Uutinen

Ouluhallin palloilusali

Tervarit hakee finaalisarjan avausvoittoa maanantaina

Tervarit hakee maanantaina tasoittavaa voittoa finaalipelien toisessa koitoksessa. Korkealla tasollaan pelannut Ilves FS vei ensimmäisen kohtaamisen maalein 2-0 (0-0). Tasaisella avausjaksolla Tervareillakin oli omat hetkensä, mutta tamperelaisten kivenkova joukkuepuolustus kesti rynnistyksen.

Tervarien kapteeni Ari Makowsi ei lähtenyt selittelemään tappiota.

– Ilves puolusti kurinalaisesti ja pelasi pallollisena järkevästi eikä sortunut ylihyökkäämiseen, joten meille ei juuri jäänyt paikkoja ylivoimahyökkäysiin kotijoukkueen täyttäessä kenttänsä oikein. Tolppaa lähemmäksi ei valitettavasti päästy tässä pelissä, Makowski harmitteli.

Ilves teki ottelun voittomaaliksi jääneen 1-0 johtomaalin ajassa 21.28, kun Niko Stenholm hyödynsi oululaisten puolustuksessa sattuneen sekaannuksen ja karkasi läpiajoon tuikaten pallon ohi hyvän pelin torjuneen Juha-Matti Savolaisen. Iiro Vandellille avautui 26.minuutilla loistotilaisuus tasoitukseen, mutta avopaikasta lähtenyt veto painui niukasti ohi maalin. Ilves sinetöi 2-0 lukemat ajassa 30.18, kun Tomi Lahtinen antoi vasurinsa puhua ja upotti pallon vapaapotkusta vastustamattomasti yläkulmaan

– Omat virheet näkyivät taululla, teimme omassa puolustuspelissämme kaksi karkeaa virhettä, joista Ilves rankaisi armottomasti. Tämä oli koko joukkueelle ensimmäinen finaaalipeli, ja se näkyi puristuksena kentällä. Emme kyenneet pelaamaan vapautuneesti omalla tasollamme, toki kunnia nollapelistä kuuluu kotijoukkueelle, Makowski muistutti.

Tervarit ei saanut loppukiriään irtoamaan ja Ilves tappoi rutiinilla kellosta ajan pois varmistaen ensimmäisen kiinnitykseen pokaaliin. Tervarit lähtee kuitenkin uudella ilmeellä tasoittamaan ottelusarjaa Oulun urheilutalolle, kun kello 15.00 peli vihelletään käyntiin.

– Saimme koko joukkueena hienon taisteluilmeen päälle KaDy-ja Sievi-ottelusarjoissa. Nyt täytyy kaivaa sama raivo ja hurmos päälle upean kotiyleisömme tukemana ja pakottaa hallitseva mestari ahtaalle ja sen myötä virheisiin. Nämä ovat pienten marginaalien pelejä, joissa yksikin helppo pallonmenetys tai harhasyöttö voi kääntää koko pelin, Makowski kertoi.

Ennakkolippuja on saatavana vielä maanantaina kello 12-13 urheilutalon ala-aulan lipunmyyntipisteeltä. Urheilutalon salin ovet aukeavat kello 14.00, jolloin aukeaaa myös varsinainen lipunmyynti. Saavu ajoissa paikalle, niin varmistat paikkasi iltapäivän jännitysnäytelmään.

Kommentit