Uutinen

Ouluhallin palloilusali

Tervarit hyvissä asemissa kesätauolle

Tervarien osalta Kolmosen kautta 2014 on pelattuna tasan puolet eli 10 ottelua. Joukkue haki lauantaina Keminmaalla pelatusta kamppailusta kesän kuudennen täyden pistepottinsa maalein 2-0 (1-0) Teemu Pähtilän vastassa oululaisten kummastakin osumasta. Tervarit dominoi kenttätapahtumia täydet 90 minuuttia, vaikka joukkueen vahvuudesta oli sivussa käytännössä puolet rosterista loukkaantumisten ja työesteiden vuoksi. Joukkuetta tilkittiin kahdella Jussin Pallon lainapelaajalla (Wille Repo, Ville Halonen) ja kumpikin nuorukainen onnistui debyytissään Kolmosen tasolla.

Tervarien kausi jatkuu kesätauon jälkeen lauantaina 19.7, jolloin tie vie Kajaaniin Hakan vieraaksi. Kevätkierroksella niukasti 1-0 Evi Matelin maalilla kaatunut Haka on sarjassa sijalla seitsemän ja sillä on plakkarissaan 10 pistettä.

Kolmosen pohjoisimman lohkon kärjessä tilanne on muuttunut olennaisesti kuluneen kahden viikon aikana. Toukokuussa huimia otteita esittänyt FC Santa Claus hävisi juhannuksen alla vieraissa FC Kemille ja joutui tyytymään viime lauantaina HauPan vieraana 1-1 tasapeliin loppuhetkien tasoitusmaalillaan. FC Kemi johtaa sarjaa 22 kerätyllä pistellään (9 pelattua ottelua), Tervarit on Kemin jälkeen heti kakkosena 21 pistellään, mutta yhden pelin enemmän pelanneena. FC Santa Claus on puolestaan Oulun punamustia jäljessä yhden pisteen yhdeksällä pelatulla ottelullaan, joten syyskierroksella tullaan näkemään huikea taistelu lohkovoitosta ja sen oikeuttamasta sarjanoususta Kakkoseen.

Kolmosen kärkitaiston kannalta tärkeä keskinäinen taisto pelataan ensi sunnuntaina Rovaniemellä, kun Tervarien tavoin Kakkosessa viime kaudella visitoinut Rotuaarin Pallo matkaa Joulupukkien vieraaksi. OrPa nousee voitollaan mukaan kärkitaistoon, mutta tappioon joukkueella ei ole varaa, sillä häviön myötä ero kärkeen venähtäisi jo kahdeksaan pisteeseen.

Kommentit