Uutinen

Ouluhallin palloilusali

Tervarit haastajana PP-70:n vieraaksi isänpäivänä

Tervarit otti eilen PJK:sta kauden ensimmäisen voittonsa Futsal-liigassa voittomaalikisan jälkeen. Punamustat nousivat voiton myötä sarjassa sijalle 11. kahdella pisteellä. Ottelussa onnistuivat oululaisista maalinteossa Heikki Halmet, Taneli Kohonen ja Juho Väinälä. Voittomaalikisassa rankkareissaan onnistuivat Toni Kaikkonen ja Santeri Kohonen. Eilisessä ottelussa oli tärkeää saada katkaistua pisteetön jakso tyylipisteistä välittämättä.

Tervarien Juho Väinälä oli tyytyväinen kauden avauspisteisiin.

– Meidän pelimme ei ollut tänään kauneinta, mutta taisteluilmeemme oli hyvä ja olimme riittävän kurinalaisia. Lainalla Mad Maxista oleva Mikko Ananin täytti tonttinsa erinomaisesti ja petasi meille torjunnoillaan taukojohtomme. Lauantaina oli saumat täyteen pistepottiin, mutta onneksi U19-poikamme takasivat voittolaukauskilpailussa onnistumisillaan sentään ne tärkeät kaksi pistettä, Väinälä kehaisi.

Seuraava mahdollisuus tulee tänään isänpäivänä, kun tuplaviikonlopun täydentää vierailu PP-70:n kotisalissa. Tamperelaiset pelasivat eilen FC Kemiä vastaan pitkän kaavan mukaan ja pisteet jäivät voittomaalikisan jälkeen Tampereelle. Ottelussa oli huomionarvoista, että paremmuuden saamiseen vaadittiin 28 ampujaa voittomaalikissa. PP-70 on sarjassa kuuden kierroksen jälkeen sijalla yhdeksän seitsemällä pisteellä. Isäntien toinen voitto on Tervareiden eilisestä vastustajasta PJK:sta. PP-70 onnistunut maalinteossa alkukaudesta 17 kertaa ja takaiskumaaleja on 27 maalin verran. Joukkueen parhaat pistemiehet ovat Riku Partala (3+1) ja Vili-Atte Mäkinen (2+2). Tamperelaiset pääsevät otteluun parhaalla kokoonpanollaan.

Tervareilta vaaditaan myös tänään kurinalaista joukkuepelaamista. Valmennuskaksikko antanee tänään vastuuta koko miehistölle tasaten rasitusta eilisen ottelun jäljiltä. Puolustuspelaaminen oli eilen varmempaa kuin kauden aiemmissa ottelussa. Hyökkäyspelaamisen osalta eniten on parannettavaa laukaisujen laadussa sekä avauspelaamisessa. Tällä hetkellä parhaat tilanteet on saatu nopeiden vastahyökkäysten avulla ja liian usein hyökkäykset ovat varsin lyhyitä, jolloin peli on kääntynyt omaan päähän varsin nopeasti, jolloin on jouduttu puolustamaan omaa maalia.

Ottelu käynnistyy tänään kello 15 Tesomalla ja se on seurattavissa suorana nettilähetyksenä Futsal-liiga.tv:n kautta.

Kommentit