Uutinen

Ouluhallin palloilusali

Tervarien nahka ei lähde halvalla

Tervarit hieroi balsamia omiin ja urheiluystävien haavoihin nousemalla tappioasemasta maukkaaseen voittoon 3-2 (0-1). Joukkue juhli voittoaan päätössummerin soitua kuin mestaruutta, mutta kyllä se makealta maistuikin. Edellispäivän välieräsarjan avaus Sievissä oli mennyt penkin alle eikä nytkään ottelu alkanut onnellisten tähtien alla, kun vieras karkasi 2-0 johtoon.

Tervarien kannalta olennaista voitossa oli kuitenkin se, että pelaajat onnistuivat näyttämään itselleen pystyvänsä kaatamaan vahvan Sievin. Jos joku eilisen tappion jäljiltä luuli ottelusarjan olevan taputeltu, viimeistään nyt kannattaa mielipidettään muuttaa.

Välieräottelu oli kaikkea, mitä sen pitää antaakin: taistelua, vauhtia, kiihkeyttä ja draamaa. Vastavuoroisesti Tervarien fantastisesti kannustanut ennätysyleisö eli suosikkinsa mukana myötä- ja vastamäessä eikä hylännyt kotijoukkuetta sen raskaimmalla hetkellä. Jokainen sai lippurahoilleen vastinetta ja toivottavasti hieno näytelmä sai muutaman ensikertalaisen futsal-kipinän syttymään ja roihu näkyisi ennen kaikkea ensi kauden runkosarjassa.

Tervari-sankariksi nousi neljä pelaajaa. Puolentoista minuutin mittaisessa kolmen maalin ihmenousussa eniten pisteitä nakutteli Dritan Stafsula, 1+1. Iiro Vandell puolestaan viimeisteli voittomaalin. Ari Makowski teki töitä laajalla säteellä ja viimeisimpänä lukkona oli Juha-Matti Savolainen, joka on täyttänyt näissä pudotuspeleissä Juho Keskisen isot saappaat täydellisesti.

Sievin paras oli Nicola Erceg, joka oli pirullinen ohitettava Tervari-hyökkäyksissä ja joka ehti myös osallistua oman joukkueen hyökkäyksiin. Hän katkoi lähes 100-prosenttisesti syötöt ollessaan Sievin alakerrassa. Jonkinmoisen tahran Ercegin pelipaitaan jätti lepsu hyökkäysalueen syöttö, jonka katkosta Tervarit leipoi voittomaaliin.

Voitot ovat nyt tasan 1-1. Joukkueet kohtaavat uudelleen keskiviikkona Sievissä. Sen ottelun voittajalle tarjotaan ensimmäistä ottelupalloa Oulussa pelattavaan otteluun ensi lauantaina. Toivottavasti Urheilutalo natisee silloin liitoksistaan.

Kommentit