Uutinen

Ouluhallin palloilusali

Tervarit FC Kemin vieraaksi

Tervarit pelaa kauden viimeisen vierasottelunsa huomenna lauantaina Kemissä. Vastassa on FC Kemi, joka on Tervareita ennen ottelua kahdeksan pistettä edellä sijalla 8. Tervarit on sarjassa viimeisenä kymmenellä pisteellä kuusi pistettä PJK:a perässä ennen kahta viimeistä ottelua. Edellisenä viikonloppuna Tervarit hävisi oman ottelunsa Mad Maxille ja samaan aikaan PJK otti voiton Ilveksestä kotikentällään.

FC Kemi lähti kuluvaan kauteen hakemaan paikkaa pudotuspeleihin, mutta tavoite jää saavuttamatta tällä kaudella. Kemiläisten valmennuskaksikko Kalle Huusko ja Markku Kalermo ovat kamppailleet kauden aikana epätasaisten esitysten kanssa ja joukkue on kärsinyt hyökkäyspäässä tehottomuudesta. Kemiläisillä on tehtynä ainoastaan 50 maalia ennen lauantain ottelua, joka on vähiten Futsal-liigassa. Toisaalta puolustus on pitänyt kohtuullisesti, kun kemiläisten verkkoon on tehty 85 maalia. Pisteitä FC Kemillä on ennen lauantain ottelua 18 kappaletta ja edellä olevista joukkueista on saavutettavissa teoriassa PP-70, mutta se vaatii täyttä pistepottia FC Kemiltä ja kahta tappiota PP-70:lla.

Kemiläiset hankkivat kesken kauden kaksi pelaajaa Espanjasta vahvistamaan kapeaa miehistöä. Tehojen valossa espanjalaiset ovat olleet vaisuja, sillä kummallakin on kasassa ainoastaan yksi maali. Maalissa Lari Honkanen on pelannut valtaosan otteluista ja johtavina pelaajina kenttäpelaajista ovat olleet maajoukkueen porttejakin kolkutellut Tuukka Pikkarainen, Ville Uimaniemi ja Vesa Lilja. Ikinuori Keijo Huusko on vääntänyt vastustajien kanssa totuttuun tapaan tälläkin kaudella ja kentällä on nähty tiukkoja vääntöjä. Kemiläisillä on ottelussa panoksena varmistaa sarjapaikka, ettei joukkue joudu karsintoihin Futsal-Ykkösen kakkosen kanssa.

Tervarit taistelee sarjapaikastaan viimeiseen saakka. Viime viikonloppuna siipirikkoinen Tervarit taisteli Valkeakoskella, mutta joutui taipumaan lopulta 6-2 lukemin. Oululaiset olivat viime viikonloppuna matkassa kapealla miehistöllä, sillä viisi Tervareiden vakiokokoonpanon pelaajaa oli Haukiputaan Pallon mukana U19 Futsal-liigan lopputurnauksessa. Turnaus päättyi HauPan voittoon, joten siitä onnittelut koko joukkueelle. Valitettavasti myös huomenna Tervareilla on paljon poissaoloja, sillä varmuudella poissa ovat neljä nuorisoikäistä pelaajaa, jotka ovat U19 futsalmaajoukkueen leirityksessä perjantaista sunnuntaihin valmistautumassa tuleviin karsintaotteluihin.

Sarjapaikan varmistaminen vaatii oululaisilta kuutta pistettä sekä PJK:n jäämistä kummassakin ottelussa nollille. Tämän lisäksi oululaisten huonomman maalieron vuoksi tulee tämän sarakkeen myös kääntyä. Pelillisesti Tervarit lähtee luottavaisena Kemiin vaihto kerrallaan hakemaan onnistumisia. Vuosien saatossa on todettu miten paikallisottelut ovat olleet kiihkeitä ja yllätyksellisiä, missä sarjasijoituksella ei ole ollut väliä.

Ottelu vihelletään huomenna lauantaina käyntiin kello 16 ja sitä voi seurata suorana nettilähetyksenä Futsal-liiga.tv:n kautta.

Kommentit