Uutinen

Ouluhallin palloilusali

Tervarit haastajina Tampereelle Futsal-cupin puolivälierään

Tervareiden vuosi 2016 käynnistyy huomenna sunnuntaina 3.1. Tampereella Futsal-cupin puolivälieräottelun merkeissä, kun punamustat kohtaavat PP-70:n Pirkkahallissa klo 17. Ennen joulua joukkueet kohtasivat Tampereella Futsal-liigan merkeissä ja tamperelaiset olivat Tervareita terävämpiä 6-3 numeroin. Oululaisten lähtökohdat otteluun olivat vaikeat, sillä joukkue oli matkalla vain yhdeksällä pelaajalla, joista kaksi olivat liigadebytantteja. Nuori Konstantin Belov ja jalkapallon puolelta Tervareista tuttu Rasuli Alireza olivat mukana täydentämässä miehistöä ja haistelivat liigatunnelmaa. Kotijoukkueelta onnistujia löytyi laajalta rintamalta ja Mika Ahonen pommitti hattutempun Tervareiden verkkoon.

PP-70 on kaatanut cupin taipaleellaan ensin MuSan 3-5 ja viime kierroksella paikallisvastustaja Ilveksen 1-0 lukemin. Tervarit on pelannut yhden ottelun, jossa se kaatoi Kylteriveljet vieraskentällä 1-5. Panoksena ottelussa on paikka cupin lopputurnaukseen, joka pelataan 23. – 24.1.2016 Tampereella. Lauantaina pelataan ensin välierät ja sunnuntaina ratkotaan sekä naisten että miesten cup-mestari.

Sunnuntain ottelu tarjoaa mahdollisuuden aloittaa kausi niin sanotusti puhtaalta pöydältä. Liigan osalta joukkueella on vielä hyvät mahdollisuudet jatkaa kautta pudotuspeleissä. Se vaatii kuitenkin tasaisempaa suorittamista kuin alkukaudesta, jolloin suoritustaso vaihteli pelien sisällä liikaa ja ehjät suoritukset olivat harvassa kokonaisten otteluiden osalta. Hyvää suoritusta saattoi seurata musta hetki turhan usein. Kokoonpanon suhteen valmennuskaksikko Halmet-Keskinen toivonee miehistölleen terveyttä, jotta jokaiseen peliin saataisiin paras mahdollinen kokoonpano. Hyökkäyspäähän on tilattu lisää terävyyttä, jotta maaliverkot heiluisivat alkukautta useammin hyvistä paikoista.

Kotijoukkue lähtee otteluun suosikkina voitettuaan kauden ensimmäisen keskinäisen kamppailun ja tamperelaisten osalta kausi on ollut kaksijakoinen. Joukkue on liigassa sijalla 9. pykälän ylempänä kuin Tervarit. Tamperelaiset ovat pelanneet tasaisia otteluita ja voittaneet liigan kärkijoukkueita. Joukkuella on aiempia kausia laajempi materiaali käytössään ja he ovat myöskin vuotta kokeneempia kuin viime kaudella, jolloin suurin osa pelaajista opetteli liigapelaamisen saloja.

Sunnuntain ottelu puhalletaan käyntiin kello 17.00 Tampereen Pirkka-hallissa. Tervarit seuraa ottelun tapahtumia sosiaalisessa mediassa mahdollisuuksien mukaan. Alustavien tietojen mukaan live-kuvaa ottelusta ei ole tarjolla. Futsal-liiga jatkuu Oulussa loppiaisena klo 15, kun Ouluun saapuu Mad Max Valkeakoskelta Jani Paanasen ja Riku Säärelän johdolla.

Kommentit