaikoista kahdessa avausnelikossa. Ilves nousi keskiviikkona oululaisten ohi sarjataulukossa lyötyään SoFon kotisalissaan selvin lukemin, joten sunnuntaina on paljon pelissä.

Tervarien oman puolustusalueen pelaaminen koko joukkueena on mennyt merkittäviä harppauksia eteenpäin sitten viime syksyn. Puolustuksen viimeisenä lukkona on kunnostautunut seuran oma kasvatti Juho Keskinen, joka on vahvoilla näytöillään raivannut tiensä takaisin kilvoittelemaan maajoukkueen ykkösvahdin paikasta.

Urheilun paradokseihin lukeutuva vanha viisaus ”menestyvä hyökkäyspeli vaatii tiiviin puolustuksen” on toteutunut alkukaudella Oulussa. Tervarit on päästänyt pelaamissaan viidessä ottelussa vain 12 takaiskua, mutta rankaissut vastustajaa peräti 37 kertaa. Adrian Rizvani, Ari Makowski ja Oskari Tervo löytyvät liigan tehopörssin kärkikymmeniköstä.

Tervarien manageri Jussi Törmä haluaa kuitenkin painottaa joukkuepelin merkitystä ennen menestystä.

”Tuleva viikonvaihde on tärkeä koko organisaatiolle. Pelaamme vuodenvaihteeseen mennessä peräti seitsemän kotiottelua, joista kerätyt pisteet näyttävät jo pitkälle asemamme sarjataulukossa. Aiemmilla kausilla kurinalaisuus ja sitoutuminen on unohtunut jopa yksittäisten pelien sisällä, mutta pystyimme jo viime keväänä nostamaan tasoamme merkittävästi. Tämä on pitkä prosessi, mutta olemme menneet eteenpäin joukkueena”, Törmä painotti.

Lauantaina vastaan asettuvan TPK:n kausi on käynnistynyt pelkkiä tilastoja katsellessa nihkeästi, mutta joukkue taisteli sunnuntaina tasapäisesti Ilveksen kanssa ja johti peliä jo 2-0. Ilveksen taito ja kokemus tiukoista kamppailuista käänsi ottelun kuitenkin tupsukorvien eduksi toisella jaksolla. Turkulaisten riveistä seuraamisen arvoisia pelimanneja ovat ainakin Petteri Pitkänen, Tomi Tuominen ja Christian Maja.

Ilves FS oli kesän siirtomarkkinoilla suurin häviäjä, mutta hallitsevan mestarin kokoonpano on kaikesta huolimatta tulivoimainen. Ilveksen ryhmästä Viron maajoukkueleirille matkaavat ykkösvahdin paikasta Juho Keskisen kanssa taisteleva Tuomas Kallioinen, Antti Teittinen ja Juha-Pekka Torvinen. Menestysvalmentaja Petteri Pulkkinen astui keväällä syrjään, ja vastuun valmennuksesta kantavat kuluvalla kaudella pallotaiturit Teittinen ja Torvinen. Ilves jatkaa kuuden pelikierroksen jälkeen tappioitta, mutta joukkue on joutunut kahdesti tyytymään pistejakoon.

Tervarit-TPK pelataan lauantaina kello 15.00 Oulun urheilutalolla, ja sunnuntaina tervakapungin ylpeys joutuu todelliseen testiin kello 15.30 alkavassa taistossa hallitsevaa mestaria vastaan.

Kommentit