Uutinen

Ouluhallin palloilusali

Tervarit haluaa onnitella tänään 40-vuotta täyttävää seuralegendaa Jukka Korhosta!

Jukka ’Jurde’ Korhonen aloitti futsal uransa vuonna 2002 edustaen Tervareita aina vuoteen 2013 asti. Näiden 10 kauden ajan Jurde tunnettiin erittäin luotettavana ja kivenkovana puolustajana, jolla ei tossu tärissyt kovissakaan paikoissa. Erityisesti sitoutuneisuus joukkueeseen oli esimerkillistä ja tekeminen pyyteetöntä.

– Jurde oli joukkueelle paitsi fyysinen, myös henkinen selkäranka, kuvailee toinen Tervari-legenda Jarno Auvinen, joka muistetaan kliinisestä viimeistelytaidostaan ja poikkeuksellisen hyvästä peliälystään.

Varsinkin 2000-luvun alkupuolella Tervarit-Ruutupaidat pelit olivat kauden kohokohtia, joissa ei säästelty puolen eikä toisin. Tällöin oululais-vaasalainen paini olikin suosionsa huipulla ja parketilla nähtiinkin usein painipari Korhonen-Nevanperä tuomareiden huutaessa turhaan käsienkäytöstä.

– Jurten kanssa oli ylimahtava ’painia’ usean vuoden ajan. Painit olivat reiluja (useimmiten) eikä trikoita tarvinnut käyttää, vaikka tais meiltä useampaan otteeseen pelipaita ja housut revetä, muistelee Ruutapaita-legenda ja kaikkien aikojen futsalpistepörssin kakkonen sekä Tervareita yhden kauden edustanut Pasi Nevanperä.

– Vaikka kentällä täysillä väännettiinkin pysyi pelaajilla tietty pilke silmäkulmassa. Peleistä muistan hänen huulenheittonsa vai olikohan se niin, että se otti joko pallon pois tai veti sukille sanaakaan sanomatta, veistelee Nevanperä.

Viimeiset kolme kautta, 2010-2013, Jurde toimi pelaajavalmentajana yhdessä Heikki Halmetin kanssa. Tuolloin joukkue ylsi kaksi kertaa semifinaaleihin häviten molemmilla kerroilla Suomen mestari Ilvekselle. Kauden 2011-2012 semifinaali oli erityisen tiukka. Tervarit taipui Ilveksen vieraana vasta jatkoajan jälkeen rangaistuslaukauksilla ja seuraavana päivänä Urheilutalolla pelatussa ottelussa peli ratkesi Ilveksen hyväksi jatkoajalla. Jälkimmäisessa pelissä Jurde teki 1-1 tasoitusmaalin sekä palkittiin Tervareiden parhaana (https://www.youtube.com/watch?v=po7StD5dAMg). Palsamia haavoihin toi voitettu pronssiottelu, jossa Sievi Futsal kaatui suveneerisesti vieraissa maalein 2-8 (https://www.youtube.com/watch?v=gV9W_cW8HoY).

– Hakemalla saa hakea luotettavampaa ja tervepäisempää kaveria kuin Jurde ja silti sitä ei löydy. Jurdelle joukkue tuli aina ensimmäisenä ja henkilökohtaiset pisteet yms. olivat aina toissijaisijaisia. Esimerkillinen joukkuepelaaja isolla J:llä, jonka kanssa oli erittäin mutkatonta ja helppoa toimia, kuvailee Jurden aisaparina toiminut Ikihonka Halmet.

Tervareiden tolppien välissä vuosikausia torjunut luottomies Juho ’Tiikeri’ Keskinen kuivailee Jurdea tietynlaiseksi isähahmoksi.

– Jurden läsnäolo rauhoitti, koska se toi aina mahdollisuuden pelata voitosta. Jurden takana oli helppo torjua ja välillemme muodostui kentällä erityislaatuinen suhde. Samalle tasolle en ole päässyt muiden pohjapelaajien kanssa, kertoo Keskinen.

Jurde nähdään edelleen useasti Urheilutalolla seuraamassa Tervareiden edesottamuksia katsomon puolelta. Tätä osataankin arvostaa Tervarileirissä.

– Edelleen näen Jurden usein katsomossa ja vain vilkaisu häneen riittää kertomaan minulle, miten hän olisi halunnut tilanteen pelattavan, jatkaa Keskinen.

’Käpyjengin El Jefe’ heittää Tervareita kymmenen kautta edustanut täyden kympin ex-Tervarimies Ari Makowski.

– Pelaajien keskuudessa liikkui aina huhua, että Jurde nappais jalat treeneihin ja matseihin suoraan pakkasesta. Jurde tuli varmasti tunnetuksi ns. tasapainottavana pelaajana puolustuspäässä, yleensä kohtalaisen hyökkäysorientoituneessa albaaniakentällisessä. Kuitenkin mulla on edelleen tuoreessa muistissa muutamat leftin chipit ja yläkulmaan laaserin lailla singahtaneet kärkimoukarit. Lisäksi huhuthan kertovat myös Jurden keksineen pääpelin, jatkaa uppoavia heittojaan Tervareiden ex-kapu ja nykyään GFT:tä edustava Maco.

Harjoituksissa Jurde oli aina tuttu näky eikä poissaoloja vuosien aikana montaa nähty.

– Aina treeneihin mentäessä yksi asia oli varma: kopin lattialla lepäsi Jukka Korhosen Kuomat. Treeniprosentit oli nimittäin kaudesta toiseen joukkueen parhaimistoa. Jos Sports Trackeria on uskominen, niin sporttailu on pysynyt edelleen vahvasti mukana elämässä – tulevissa KKI 40-kisoissa on siis vaan yksi suosikki MVP:ksi, toteaa Maco.

’Reipas Jurde’ tiivistää lyhyesti ja ytimekkäästi liigan kaikkien aikojen pistekuningas Adrian Rizvani.

KIITOS JURDELINHO ja YLIHYVÄÄ SYNTYMÄPÄIVÄÄ!!

Kommentit