Uutinen

Ouluhallin palloilusali

Tervarien viikko oli vuoristorataa

Tervarit pääsi viime viikolla maistelemaan Futsal-liigassa yli 500 kotikatsojan edessä voiton suloista nektaria – ja toisaalta harrastamaan lähes 700 kilometrin verran kotimaan matkailua 2-7 tappioon päättyneessä vieraspelissä. Kaikki tämä tapahtui 48 tunnin sisällä. Mikä oli opetus?

Torstaina kotiavauksessa vastaan asettui viime kauden runkosarjan ykkönen Sievi Futsal, jota on povattu ykköshaastajaksi kotimaan parketeita jo vuosian dynastian lailla hallinneelle Ilves FS:lle. Oulun syksyinen ilta ei jättänyt ketään kylmäksi. Tarjolla oli taktista futsalia, paikalliskamppailun henkeen kuuluvia kaksintaistoja sekä torikokouksia, näyttäviä maaleja ja myös niitä silmäkarkkeja eli näyttäviä yksilösuorituksia.

Juha-Matti Savolainen vei torstaina voiton kaksintaistossaan Sievin paitaan kesällä vaihtanutta Juho Keskistä vastaan ja petasi otteillaan isännille mahdollisuuden täyteen pistepottiin. Ari Makowskin ja Adrian Rizvanin johtama pallosirkus hyydytti kapealla materiaalilla pelanneet vierailijat ja Tervarit otti voiton tyylitellen maalein 5-3.

Lauantai kaiken muuttaa voi. Tervarien bussi starttasi lauantaiaamuna kello kuuden jälkeen kohti Jyväskylää ja kello 14.00 pelattavaa kolmatta liigapeliä. Iiro Vandell, Oskari Tervo, Dritan Stafsula ja Henri Heikkilä eivät kyenneet pelaamaan tässäkään pelissä, joten torstain tiukka ja kovatasoinen peli sekä bussissa istutut kilometrit veivät oululaisten otteista terävimmän kärjen.

Kesäkaudella kovaa treenannut KaDy oli läpi kamppailun askeleen edellä ja rankaisi Tervareita armottomasti pallonmenetyksistä luoden useita ylivoimahyökkäyksiä. 40 tehokkaan peliminuutin jälkeen taululla seisoneet lukemat eivät jättäneet jossiteltavaa: kauden avaustappio maalein 7-2 (3-1).

Kapteeni Ari Makowski oli härkäviikon jälkeen kaksijakoisin miettein:

– Torstaina pelasimme kotiyleisömme edessä kurinalaisesti joukkueena ja emme antaneet ylimääräistä tilaa Sievin vaaralliselle ykkösviisikolle. Toteutimme pelisuunnitelmaa ja pystyimme olemaan alati vaarallisia omissa hyökkäyksissämme, joten voittoamme voi pitää ansaittuna.

– Lauantai oli toisenlainen tarina. Jouduimme starttaamaan vieraspeliin varhain ottelupäivän aamuna, joka ei nyt aivan ideaalinen valmistautuminen ollut tähän peliin intensiivinen Sievi-peli alla. Teimme itse muutaman karkean virheen, joista hyvin pelannut KaDy kyllä rankaisi armotta. Emme päässeet samanlaiseen pelifiilikseen kuin torstain kotimatsissa, joten jokainen mukana ollut äijä tietää, että tulevat kolme viikkoa käytetään kovaan harjoitteluun kohti 8.-9.11 koittavaa tuplapeliviikonloppua, Makowski painotti.

Niin, opetuksesta. Päivät eivät toistensa sisaruksia, tämä kävi jälleen karusti toteen. Torstain intohimoinen näytös täydessä kotisalissa vaihtui vastaanottajan rooliin väsynein jaloin pitkän bussimatkan jälkeen. Pitkään kauteen mahtuu onneksi tilaisuuksia revansseihin ja oman pelitasonsa nostoon ennen maaliskuun lopulla käynnistyviä pudotuspelejä. Sievi-peli osoitti, että joukkue on oikealla polulla, mutta lauantai toimikoon hyvänä muistutuksena siitä, että tämän kauden sarjassa on useita vahvoja ja taitavia joukkueita. Mitalit jaetaan vasta kauden viimeisen vihellyksen jälkeen.

Kommentit