Uutinen

Ouluhallin palloilusali

Tervarien vuosi 2021 käynnistyi mollivoittoisesti

Tervarit avasi vuoden 2021 tuplavieraspeleillä FC Raumaa ja Alastaron Urheilijoita vastaan. Tulosten valossa viikonvaihde ei iloa tarjonnut, sillä lauantaina raumalaiset nappasivat kotisalissaan tärkeän 3-2 (1-2) voiton ja sunnuntaina Loimaalla AU kiri takaa ohi maalein 5-3 (0-1).

Viikonlopun avauspelissä Tervarien parhaat hetket osuivat avaujakson jälkimmäiselle puoliskolle, kun ajassa 14.00 Ville Angeria liukui Jyri Vääräniemen millintarkan syötön sisään lähietäisyydeltä ja ajassa 18.08 Ville Niskala laukoi jo 2-0 oululaisille. Valitettavasti kotijoukkue kuittasi 1-2 kavennuksen vain 12 sekuntia myöhemmin.

Toisella puoliskolla Rauma nousi 3-2 johtoon Niila Asunmaan ja Jukka Raivion maaleilla. Tervarit haki viimeiset minuutit tasoitusmaalia viidellä kenttäpelaajalla ja sai luotua riittävän paineen kotijoukkueen maalille, mutta pallo ei löytänyt enää tietään maalipuiden väliin.

– Kokonaisuutena Rauma-peli ei ollut meiltä kovin vahvaa tekemistä. Sorruimme helppoihin virheisiin ja pallonmenetyksiin. Pallollinen tekemisemme oli liian verkkaista, suoraviivaisuus oli lauantaina kateissa. Jostain syystä pudotimme oman pelitempomme kotijoukkueen tahdin mukaiseksi ja emme olleet erityisen vaarallisia, Tervarien vastuuvalmentaja Antti Kaisto manasi.

Sunnuntaina edellisen päivän tappion myötä Tervarien olisi täytynyt kyetä nappaamaan täydet kolme pistettä pitääkseen realistiset haaveensa Ykkösen voitosta elossa. Ensimmäiset 30 minuuttia lupasivat paljon Tervarien esittäessä kenties kauden parasta pallollista pelaamistaan, mutta vahvan hyökkäyskalustonsa voimalla AU jyräsi takaa ohi viimeisen 10 minuutin aikana 5-3 voittoon.

Tervarien Ville Niskala näytti jälleen vahvuutensa maalintekijänä laukoen punamustien 1-0 ja 2-1 johtomaalit. Oululaiset rakensivat ottelun kuluessa lukuisia avoimia maalintekopaikkoja, mutta ylärima, tolpat ja hyvin torjunut AU:n maalivahti Henri Saarinen pitivät isännät mukana kamppailussa.

-AU-peli oli todella hyvä tasonnosto meiltä sitten vaisun esityksen Raumalla. Saimme liikutettua palloa ja pelattua sen lukuisia kertoja kotijoukkueen muodon sisään ja olimme alati vaarallisia, mutta maalintekotaitomme ei tällä hetkellä ole sarjan kärkitasoa. Ville Niskala osoitti muulle joukkueelle esimerkkiä osumillaan, nyt meiltä täytyy löytyä kevätkaudelle myös uusia vastuunkantajia, Kaisto alleviivasi.

Tappioiden myötä Tervarit valahti sarjataulukossa alempaan keskikastiin. Matkaa nousukarsintaiivaan on jo 10 pistettä, joten nousupaineita punamustien harteilla ei ole enää loppukaudesta. Oululaisilla on toki pelaamatta vielä 12 ottelua, joista voittajille on jaossa 36 pistettä, joten tammikuu tulee hyvin pitkälle määrittämään sen, mitkä ovat kevään realistiset mahdollisuudet.

Keskiviikkona 6.1. eli loppiaisena on luvassa jo uusi mahdollisuus palata takaisin voittojen tielle, kun vastassa on isännän roolissa urheilutalolla toimiva FC OPA, jonka kanssa pisteet jaettiin sarjan avausottelussa maalein 5-5. Seuraavan kotiottelunsa suljetuin ovin Tervarit pelaa lauantaina 9.1. kello 19.00. Tuo ottelu striimataan selostuksen kera Solidsportin palvelun kautta.

Kommentit