Uutinen

Ouluhallin palloilusali

Tervarit ei kyennyt haastamaan Sieviä

Tervarit sai kotisaliinsa lauantaina vieraaksi kovavireisen Sievi FS:n, joka oli kahdeksan ottelun voittoputkessa. Kotijoukkue Tervareilla oli alla neljä peräkkäistä tappiota ja sarjan viimeinen sija ennen lauantain ottelua. Kotijoukkue Tervareiden valmennuksella oli lauantaina käytössä kaksi täyttä kentällistä siitä huolimatta, että osa pelaajistosta oli tänään mukana Kemissä U19-karsintaturnauksessa. Sievillä oli myös omat poissaolonsa, kun Radik Akhmetkhanov, Jarmo Junno ja Jaakko Alasuutari puuttuivat joukkueen kokoonpanosta.

Iltapäivä käynnistyi Tervareiden kannalta murheellisesti, kun vieraat siirtyivät 0-1 johtoon ensimmäisellä minuutilla Aleksi Kylmälän maalatessa Nikola Ercegin esityöstä. Sama mies alusti myös toisen maalin, kun Ossi Tyni teki Futsal-liigauransa avausmaalin vajaan viiden minuutin pelin jälkeen. Ottelun alku oli täysin vieraiden hallintaa ja heillä oli paikkoja useampaankin maaliin. Kenttätapahtumat tasaantuivat hieman 0-2 maalin jälkeen, mutta paremmat paikat nähtiin edelleen Tervareiden omassa päädyssä. Tervareilla oli koko ottelun ajan vaikeuksia hyökkäyspelinsä kanssa ja Sievin korkean prässin kanssa. Liian usein punamustien hyökkäykset päättyivät keskialueella joko pallonmenetykseen tai harhasyöttöön.

Parhaat kotijoukkueen tilanteet tulivat nopeista vastaiskuista ja näin syntyi myös kavennus 1-2, kun Dritan Stafsula-Adrian Rizvani -kaksikko pääsi terävään vastahyökkäykseen 12.minuutilla. Ilo jäi kuitenkin lyhytaikaiseksi, sillä Sievi ja Juho Alasuutari vei Sievin kahden maalin johtoon komean erikoistilannekuvion jälkeen, jossa Alasuutari pelattiin hyvään laukaisupaikkaan. Hetki tästä ja kotijoukkueella oli mahdollisuus kavennukseen, mutta maaliin menossa ollut pallo jäi joukkueen kokoonpanoon palanneen Sampo Lastuvirran jalkoihin maalin edessä. Toisessa päässä Sievi käytti paikkansa ja Juho Alasuutarin ylärimasta kimmonneen laukauksen laittoi verkkoon Toni Pylkkänen ja tauolle mentiin numeroissa 1-4.

Toisella jaksolla maalinteon aloittivat vieraat, kun Dritan Stafsulalle sattui harmillinen virhe ja Pylkkänen pääsi väliin viimeistellen iltapäivän toisensa. Tervarit yritti kavennusta, mutta yritykset eivät tuottaneet tulosta, vaan reilun puolen tunnin pelin jälkeen Joni Pakola teki takatolpilta tyhjiin Matia Träskbäckin syötöstä ja lukemat 1-6.Tervarit ja Teemu Mattila kavensi vielä loppulukemiksi 2-6 hetki ennen loppua. Maali on Mattilalla Futsal-liiga uran ensimmäinen. Kotijoukkueen parhaana palkittiin Juho Keskinen ja vieraiden paras Henri Heikkilä.

Tervarit jatkaa tappion myötä sarjan viimeisenä. Sievi nousi voitollaan sarjassa toiseksi 31 pisteeseen. Iltapäivän ottelussa näkyi joukkueiden välinen tasoero sekä syyt miksi Sievi on sarjan kärkipäässä ja Tervarit häntäpäässä. Vieraat olivat selkeästi organisoidumpi joukkue eilen Urheilutalolla. Tervareiden puolustuksen olisi tullut olla terävämpää kuin eilen. Sievi teki omalla pelaamisellaan myös Tervareiden hyökkäyspelin vaikeaksi. Tervarit sai avattua peliään lähinnä pitkillä heitoilla ja nopeilla pallon ylöstuonneilla lähinnä vastahyökkäyksistä. Vieraiden maalissa pelannut Marko Pirilä oli ajoittain työllistetty ja torjui varmasti läpi ottelun, kuten myös toisessa päässä Juho Keskinen.

Yleisöä lauantaina oli mukavasti 281 kappaletta ja Tervarit haluaa kiittääkin yleisöä kannustuksesta. Tervareiden ottelut jatkuvat ensi viikonloppuna, lauantaina kello 14 Urheilutalolle saapuu viime kauden Suomen mestari ja sarjakärki Kampuksen Dynamo ja sunnuntaina jatketaan Ilves FS:n vieraillessa Oulussa. Ohjelma ei siis ainakaan helpotu ensi viikonlopuksi.

Kommentit