Uutinen

Ouluhallin palloilusali

Tervarit esitti kauden parastaan – sarja jatkuu keskiviikkona

Tervarit oli sunnuntaina jälleen kerran kovassa paikassa, kun toisessa puolivälieräottelussa vastaan asettui Someron Voima. Vieraat olivat vieneet ensimmäisen osaottelun lukemin 8-3 kotikentällään. Lukemat eivät kuvanneet täysin eilistä ottelua, sillä kolme viimeistä maalia tehtiin tyhjään maaliin vieraiden hakiessa tasoitusta ylivoimalla. Lähtökohdat olivat siis selvät otteluun lähdettäessä. Kotijoukkue Tervarit oli saanut jalkeille parhaan miehistönsä ja vieraat olivat päässeet matkaan myös täydellä miehistöllä. Tervarit oli vaihtanut pelaavaa maalivahtia ja tolppien väliin asettui loukkaantumisista tällä kaudella kärsinyt Juho Keskinen. Dritan Stafsula oli sovittanut pelikieltonsa, Iiro Vandell ja Matias Juntunen olivat vapautuneet jalkapallokiireistä ja Janne Putaala oli valmennuksen käytössä.

Yleisö oli löytänyt tiensä Urheilutalolle hyvissä ajoin ja 245 maksanutta katsojaa eli hyvin ottelussa mukana läpi ottelun. Peli käynnistyi vieraiden hallinnassa ja he tekivät ensimmäisen maalin reilun minuutin pelin jälkeen. Painajaismainen alku kotijoukkueelle, kun pallo meni omaan verkkoon Juho Keskisen jalan kautta. Peli tasoittui alun jälkeen ja kotijoukkue pääsi peliin mukaan paremmin. Kuparisen rikkoutumista saatiin odottaa vajaan jakson puoliväliin saakka. Janne Putaala räjäytti ensimmäistä kertaa kotiyleisön, kun pallo oli Marko Laaksosen vartioimaan maalin verkossa. Peli aaltoili ja kummallakin joukkueella oli omat paikkansa lisämaaleihin, mutta niitä nähtiin vasta vajaa kaksi minuuttia ennen pelin loppua. Adrian Rizvani pelasi jälleen tilanteen loppuun ja siirsi kotijoukkueen 2-1 johtoon, missä lukemissa mentiin myös tauolla. Ensimmäisellä jaksolla nähtiin värikästä futsalia, jossa oli kuitenkin järki mukana.

Toisella jaksolla kotijoukkue sai unelma-alun sillä Rony Knape onnistui jakson toisesta yrityksestä ja lukemat olivat 3-1. Järkälemäinen Knape on ollut hyvä lisä Tervareiden miehistöön loppukaudesta ja hän on ollut myös tehokas. Punamustilla oli myös lisäpaikkoja maaleihin, mutta niitä ei vielä syntynyt ja pelinpainopiste alkoi siirtyä kotijoukkueen päätyyn. Kurinalaistaminen puolustaminen, onni sekä maalikehikot estivät kuitenkin SoVon kavennusmaalien synnyn. Seuraavan maalin tekikin Knapen loistavan esityön jälkeen Juho Väinälä, joka sai palkinnon uurastuksestaan. Reilut viisi minuuttia ennen loppua vieraat ottivat käyttöönsä niin sanotun reikäpaidan ja alkoivat hakea tasoitusta ylivoimalla. Peli pyöri pitkään Tervaripäädyssä, mutta kavennus syntyi vasta Tervaripuolustuksen nukahdettua. Arber Istrefi jäi liian vapaaksi ja hän onnistui yrittämällä kaventamaan lukemat 4-2.

Vieraiden riemu ei ollut kuitenkaan pitkäaikainen, sillä vain kahdeksan sekuntia kavennuksesta Dritan Stafsula pamautti vapaapotkusta kotijoukkueen taas kolmen maalin karkumatkalle. Vieraat eivät kuitenkaan vielä luovuttaneet, mutta kotijoukkueen puolustus ja Juho Keskinen olivat tänään etevämpiä. Keskinen varmisteli parhaan pelaajan palkintoaan laukomalla kaksi lähes identtistä maalia vieraiden verkkoon loppuhetkillä. Loppulukemat 8-2 teki vajaa minuutti ennen loppua Adrian Rizvanilla näyttävän harhautuksen päätteeksi. Kotijoukkueen parhaana palkittiin maalinsuulle palannut Juho Keskinen ja vieraiden parhaaksi arvioitiin Mikko Halonen.

Puolivälieräsarja on nyt tasan 1-1 ja jatkoon menijä ratkeaa keskiviikkona Somerolla. Tervareiden esitys oli tänään hyvä ja jokainen pelaaja täytti paikkansa. Tervarit hyödynsi tänään erinomaisesti paikkansa ja maalissa Juho Keskinen täytti paikkansa loistavasti. Tervareiden pelaajavalmentaja Heikki Halmet oli syystäkin tyytyväinen ottelun jälkeen

– Hieno voitto meiltä tänään. Olimme tänään hyvällä asenteella liikkeellä ja eilen otteitamme leimannut yliyrittäminen oli poissa. Otimme tänään SoVolta heidän aseensa pois. Olen tyytyväinen joukkueen tasonnostoon, mietti Halmet.

– Olen tyytyväinen puolustuspelaamiseemme eikä meille tullut eilisen kaltaisia virheitä omassa päässä. Jaksoimme tänään hyvin vääntää loppuun saakka. Pelasimme tänään laajemmalle materiaalilla ja kierrätimme jonkun verran pelaajia. Peli pyöri toisella jaksolla niin hyvin, ettemme halunneet lähteä sitä sotkemaan turhilla muutoksilla, päätti Halmet.

Tiukat ottelut jatkuvat keskiviikkona Somerolla kello 19.00. Voittaja jatkaa välieriin ja seuraamme ottelua mahdollisuuksien mukaan Twitterissä @TervaritLIVE-tilillä.

Kommentit