Uutinen

Ouluhallin palloilusali

Tervarit eteni välieriin!

Tervarien kausi 2013-2014 jatkuu ensi lauantaina Sievissä välierien merkeissä. Kahdessa ensimmäisessä puolivälieräpelissä ratkaisu jouduttiin hakemaan rangaistuspotkukisan kautta. Tervarien kapteeni Ari Makowski vannoi jo heti sunnuntain pelin jälkeen, että Jyväskylässä jatkopaikkaan riittää 40 minuuttia.

Tiistain ratkaisevaan peliin valtavalla latauksella tullut oululaisjoukkue pommitti Makoskin ja Dritan Stafsulan toimesta ensimmäisen kolmen minuutin aikana KaDyn verkkoon pallon kahdesti ja dominoi muutenkin avausjaksoa, mutta Niile-Ville Laitinen piti torjunnoillaan kotijoukkueen pelissä mukana. Tuomas Linjamäki kavensi ajassa 5.48, mutta osuma jäi KaDyn ainokaiseksi ja näin Tervarit vei ottelun ja puolivälieräsarjan lukemin 2-1 (2-1).

KaDy sai toisella jaksolla pelin hallintaansa ja loi riittämiin paikkoja tasoitukseen, mutta Juha-Matti Savolainen näytti torjunnoillaan ansaitsevansa paikkansa maalin suulla tämän kauden viimeiseen vihellykseen saakka. Vieraiden rynnistystä edesauttoi Makowskin alavartalovamma, joka ei mahdollistanut pelaamista enää toisen jakson ratkaisuhetkillä sekoittaen osaltaan Tervarien toimivia ketjukoostumuksia.

Tervarit näytti kuitenkin taistelijan luonnettaan blokkaamalla laukauksia ja tekemällä nöyrää työtä pallottomana koko joukkueen voimin väsyneilläkin jaloilla. Tervarien manageri Jussi Törmä oli tyytyväinen pallottomaan peliin.

– Pakko se on myöntää, että toisella jaksolla olimme väsyneitä ja KaDy sai pelin hallintaansa. Teimme useita helppoja virheitä, mutta onneksi Savolainen oli tänään liekeissä ja pelasi meille jatkopaikan. Koko joukkue antoi päätösminuuteilla varmasti kaikkensa monitoimitalon parketille ja pystyimme pitämään isäntien ylivoimapelin tänään aisoissa. Meillä oli avausjaksolla paikkamme niitata peli, mutta myös KaDyn Niila-Ville Laitinen oli jälleen hyvä. Nyt on aikaa huilia muutama vuorokausi ennen huikeaa välieräsarjaa Sieviä vastaan ja parannella pikkuvaivoja, Törmä huokaili.

Runkosarjan voittanut Sievi Futsal avaa välieräpelit kotihallissaan lauantaina kello 16.00 ja alustavan varauskalenterin mukaan Oulun urheilutalo kiehuu sunnuntaina 6.4. kello 15.00.

PUOLIVÄLIERÄT, 3. osaottelu

KaDy – Tervarit 1-2 (1-2)

1.05 Ari Makowski (Oskari Tervo) 0-1, 3.13 Dritan Stafsula (Teemu Vento) 0-2, 5.48 Tuomas Linjamäki (Jere Keskinen) 1-2.

Yleisöä: 175.

Parhaat pelaajat:
Koti: Niila-Ville Laitinen.
Vieras: Jarmo Junno.​

Kommentit